Bors de cartofi cu carne de porc


Bors de cartofi cu carne de porc

Tanjeam de ceva vreme dupa un bors de cartofi cu carne, imbogatit de aroma unei costite afumate si a unor coaste de porc proaspete, asa incat astazi o sa va invit sa degustam impreuna acest preparat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g coaste de porc; 200 g costita afumata; 50 g telina taiata cuburi mici; 1 morcov tocat marunt; 1 radacina de patrunjel tocata marunt; 1/2 ardei gras, rosu, tocat cuburi; 1 ceapa tocata marunt; 1 kg de cartofi taiati cuburi; 1 lingura de patrunjel verde tocat; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingura de leustean tocat; 2 linguri pasta de tomate; 3-4 litri de apa; bors concentrat (1 lingura la litrul de apa); 2 lingurite de sare; piper macinat dupa gust.

Preparare bors de cartofi cu carne de porc: Puneti in oala costita afumata si rumeniti-o 1-2 minute, amestecand permanent. Adaugati ceapa peste costita, si rumeniti inca 1 minut.

Adaugati apoi morcovul tocat, telina, radacina de patrunjel, ardeiul gras si coastele de porc. Inabusiti toate ingredientele 5 minute, amestecand permanent.

Condimentati cu un praf de sare si de piper, adaugati si praful de boia, amestecati si mai inabusiti totul 2 minute.

Turnati apa peste ingrediente si lasati sa fiarba timp de 2 ore. Dupa 2 ore, daca a scazut prea mult apa, mai adaugati 1 litru de apa. Adaugati cartofii si lasati-i sa fiarba 15 minute.
Dupa ce au fiert cartofii adaugati pasta de tomate, amestecati si lasati sa mai fiarba 5 minute. In final, potriviti de sare dupa gust (eu am pus 2 lingurite) si adaugati concentratul de bors (eu am pus 2 linguri).
Mai lasati sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugati leusteanul si patrunjelul.

Stingeti focul si borsul de cartofi cu carne este gata. Puneti in farfurie, dupa care se poate servi cu paine de casa si ardei iute.


Preparare in imagini:

Tanjeam de ceva vreme dupa un bors de cartofi cu carne, imbogatit de aroma unei costite afumate si a unor coaste de porc proaspete, asa incat astazi o sa va invit sa degustam impreuna acest preparat. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g coaste de porc; 200 g costita afumata; 50 g telina taiata cuburi mici; 1 morcov tocat marunt; 1 radacina de patrunjel tocata marunt; 1/2 ardei gras, rosu, tocat cuburi; 1 ceapa tocata marunt; 1 kg de cartofi taiati cuburi; 1 lingura de patrunjel verde tocat; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingura de leustean tocat; 2 linguri pasta de tomate; 3-4 litri de apa; bors concentrat (1 lingura la litrul de apa); 2 lingurite de sare; piper macinat dupa gust. Preparare bors de cartofi cu carne de porc: Puneti in oala costita afumata si rumeniti-o 1-2 minute, amestecand permanent. Adaugati ceapa peste costita, si rumeniti inca 1 minut. Adaugati apoi morcovul tocat, telina, radacina de patrunjel,
ardeiul gras si coastele de porc. Inabusiti toate ingredientele 5 minute, amestecand permanent. Condimentati cu un praf de sare Condimentati cu un praf de piper, adaugati si praful de boia, amestecati si mai inabusiti totul 2 minute.
Turnati apa peste ingrediente si lasati sa fiarba timp de 2 ore. Dupa 2 ore, daca a scazut prea mult apa, mai adaugati 1 litru de apa. Adaugati cartofii si lasati-i sa fiarba 15 minute. Dupa ce au fiert cartofii adaugati pasta de tomate, amestecati si lasati sa mai fiarba 5 minute. In final, potriviti de sare dupa gust (eu am pus 2 lingurite)
si adaugati concentratul de bors (eu am pus 2 linguri) Mai lasati sa fiarba 2-3 minute, dupa care adaugati leusteanul si patrunjelul. Stingeti focul si borsul este gata pentru a fi servit. Puneti in farfurie, dupa care se poate servi cu paine de casa si ardei iute. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

10 păreri.

  1. Ce-mi plac pozele astea facute de tine……..de bors nici nu mai vorbesc………….o bunatate.
    O seara placuta!

  2. Tavi spune:

    @maria mihalache – Multumesc, Medi!

  3. Sylvia spune:

    Excelent arata si confirm si eu ca pozele il fac si mai apetisant :)

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Pozele nu arata, din pacate, cat de excelent a fost si la gust :) . Multumesc de vizita, felicitari inca o data pentru 300.

  5. Sylvia spune:

    Tavi multumesc pentru felicitari chiar ma gandeam azi ca fac ciorbita asta de asta te-am vizitat din nou :)

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – N-ai pentru ce sa-mi multumesti, felicitarile mele vin din suflet! Spor la treaba asadar, la cat mai multe retete si, nu in ultimul rand, pofta mare la masa!

  7. Dorina spune:

    Gustoasa tare, mai ales daca folosesti bors natural…

  8. Tavi spune:

    @Dorina – Asa este, dar doar daca ai de unde sa iei un bors bun si natural.

  9. petru spune:

    excelenta ciorba!! executata ca atare si reusita maxima! multumiri pentru explicatii.

  10. Tavi spune:

    @petru – Multumesc si eu de vizita. Ma bucur ca ti-a reusit si ti-a placut.

Spune-ţi părerea