Pui cu ciuperci si mozzarella


Pui cu ciuperci si mozzarella

Pentru astazi va propun un pui cu ciuperci si mozzarella, preparat la cuptor, caruia ii puteti alatura o garnitura de paste.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui; 250 g ciuperci champignon; 200 g mozzarella; 3 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingura ulei de masline; 50 g unt; zeama de la o lamaie; sare; 1/2 lingurita piper Cayenne; 1 lingurita amestec verdeturi italienesti (contine: oregano, busuioc, cimbru, patrunjel).

Preparare pui cu ciuperci si mozzarella: Pieptul de pui se taie cuburi si se pune intr-un castron. Se adauga usturoiul, un praf de sare, piperul Cayenne, amestecul de verdeturi italienesti, uleiul si zeama de lamaie. Se amesteca bine si se lasa la marinat 30 de minute.

Cat sta puiul la marinat, puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca. Adaugati ciupercile (curatate si taiate cuburi), condimentati cu un praf de sare, si lasati-le sa se inabuse cca. 5 minute (sau pana ce se evapora apa lasata de ciuperci). Cand ati obtinut acest rezultat, stingeti focul si lasati ciupercile deoparte.

Odata ce au trecut cele 30 de minute necesare pentru marinarea carnii, turnati pieptul de pui intr-un vas de lut si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute.

Cand au trecut cele 30 de minute, scoateti puiul, adaugati ciupercile, amestecati bine, dupa care presarati mozzarella pe deasupra. Mariti temperatura cuptorului la 200 de grade si introduceti puiul la cuptor pentru alte 25 de minute.

In acest interval de timp, puneti la fiert pastele alaturi de care veti servi preparatul – alegerea mea au reprezentat-o tagliatelle cu spanac.

Dupa ce au trecut si aceste 25 de minute, scoateti preparatul din cuptor si puneti in farfurie, deasupra pastelor. Serviti puiul cu ciuperci si mozzarella cat este cald.


Preparare in imagini:

Pentru astazi va propun un pui cu ciuperci si mozzarella, preparat la cuptor, caruia ii puteti alatura o garnitura de paste. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui; 250 g ciuperci champignon; 200 g mozzarella; 3 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingura ulei de masline; 50 g unt; zeama de la o lamaie; sare; 1/2 lingurita piper Cayenne; 1 lingurita amestec verdeturi italienesti (contine: oregano, busuioc, cimbru, patrunjel). Preparare pui cu ciuperci si mozzarella: Pieptul de pui se taie cuburi si se pune intr-un castron. Se adauga usturoiul, condimentati cu un praf de sare, adaugati si piperul Cayenne si amestecul de verdeturi italienesti (oregano, busuioc, cimbru, patrunjel), adaugati si uleiul de masline
si zeama de lamaie Se amesteca bine si se lasa la marinat 30 de minute. Cat sta puiul la marinat, puneti untul intr-o tigaie si lasati-l sa se topeasca. Adaugati ciupercile (curatate si taiate cuburi) condimentati cu un praf de sare, si lasati-le sa se inabuse cca. 5 minute (sau pana ce se evapora apa lasata de ciuperci).
Cand ati obtinut acest rezultat, stingeti focul si lasati ciupercile deoparte. Odata ce au trecut cele 30 de minute necesare pentru marinarea carnii, turnati pieptul de pui intr-un vas de lut si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 30 de minute. Cand au trecut cele 30 de minute, scoateti puiul din cuptor adaugati ciupercile, amestecati bine, dupa care presarati mozzarella pe deasupra.
pana acoperiti complet puiul si ciupercile Mariti temperatura cuptorului la 200 de grade si introduceti puiul la cuptor pentru alte 25 de minute. In acest interval de timp, puneti la fiert pastele alaturi de care veti servi preparatul - alegerea mea au reprezentat-o tagliatelle cu spanac.  Dupa ce au trecut si aceste 25 de minute, scoateti preparatul din cuptor si puneti in farfurie, deasupra pastelor. Serviti cat este cald. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. Anca spune:

    Simplu, rapid si fara indoiala bun. Se merita incercat.

  2. Tavi spune:

    @Anca – Asa este, ma bucur ca iti place.

  3. Andreea spune:

    Foarte bun trebuie sa fie. Reteta am notat-o.
    Ai creeat un site foarte bine organizat ca deja l-am si recomandat cuiva, si l-am descoperit doar de cateva minute. :D
    Bravo !

  4. Tavi spune:

    @Andreea – Ma bucur ca iti place blogul meu si ca ai gasit retete pe gustul tau. Iti multumesc pentru aprecieri.

  5. Adina spune:

    Tocmai am terminat de facut reteta aceasta . A iesit super-bun … imi place acest site, mereu ma uit pe net dupa alte feluri de mancare ,doar azi am gasit site-ul acesta. Imi place sa gatesc si sa capat experienta la gatit desi gatesc de aprox.2 ani ..

  6. Tavi spune:

    @Adina – Ma bucur ca iti place blogul meu si ca puiul a fost pe gustul tau. Cat despre experienta… Chiar daca am blogul de aproape 2 ani, placerea de a gati mi-am descoperit-o pe la 20 si ceva de ani. Si uite ca am 43 de ani :) , si tot capat inca experienta, descopar si invat lucruri noi etc. Deci, indiferent ca vor trece 2 sau 20 de ani de cand gatesti, intotdeauna vei mai avea cate ceva de invatat. Multumesc ca ai trecut pragul bucatariei mele virtuale.

Spune-ţi părerea