Ceafa de porc la cuptor


Ceafa de porc la cuptor

De asta vara tot am in plan o ceafa de porc la cuptor dar, ori de cate ori trebuia sa gatesc, ma uitam cu groaza la aragaz. Daca cineva imi sugera macar sa aprind cuptorul… luam foc :) . Insa acum s-au schimbat “vremurile”. Asadar, pe o asa vreme cainoasa nu pot decat sa va invit pe toti cei care imi vizitati blogul sa aprindeti cuptorul! Eu am facut-o pentru a pregati o nemaipomenita ceafa de porc, care a incalzit atmosfera (si la propriu, si la figurat).

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g ceafa de porc, taiata felii; 250 g carnati oltenesti; 1 kg cartofi taiati cuburi; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras verde; 2 rosii taiate rondele; 300 g branza mozarrella rasa; 3-4 graunte de usturoi, taiate rondele; 50 ml ulei vegetal; 1/2 lingurita tarhon, tocat; sare si piper dupa gust.

Preparare ceafa de porc la cuptor: Turnati uleiul intr-o tava si asezati un prim strat format din cuburile de cartofi. Peste cartofi adaugati feliile de ceafa si ardeiul gras, taiat fasii subtiri.
Continuati asezand carnatii si usturoiul, condimentati cu sare si piper dupa gust, dupa care asezati feliile de rosii in tava.
Presarati tarhonul tocat si gata, puteti introduce preparatul in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 1 ora si jumatate (la sfarsitul acestei perioade incercati cartofii si daca sunt inca tari mai lasati-i).
Odata ce cartofii sunt facuti, scoateti tava din cuptor si presarati branza mozzarella pe deasupra, cat mai uniform.

Introduceti din nou tava in cuptor si mai lasati-o timp de 20 de minute, tot la 200 de grade. Dupa ce au trecut aceste ultime 20 de minute, ceafa de porc la cuptor este gata.

Puneti in farfurie si se poate servi. Este un deliciu!


Preparare in imagini:

De asta vara tot am in plan o ceafa de porc la cuptor dar, ori de cate ori trebuia sa gatesc, ma uitam cu groaza la aragaz. Daca cineva imi sugera macar sa aprind cuptorul... luam foc :). Insa acum s-au schimbat "vremurile". Asadar, pe o asa vreme cainoasa nu pot decat sa va invit pe toti cei care imi vizitati blogul sa aprindeti cuptorul! Eu am facut-o pentru a pregati o nemaipomenita ceafa de porc, care a incalzit atmosfera (si la propriu, si la figurat). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g ceafa de porc, taiata felii; 250 g carnati oltenesti; 1 kg cartofi taiati cuburi; 1 ardei gras rosu; 1 ardei gras verde; 2 rosii taiate rondele; 300 g branza mozarrella rasa; 3-4 graunte de usturoi, taiate rondele; 50 ml ulei vegetal; 1/2 lingurita tarhon, tocat; sare si piper dupa gust. Preparare ceafa de porc la cuptor: Turnati uleiul intr-o tava si asezati un prim strat format din cuburile de cartofi. Peste cartofi adaugati feliile de ceafa si ardeiul gras, taiat fasii subtiri. Continuati asezand carnatii
si usturoiul, condimentati cu sare dupa gust, condimentati si cu piper dupa gust, dupa care asezati feliile de rosii in tava. Presarati tarhonul tocat si gata, puteti introduce preparatul in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 1 ora si jumatate (la sfarsitul acestei perioade incercati cartofii si daca sunt inca tari mai lasati-i). Odata ce cartofii sunt facuti, scoateti tava din cuptor
si presarati branza mozzarella pe deasupra, cat mai uniform. Introduceti din nou tava in cuptor si mai lasati-o timp de 20 de minute, tot la 200 de grade. Dupa ce au trecut aceste ultime 20 de minute, ceafa de porc la cuptor este gata. Puneti in farfurie si se poate servi. Este un deliciu! Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Vai Tavi ce buna pare !!!!!E o adevarata piramida de bunatati :)

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Vai da` ce buna este!!! E si o piramida de calorii :) , dar se accepta la cat de buna este. Spor la bucatarit si tie!

  3. Am venit dupa miros……deschide usa te rog si servete-ma cu o portie ca tare pofta mi-ai facut.
    O seara placuta!

  4. Tavi spune:

    @maria mihalache – Medi… eu am mai spus ca va astept oricand. Seara placuta si voua!

  5. Florin spune:

    Mi-ai facut pofta, zau daca nu :) .

  6. Tavi spune:

    @Florin – :) , acum ca ti-am facut pofta mai ramane doar s-o pregatesti.

  7. nicoleta spune:

    nu gasesc o reteta cu ceafa intreaga netaiata asa nu se poate? sau nu iasa bine?

  8. Tavi spune:

    @nicoleta – Se poate sa faci ceafa la cuptor si bucata intreaga, iese chiar foarte bine. Dureaza insa un picutz mai mult si necesita o pregatire mai atenta, astfel incat sa se patrunda in interior dar sa nu o usuci. Cu prima ocazie in care voi face ceafa de porc (in ultima vreme mananc mai rar carne de porc) voi pune reteta pe blog. Seara buna!

Spune-ţi părerea