Salata de pui cu portocale


Salata de pui cu portocale

Astazi va propun o reteta de salata de pui cu portocale, usoara, rapid de preparat, cu o aroma exotica. De fapt, trebuie sa marturisesc ca am mai preparat-o de cateva ori, in zilele caniculare de care am avut parte in aceasta vara, insa abia acum, cand am repetat-o, am gasit ragazul necesar de a face si fotografiile, astfel incat sa v-o pot prezenta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g piept de pui, taiat cuburi mici; 1 ceapa mica (1 sfert tocata marunt si trei sferturi taiata julien); 300 ml suc portocale (4 portocale); 1 portocala curatata de coaja si taiata cuburi; 50 ml smantana; 50 ml supa de pui; 1/2 lingurita cu ghimbir ras; 1/2 lingurita de coaja rasa de portocale; 1 lingura de ulei vegetal pentru prajit; 1 praf de sare; 1 praf de piper alb macinat.

Preparare salata de pui cu portocale: Turnati o lingura de ulei in wok si lasati-l sa se incinga. Adaugati cuburile de pui si rumeniti-le, amestecand permanent pana devin aurii. Adaugati sfertul de ceapa tocata si mai rumeniti-o impreuna cu pieptul de pui 30 de secunde. In final, turnati sucul de portocale si lasati sa fiarba, la foc mic, 30 de minute. Dupa ce a fiert carnea 30 de minute, stingeti focul, puneti carnea intr-o strecuratoare si lasati-o sa se scurga si sa se raceasca.

Pana se racesc cuburile de pui, turnati smantana intr-un bol, supa de pui, ghimbirul, coaja de portocala si amestecati bine pana se incorporeaza in compozitie toate ingredientele.

Puneti apoi cuburile de pui intr-un alt bol si adaugati si ceapa taiata julien. Condimentati cu un praf de sare si un praf de piper alb, macinat, dupa care adaugati si cuburile de portocala. Amestecati, dupa care turnati deasupra sosul. Amestecati bine si introduceti vasul la frigider minim 30 de minute.

Dupa ce s-a racit salata, puneti in farfurie si se poate servi.


Preparare in imagini:

Astazi va propun o reteta de salata usoara, rapid de preparat, cu o aroma exotica. De fapt, trebuie sa marturisesc ca am mai preparat-o de cateva ori, in zilele caniculare de care am avut parte in aceasta vara, insa abia acum, cand am repetat-o, am gasit ragazul necesar de a face si fotografiile, astfel incat sa v-o pot prezenta. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g piept de pui, taiat cuburi mici; 1 ceapa mica (1 sfert tocata marunt si trei sferturi taiata julien); 300 ml suc portocale (4 portocale); 1 portocala curatata de coaja si taiata cuburi; 50 ml smantana; 50 ml supa de pui; 1/2 lingurita cu ghimbir ras; 1/2 lingurita de coaja rasa de portocale; 1 lingura de ulei vegetal pentru prajit; 1 praf de sare; 1 praf de piper alb macinat. Preparare salata de pui cu portocale: Turnati o lingura de ulei in wok si lasati-l sa se incinga. Adaugati cuburile de pui in wok si rumeniti-le, amestecand permanent pana devin aurii. Adaugati sfertul de ceapa tocata
si mai rumeniti-o impreuna cu pieptul de pui 30 de secunde. In final, turnati sucul de portocale si lasati sa fiarba, la foc mic, 30 de minute. Dupa ce a fiert carnea 30 de minute, stingeti focul, puneti carnea intr-o strecuratoare si lasati-o sa se scurga si sa se raceasca. Pana se racesc cuburile de pui, turnati smantana intr-un bol, supa de pui,
ghimbirul, coaja de portocala si amestecati bine pana se incorporeaza in compozitie toate ingredientele. Puneti apoi cuburile de pui intr-un alt bol si adaugati si ceapa taiata julien. Condimentati cu un praf de sare Condimentati cu un praf de piper alb, , macinat
dupa care adaugati si cuburile de portocala. Amestecati, dupa care turnati deasupra sosul. Amestecati bine si introduceti vasul la frigider minim 30 de minute. Dupa ce s-a racit salata, puneti in farfurie si se poate servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea