Muschi de porc la cuptor


Muschi de porc la cuptor

In aceasta vara nu prea am mancat carne de porc asa incat, in acest weekend, chiar am avut chef sa prepar un muschi de porc la cuptor. Simplu si fraged, asa cum il prepar dintotdeauna, impanat din abundenta cu sunca si usturoi, condimentat cu cimbru si udat cu vin rosu, insotit in farfurie de o delicioasa garnitura de cartofi taranesti.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg muschi de porc; 50 g bacon, taiat felii subtiri; 2-3 graunte de usturoi, taiate felii subtiri; 200 ml vin rosu; 200 ml apa; 50 ml ulei vegetal; 1 lingurita cu cimbru; sare si piper macinat.

Preparare muschi de porc la cuptor: Faceti gauri (cu un cutit ascutit la varf) pe toata suprafata muschiului, in care introduceti felii de bacon si bucati de usturoi. Dupa ce ati impanat muschiuletul, condimentati-l cu un praf de sare si de piper, pe ambele parti. Presarati mai apoi cimbrul, de asemenea pe ambele parti ale muschiului.

Asezati carnea intr-o tava, turnati uleiul si apa peste muschiulet, dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade.

Dupa 30 de minute scoateti tava, intoarceti muschiuletul pe cealalta parte si mai lasati friptura inca 30 de minute.
Cand s-au scurs si ultimele 30 de minute este timpul sa puneti vinul rosu. Asadar, scoateti tava, turnati vinul peste carne, mariti temperatura la 200 de grade si mai lasati friptura in cuptor inca 1 ora. Din 15 in 15 minute stropiti carnea, din belsug, cu sos din tava.

Dupa ce ati tinut-o 1 ora in cuptor la 200 de grade, stingeti focul si muschiul de porc este gata pentru a fi servit. Scoateti-l pe un platou, taiati-l felii subtiri si serviti-l alaturi de cartofi taranesti (sau, dupa preferinta, piure de cartofi, cartofi prajiti, copti).


Preparare in imagini:

In aceasta vara nu prea am mancat carne de porc asa incat, in acest weekend, chiar am avut chef sa prepar un muschi de porc la cuptor. Simplu si fraged, asa cum il prepar dintotdeauna, impanat din abundenta cu sunca si usturoi, condimentat cu cimbru si udat cu vin rosu, insotit in farfurie de o delicioasa garnitura de cartofi taranesti. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kg muschi de porc; 50 g bacon, taiat felii subtiri; 2-3 graunte de usturoi, taiate felii subtiri; 200 ml vin rosu; 200 ml apa; 50 ml ulei vegetal; 1 lingurita cu cimbru; sare si piper macinat. Preparare muschi de porc la cuptor: Faceti gauri (cu un cutit ascutit la varf) pe toata suprafata muschiului, in care introduceti felii de bacon si bucati de usturoi condimentati-l cu un praf de sare pe ambele parti. condimentati-l si cu un praf de piper, pe ambele parti.
Presarati mai apoi cimbrul, de asemenea pe ambele parti ale muschiului. Asezati carnea intr-o tava, turnati uleiul peste muschiulet, turnati si apa peste muschiulet, dupa care introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Dupa 30 de minute scoateti tava, intoarceti muschiuletul pe cealalta parte si mai lasati friptura inca 30 de minute. Cand s-au scurs si ultimele 30 de minute este timpul sa puneti vinul rosu. Asadar, scoateti tava, turnati vinul peste carne, mariti temperatura la 200 de grade si mai lasati friptura in cuptor inca 1 ora.
Din 15 in 15 minute stropiti carnea, din belsug, cu sos din tava. Dupa ce ati tinut-o 1 ora in cuptor la 200 de grade, stingeti focul si muschiul de porc este gata pentru a fi servit. Scoateti-l pe un platou, taiati-l felii subtiri si serviti-l alaturi de cartofi taranesti (sau, dupa preferinta, piure de cartofi, cartofi prajiti, copti). Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

27 păreri.

  1. maria elena spune:

    Zau ca mi-ar placea o portie, arata tare tare bine.

  2. Tavi spune:

    @maria elena – Cu cea mai mare placere va invit la o portie! O seara buna!

  3. Vara nici noi nu ne prea dam in vant cu carnea de porc………dar trebuie sa recunoastem ca e tare buna.Tare bine mai arata muschiuletul tau.
    O zi buna!

  4. Tavi spune:

    @maria mihalache – Ai dreptate, Medi! Recunosc ca e buna, dar parca la 40 de grade (cat erau asta vara) parca tot nu imi venea sa mananc friptura de porc. Nici la restaurant, daca mi-ar fi dat-o gratis :D .

  5. Sylvia spune:

    Uite cu vin rosu nu am gatit muschiul de porc niciodata, superba reteta si finalul e delicios trebuie sa testez si eu o data.

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – Eu asa il fac de cand ma stiu, dar sunt convins ca nu sunt singurul. Imi place la nebunie sosul din tava, sa inmoi paine :D . Desi nu e sanatos cica, tot nu ma pot abtine.

  7. claudiu spune:

    grozava! am mai pus si niste boia de ardei dulce si a iesit de vis. chiar ai avut dreptate cu sosul din tava :D

  8. Tavi spune:

    @claudiu – Multumesc, ma bucur ca ti-a placut. Eu n-am mai pus boia deoarece sunca pe care am folosit-o era din plin condimentata cu boia. Doar ce se taiase un porc si fusese proaspat preparata :) . Cat despre sosul din tava… nu-mi aduce aminte ca-mi ploua in gura LOL.

  9. Amalia spune:

    Friptura ca friptura, arata foarte misto nu zic nu, dar eu m-am topit dupa cartofii aia taranesti de la tine din poza. Arata monumental, de ce nu postezi reteta, ca am cautat-o pe blog si nu-i?!?

  10. Tavi spune:

    @Amalia – Promit ca postez si reteta de cartofi taranesti cu prima ocazie cand ii voi mai pregati :) .

  11. Anna spune:

    E delicios! Azi am incercat reteta pentru prima data si mi se pare din cale afara de gustos.

  12. Tavi spune:

    @Anna – Ma bucur ca ti-a placut, multumesc de vizita.

  13. gea spune:

    O SA INCERC SI EU RETETA PENTRU SEARA DE REVELION SPER SA MI IASA :D ,AM UN CUPTOR CAM PROST:(

  14. Tavi spune:

    @gea – Spor la treaba, bafta cu al tau cuptor si petrecere frumoasa de Revelion!

  15. gea spune:

    multumesc o sa iti spun cum a iesit .Un an nou cu sanatate si bucurii!!

  16. Searebelus spune:

    Am fost foarte impresionat de felul in care ai pregtatit si prezentat tot procesul, minutios si ordonat.. Cinci stele pentru claritate si f probabil or sa mai fie cinci pt gust.Ma duc sa iau cimbru ca am ramas fara :D . Si evident e Simbata seara hihihi.

  17. Tavi spune:

    @Searebelus – Pofta mare si un weekend placut :) !

  18. cobuz roxana spune:

    Ce garnitura sau sos imi recomandati pt acest muschiulet pt o cina tarzie. prietenul meu ajunge tarziu astazi si fiindca zice ca 1 martie e ziua barbatilor vreau sa ii fac o surpriza sa il astept cu cina, dar cartofii mi se par a fi o garnitura cam grea pt seara. merci

  19. Tavi spune:

    @cobuz roxana – Daca nu doresti cartofi poti incerca un risotto sau niste legume sotate chiar. Si, fiindca e 1 martie :) , iti doresc un inceput de primavara minunat!

  20. cobuz roxana spune:

    imi place ideea cu legumele sotate. cred ca asa voi face. merci!
    o primavara frumoasa si plina de caldura in suflete!

  21. cobuz roxana spune:

    Imi pare rau ca nu am postat rsp mai devreme. Pana la urma am facut un orez grecesc, Iar muschiuletul a iesit foarte bine. Pentru cine inca nu a incercat e o reteta usor de preparat si gustoasa. Incercati! Eu cu siguranta o voi mai face asa ca mi-am notat reteta in caiet.

  22. Tavi spune:

    @cobuz roxana – Multumesc de revenire, ma bucur ca ti-a fost pe plac muschiul preparat astfel. Zi frumoasa!

  23. petru spune:

    extra a iesit, facut la mare fix si cu un gust excelent!! iar sosul face toti banii, mai tavi!!! sanatos au ba, e ca la el acasa pe un piureu de cartofi. si cu o salata langa, cu un pahar de vin rosu, ca sa ramanem in ton cu friptura :) , ce sa mai, chiar excelent!

  24. Tavi spune:

    @petru – Sa-ti fie de bine in cazul asta, ma bucur ca ti-a placut! In ce priveste sosul… cum as putea sa te contrazic cand si eu cred acelasi lucru :) ? Seara buna!

  25. Aida spune:

    La inceput am fost putin sceptica. Ma tot gandeam de ce ii trebuie muschiului doua ore sa se faca. Dar am zis ca voi respecta intocmai reteta. Pe parcurs, am avut o mica tendinta de a termina mai repede prepararea, dar am rezistat eroic si bine am facut. La finele timpului de preparare a iesit ceva greu de descris in cuvinte. Papilele mele gustative si acum sunt fericite, la mai bine de 2 ore de la masa. Super reteta! Multumesc mult.(ca si garnitura, in timp ce muschiului ii crestea alcoolemia, am pus la cuptor langa el niste cartofi taiati in sferturi)

  26. Tavi spune:

    @Aida – Multumesc de revenire, ma bucur ca ai ,,rezistat eroic” pana ce muschiului i-a crescut alcoolemia :) si ca, in cele din urma, ai fost multumita de rezultat.

  27. iulia spune:

    excelenta reteta. tocmai am terminat de mancat. delicios si in plus simplu de preparat. Multumesc! :)

Spune-ţi părerea