Pui marocan cu masline verzi


Pui marocan cu masline verzi

N-am inca vas tajine :) , dar mi-am zis ca nu ar avea ce sa iasa rau daca pregatesc acest pui marocan cu masline verzi  in vasul de lut ce l-am primit cadou, acum cativa ani, de la bunii nostri prieteni de familie, Cristiana si Bogdan Levitchi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui; 3 linguri ulei de masline (doua pentru marinata, una pentru calit ceapa); 1 ceapa, taiata julien; 2 catei de usturoi, zdrobiti; sare si piper (dupa gust); 1 lingurita condiment Raz el Hanout; 120 g masline verzi, fara samburi; sucul de la 1 lamaie; 200 ml vin alb.

Preparare pui marocan cu masline verzi: Taiati pieptul de pui cuburi, puneti-l intr-un bol si condimentati cu un praf de sare si de piper. Adaugati condimentul Raz el Hanout, usturoiul zdrobit, zeama de lamaie, cele 2 linguri cu ulei de masline si, in final, vinul. Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute.

Dupa ce s-a marinat carnea 30 de minute, puneti restul de ulei in wok, lasati sa se incinga la foc iute, dupa care adaugati ceapa sa se rumeneasca, amestecand permanent. Cand ceapa a devenit aurie, turnati in wok puiul (cu tot cu sosul de la marinata) si lasati la foc iute, timp de 10 minute, amestecand permanent.

Dupa ce a fiert 10 minute, stingeti focul si turnati totul intr-un vas de lut. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Cand ceasul va anunta ca cele 30 de minute au trecut, scoateti vasul din cuptor si adaugati maslinele. Amestecati si introduceti din nou vasul in cuptor inca 10 minute. La finalul acestor 10 minute… va puteti delecta cu un delicios pui marocan cu masline verzi, preparat chiar in bucataria proprie.

Ca atare, puneti in farfurii, alaturati-i o garnitura de orez sau cuscus, si savurati aromele!


Preparare in imagini:

N-am inca vas tajine :), dar mi-am zis ca nu ar avea ce sa iasa rau daca pregatesc acest pui marocan cu masline verzi  in vasul de lut ce l-am primit cadou, acum cativa ani, de la bunii nostri prieteni de familie, Cristiana si Bogdan Levitchi. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui; 3 linguri ulei de masline (doua pentru marinata, una pentru calit ceapa); 1 ceapa, taiata julien; 2 catei de usturoi, zdrobiti; sare si piper (dupa gust); 1 lingurita condiment Raz el Hanout; 120 g masline verzi, fara samburi; sucul de la 1 lamaie; 200 ml vin alb. Preparare pui marocan cu masline verzi: Taiati pieptul de pui cuburi, puneti-l intr-un bol si condimentati cu un praf de sare condimentati cu un praf de piper. Adaugati condimentul Raz el Hanout, usturoiul zdrobit,
zeama de lamaie, cele 2 linguri cu ulei de masline si, in final turnati si vinul. Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute. Dupa ce s-a marinat carnea 30 de minute, puneti restul de ulei in wok, lasati sa se incinga la foc iute, dupa care adaugati ceapa sa se rumeneasca,
amestecand permanent. Cand ceapa a devenit aurie, turnati in wok puiul (cu tot cu sosul de la marinata) si lasati la foc iute, timp de 10 minute, amestecand permanent. Dupa ce a fiert 10 minute, stingeti focul si turnati totul intr-un vas de lut. Introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.
Cand ceasul va anunta ca cele 30 de minute au trecut, scoateti vasul din cuptor si adaugati maslinele. Amestecati si introduceti din nou vasul in cuptor inca 10 minute. La finalul acestor 10 minute... va puteti delecta cu un delicios pui marocan cu masline verzi, preparat chiar in bucataria proprie. Ca atare, puneti in farfurii, alaturati-i o garnitura de orez sau cuscus, si savurati aromele! Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

14 păreri.

  1. Tare bine mai suna reteta si la fel de mult imi place si cum arata preparatul.Asi vrea sa fac si eu dar te rog sa-mi spui de unde iau condimentul Raz el Hanout sau daca il pot inlocui cu altceva.Multumesc anticipat si o seara frumoasa iti doresc,Tavi.

  2. ela spune:

    ce bunatate ai facut tu aici….

  3. pansy spune:

    tare bun e puiul asta !am mancat in maroc .dar cred ca ei il gateau fara vin.

  4. Tavi spune:

    @maria mihalache – Medi, asa cum am mai spus deja (la berbecutul cu caise), eu l-am primit cadou de la Sylvia. Raz el Hanout contine: curcuma, chimion, schinduf, coriandru, piper cayenne, piper negru, pulbere de ghimbir, praf de usturoi – deci, practic, tot ce are in componenta s-ar gasi, insa pe el, ca atare, nu l-am vazut prin magazine (inca).
    Oricum, Raz el Hanout nu are un retetar fix (combinatia de condimente din componenta variaza de la un comerciant la altul, fiecare punand condimentele pe care le considera a fi mai bune, mai de top), asa ca am vazut pe net mai multe variante de preparare a lui.
    Gustul sau aduce cu al curry-ului, la fel de iute insa minus acel gust usor dulceag care iti ramane dupa ce pui praf de curry pe limba, deci pot spune ca (daca nu mi l-ar fi trimis Sylvia) nu cred ca as fi incercat sa-l inlocuiesc ci mai degraba sa mi-l prepar singur, alegand una din multele variante.
    Multumesc si eu de vizita, sa aveti un weekend placut!

  5. Tavi spune:

    @ela – :) , multumesc de vizita.

  6. Tavi spune:

    @pansy – Da, eu in loc sa pun apa (sau supa de pui) am preferat vinul :) . Foarte bun, intr-adevar.

  7. Multumesc de raspuns Tavi!
    O zi frumoasa!

  8. Tavi spune:

    @maria mihalache – Nu ai pentru ce, Medi. Zi buna, asemenea.

  9. maria elena spune:

    Tavi, ce ai gatit acolo, arata minunat, insa eu cred ca gustul a fost nemaipomenit.

  10. Tavi spune:

    @maria elena – Asa este, a fost o bunatate! Multumesc de vizita.

  11. Sylvia spune:

    Acum l-am zarit cum se tot rotesc retetele la tine :) super ti-a iesit, sigur ti-ai regalat prietenii.

  12. Tavi spune:

    @Sylvia – :) Nu se rotesc, sunt in ordine cronologica. In perioada aceea tu ai fost away din bucataria ta, musafiri daca nu ma insel.

  13. Ionut spune:

    Arata senzational…si pt mine gatitul e un hobby:)…iti multumesc pt aceste retete incredibil de bune…si o intrebare la tine; unde gasesc acel vas de lut?:D

  14. Tavi spune:

    @Ionut – Multumesc de aprecieri, ma bucur ca si tie iti place sa gatesti, bine ai venit in club :) . Vasul deja am zis ca l-am primit cadou (de la niste prieteni de familie), insa cred ca se gasesc prin supermarket-uri.

Spune-ţi părerea