Tiramisu cu piersici


Tiramisu cu piersici

Pentru ca este atat de generos si usor de pregatit va invit, cu mare drag, la un tiramisu cu piersici (un desert fin, aerat si racoritor, dupa care eu sunt innebunit!) , preparat de mine (dupa al meu gust) dar inspirat dintr-un Maxi Cuisine trimis de Sylvia.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g Mascarpone; 6 piersici mici, din compot, taiate in patru; 100 g biscuiti (de tip Petit-Beurre sau Leibniz); 300 ml frisca lichida; 80 g zahar tos; 200 g ciocolata neagra, de menaj; 2 linguri sirop din compot; 1/2 lingurita esenta de migdale; 1 lingura sirop de artar.

Preparare tiramisu cu piersici: Puneti intr-un bol crema Mascarpone, zaharul, esenta de migdale, siropul de artar si siropul din compot, dupa care amestecati bine pana se omogenizeaza crema si se topeste zaharul.

Intr-un alt bol turnati 200 de ml de frisca lichida si mixati bine pana se leaga frisca. Frisca obtinuta turnati-o peste crema Mascarpone si mixati in continuare pana obtineti o compozitie omogena.

Intr-un ibric topiti ciocolata (la bain-marie), dupa care turnati frisca lichida ramasa (100 ml) si amestecati permanent pana se omogenizeaza cu ciocolata.

Pregatiti-va o caserola in care asezati un strat de biscuiti, peste care turnati un strat subtire de ciocolata topita. Adaugati apoi, peste biscuiti, jumatate din compozitia cu Mascarpone si, mai apoi, bucatile de piersica.
Peste piersici adaugati restul de compozitie cu Mascarpone, un alt strat de biscuiti, dupa care turnati si restul de ciocolata calda pe deasupra.
Intindeti ciocolata cat mai uniform, pana acoperiti intreaga suprafata, dupa care lasati-o 5 minute sa se raceasca ciocolata.

Dupa 5 minute introduceti caserola in frigider si lasati-o la frigider minim 2 ore.

Dupa ce s-a racit, scoateti caserola din frigider, ornati dupa preferinta, puneti in farfurii si se poate servi.


Preparare in imagini:

Pentru ca este atat de generos si usor de pregatit va invit, cu mare drag, la un tiramisu cu piersici (un desert fin, aerat si racoritor, dupa care eu sunt innebunit!) , preparat de mine (dupa al meu gust) dar inspirat dintr-un Maxi Cuisine trimis de Sylvia. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g Mascarpone; 6 piersici mici, din compot, taiate in patru; 100 g biscuiti (de tip Petit-Beurre sau Leibniz); 300 ml frisca lichida; 80 g zahar tos; 200 g ciocolata neagra, de menaj; 2 linguri sirop din compot; 1/2 lingurita esenta de migdale; 1 lingura sirop de artar. Preparare tiramisu cu piersici: Puneti intr-un bol crema Mascarpone, zaharul, esenta de migdale, siropul de artar si siropul din compot, dupa care amestecati bine pana se omogenizeaza crema si se topeste zaharul. Intr-un alt bol turnati 200 de ml de frisca lichida
si mixati bine pana se leaga frisca. Frisca obtinuta turnati-o peste crema Mascarpone si mixati in continuare pana obtineti o compozitie omogena. Intr-un ibric topiti ciocolata (la bain-marie), dupa care turnati frisca lichida ramasa (100 ml)
si amestecati permanent pana se omogenizeaza cu ciocolata. Pregatiti-va o caserola in care asezati un strat de biscuiti, peste care turnati un strat subtire de ciocolata topita. Adaugati apoi, peste biscuiti, jumatate din compozitia cu Mascarpone cat mai uniform si, mai apoi, bucatile de piersica. Peste piersici adaugati restul de compozitie cu Mascarpone,
intinsa uniform un alt strat de biscuiti, dupa care turnati si restul de ciocolata calda pe deasupra. Intindeti ciocolata cat mai uniform, pana acoperiti intreaga suprafata, dupa care lasati-o 5 minute sa se raceasca ciocolata. Dupa 5 minute introduceti caserola in frigider si lasati-o la frigider minim 2 ore. Dupa ce s-a racit, scoateti caserola din frigider, ornati dupa preferinta, puneti in farfurii si tiramisu cu piersici se poate servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

21 păreri.

  1. lucia spune:

    as manca tot ce e in prima foto :) . portia din farfuriuta e prea mica pentru asa o bunatate.

  2. Tavi spune:

    @lucia – :) Nici eu nu m-am limitat doar la portia din farfuriuta.

  3. Ce bunaciune.
    O seara placuta!

  4. Tavi spune:

    @maria mihalache – Adevarat ai grait :) , o bunaciune! Weekend placut in continuare!

  5. Craita spune:

    Minunat! Iti admir in primul rand pasiunea pentru bucatarit. Pe bune daca nu, fiindca esti barbat. Iar intr-o societate ca a noastra, de tip patriarhal, in care barbatul se pretinde a fi doar ,,vanator” (adica aduce bani in casa), e mare lucru sa vezi unul caruia ii place sa faca si altceva.

  6. Tavi spune:

    @Craita – In primul rand, multumesc de apreciere. In al doilea rand… sociologic ai dreptate :) . In particular insa mai exista si exceptii. Multe de altfel!

  7. vlad spune:

    afla ca in weekendul asta cred ca imi iau inima in dinti si ma pun sef la mixer ptr un tiramsiu de-asta :) .

  8. Tavi spune:

    @vlad – Spor la treaba in acest caz :) .

  9. vlad spune:

    sunt happy ca nu mi-am luat inima in dinti degeaba. bun, al naibii de bun, unde mai pui ca a mea prietena a rams cu gura cascata :D

  10. Tavi spune:

    @vlad – Deci zici ca nu ti-a fost greu sa-ti iei inima in dinti :) . In plus, te-ai mai ales si cu uimirea prietenei ca te-ai bagat la asa ceva, o uimire care trebuie ca s-a manifestat ea cumva ;-) . Ma bucur ca v-a placut. Numai bine si multam ca ai revenit.

  11. Magda spune:

    Rabdare, rabdare, pasiune, pasiune :) , dar zi-mi si mie pls cum ai facut floricica aia ca moooor!!!

  12. Tavi spune:

    @Magda – LOOL Glumesti??? Se gasesc de cumparat, de-a gata, tot felul de ornamente.

  13. Laura spune:

    Da….m-ai convins….merita incercat…Dar am o intrebare: se pot inlocui biscuitii cu piscoturi de sampanie ca la celalalt tiramisu?

    P.S. Nevasta ta are toate motivele sa fie mandra de tine.

  14. Tavi spune:

    @Laura – Bineinteles ca poti. Multumesc de vizita.

  15. Mihaela spune:

    Buna, Tavi!

    As putea sa inlocuiesc siropul de artar cu altceva sau pur si simplu sa renunt la el?
    Ideea e ca nu stiu unde as putea gasi asa ceva. Multumesc!

  16. Tavi spune:

    @Mihaela – Il poti cumpara, chiar am vazut de curand, din Mega, Carrefour, din magazinele cu produse naturiste. Il poti comanda chiar si online. Deci nu ai motive sa-l inlocuiesti sau sa renunti la el, fiindca se gaseste.
    Ai putea face alte improvizatii (un sirop de zahar ars de ex), dar nu vei obtine oricum gustul si aroma siropului de artar. Insa, asa cum spuneam, se gaseste in destule locuri.

  17. Mihaela spune:

    Merci frumos pentru raspunsul documentat!
    Voi incerca acest Tiramisu in w-end si apoi iti scriu impresii! :)

    Pe curand!

  18. Tavi spune:

    @Mihaela – Cu placere, sa ai spor la bucatarit si pofta la tiramisu :) !

  19. Lavi spune:

    azi noapte l am facut :) ) dar inca nu l am inceput,deseara… o sa revin sa ti spun cum a iesit :)

  20. Lavi spune:

    foooooooooooooooarte bun…acuma am papat ultima bucatica ;) )

  21. Tavi spune:

    @Lavi – Ma bucur ca ti-a placut.

Spune-ţi părerea