Pulpe de pui cu pere


Pulpe de pui cu pere

Aceasta reteta de pulpe de pui cu pere reprezinta o alegere cat se poate de potrivita pentru un pranz rafinat de weekend, fie ca va propuneti sa va rasfatati familia, fie ca va pregatiti sa primiti vizita unor musafiri si va doriti sa le faceti o surpriza gustoasa.
Nu veti pierde mult timp trebaluind prin bucatarie, procurarea ingredientelor nu va constitui o problema, deci nu pot decat sa va indemn sa incercati combinatia.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2-4 pulpe de pui (functie de marimea pulpelor – daca dati peste pulpele unei “bestii” de pui de tara, cum am avut eu, puneti 2; daca folositi pulpite standard, puneti 4); 1 ceapa mica, tocata; 3 graunte de usturoi, taiate marunt (sau zdrobite, cum preferati); 1 lingurita cimbru; 1/2 lingurita salvie; 3 pere; 100 ml vin rosu; 3 linguri otet de vin rosu; 100 ml apa; un praf de sare; ulei vegetal pentru prajit.

Preparare pulpe de pui cu pere: Turnati ulei intr-o tigaie (cca. 150 ml) si lasati-l sa se incinga. Condimentati pulpele de pui cu un praf de sare si puneti-le in wok sa se rumeneasca. Prajiti pulpele pana cand sunt bine rumenite si capata o frumoasa culoare brun-aurie (cca. 15 minute pe fiecare parte).

Cand pulpele de pui s-au rumenit, scoateti-le pe o farfurie si goliti uleiul in care ati prajit pulpele, pastrand doar o lingura de ulei in wok.

Adaugati ceapa tocata in wok si usturoiul, si rumeniti-le 1 minut. Adaugati apoi cimbrul si salvia, peste care turnati otetul, vinul si apa. Lasati, la foc mediu, pana incepe sa fiarba sosul. Cand a inceput sa fiarba sosul, adaugati pulpele in sos si lasati-le sa fiarba 10 minute, la foc mic, cu un capac deasupra. Dupa 10 minute, intoarceti pulpele si mai lasati-le inca 10 minute sa fiarba, pastrand capacul deasupra.

Cat fierb pulpele taiati perele in 4, pe lungime, si scoateti cotorul (nu le decojiti).

Dupa ce au trecut si ultimele 10 minute, dati capacul la o parte si adaugati feliile de pere peste pulpe. Mai fierbeti totul inca 5 minute (fara capac), amestecand usor (pentru a nu sfarama perele), dupa care stingeti focul si pulpele de pui cu pere sunt gata pentru a fi servite.

Puneti in farfurie si bucurati-va de aromele unui preparat delicios.


Preparare in imagini:

Aceasta reteta de pulpe de pui cu pere reprezinta o alegere cat se poate de potrivita pentru un pranz rafinat de weekend, fie ca va propuneti sa va rasfatati familia, fie ca va pregatiti sa primiti vizita unor musafiri si va doriti sa le faceti o surpriza gustoasa. Nu veti pierde mult timp trebaluind prin bucatarie, procurarea ingredientelor nu va constitui o problema, deci nu pot decat sa va indemn sa incercati combinatia. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2-4 pulpe de pui (functie de marimea pulpelor - daca dati peste pulpele unei "bestii" de pui de tara, cum am avut eu, puneti 2; daca folositi pulpite standard, puneti 4); 1 ceapa mica, tocata; 3 graunte de usturoi, taiate marunt (sau zdrobite, cum preferati); 1 lingurita cimbru; 1/2 lingurita salvie; 3 pere; 100 ml vin rosu; 3 linguri otet de vin rosu; 100 ml apa; un praf de sare; ulei vegetal pentru prajit. Preparare pulpe de pui cu pere: Turnati ulei intr-o tigaie (cca. 150 ml) si lasati-l sa se incinga. Condimentati pulpele de pui cu un praf de sare si puneti-le in wok sa se rumeneasca Prajiti pulpele pana cand sunt bine rumenite si capata o frumoasa culoare brun-aurie (cca. 15 minute pe fiecare parte).
Cand pulpele de pui s-au rumenit, scoateti-le pe o farfurie si goliti uleiul in care ati prajit pulpele, pastrand doar o lingura de ulei in wok. Adaugati ceapa tocata in wok si usturoiul, si rumeniti-le 1 minut. Adaugati apoi cimbrul si salvia peste care turnati otetul,
vinul si apa. Lasati, la foc mediu, pana incepe sa fiarba sosul. Cand a inceput sa fiarba sosul, adaugati pulpele in sos si lasati-le sa fiarba 10 minute, la foc mic, cu un capac deasupra. Cat fierb pulpele taiati perele in 4, pe lungime, si scoateti cotorul (nu le decojiti).
Dupa 10 minute, intoarceti pulpele si mai lasati-le inca 10 minute sa fiarba, pastrand capacul deasupra. Dupa ce au trecut si ultimele 10 minute, dati capacul la o parte si adaugati feliile de pere peste pulpe. Mai fierbeti totul inca 5 minute (fara capac), amestecand usor (pentru a nu sfarama perele), dupa care stingeti focul si pulpele sunt gata pentru a fi servite. Puneti in farfurie si bucurati-va de aromele unui preparat delicios. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

10 păreri.

  1. mariana spune:

    cum sa fie perele, mai tari sau mai coapte? ca nu specifici!!

  2. Tavi spune:

    @mariana – Eu am pus pere semi-rosiatice, nici prea tari, nici foarte moi. Coapte, dar ferme.

  3. zoe spune:

    apetisant si interesant. nu am incercat niciodata dar n-as zice nu daca ar fi la o adica.

  4. Tavi spune:

    @zoe – Incearca! Sper sa-ti fie pe plac.

  5. Sylvia spune:

    Excelenta reteta si combinatie, tare imi place.Vad ca reusesti mereu sa afci ceva nou si bun , felicitari .

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc, esti amabila. Incerc sa imi fac poftele cat mai stau pe-acasa :) .

  7. Sylvia spune:

    Am observat ca ai “gatit” si tu mai putin in ultima vreme :)

  8. Tavi spune:

    @Sylvia – Mai “rar” poate :) . Dar din motive obiective.

  9. pansy spune:

    doar ce am lipsit un pic de pe aici si am gasit aceasta reteta minunata cred.imi place grozav si sunt sigura ca am s-o fac.

  10. Tavi spune:

    @pansy – Sper sa va placa. Multumesc de vizita.

Spune-ţi părerea