Supa de legume cu tofu


Supa de legume cu tofu

Vineri nu am avut absolut niciun chef sa mananc carne, asa incat am gatit o supa de legume cu tofu si niste legume la tigaie cu tofu. Consistenta si aromele celor doua preparate vor fi in mod sigur atat pe placul vegetarienilor, cat si al acelora care isi doresc sa mai diversifice meniul zilelor de post. Pentru inceput va invit asadar sa incercati o supa de legume cu tofu si taietei de orez.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
1/2 ardei gras rosu, tocat cuburi mici; 1/2 ardei verde, tocat cuburi mici; 25 g ciuperci Tong Ku; 1 ardei chilli, tocat marunt (fara seminte); 1 morcov, tocat marunt; 1 ceapa mica tocata marunt; 40 g telina tocata cuburi mici; 150 g tofu cu ardei in saramura, taiat cuburi; 50 g muguri de bambus; 1 l supa de legume; 1 lingura sos de soia dark; 2 linguri otet de orez; 1/2 de lingurita amestec condiment chinezesc (contine: ghimbir, anason, scortisoara, piper alb, piper rosu, chimen, ardei iute, curcuma; chimion; susan); 50 g taietei de orez; 1 praf de sare; 2 linguri ulei vegetal.

Preparare supa de legume cu tofu:
In primul rand, puneti la inmuiat ciupercile, timp de 30 de minute, in apa calduta.

Preparati supa de legume. Taiati tofu cuburi, tocati legumele si ciupercile (dupa ce s-au hidratat).

Puneti ulei la incins in wok, adaugati ciupercile si condimentati-le cu un praf de sare. Inabusiti-le la foc iute, 1 minut, amestecand din cand in cand.
Adaugati apoi in wok ceapa tocata si caliti-o impreuna cu ciupercile 30 de secunde. Continuati prin a adauga morcovul si telina, si rumeniti toate legumele timp de 1 minut, amestecand din cand in cand.
Adaugati apoi ardeiul gras, ardeiul chilli si mugurii de bambus, si caliti inca 2 minute toate legumele, amestecand din cand in cand.
Turnati apoi, peste legume, sosul de soia si otetul de orez, iar la final presarati condimentul chinezesc. Amestecati bine, dupa care turnati jumatate din supa de legume si lasati sa inceapa sa fiarba.

Cand a inceput sa fiarba, turnati totul intr-o oala si adaugati si restul de supa. Lasati sa fiarba 5 minute, dupa care puteti pune in supa cuburile de tofu.
Mai fierbeti inca 5 minute, stingeti focul si adaugati taieteii de orez. Puneti o farfurie peste oala si lasati oala acoperita timp de 10 minute.
Dupa 10 minute, supa de legume cu tofu este gata pentru a fi servita. Puneti in farfurie si o puteti consuma atat calda cat si rece.


Preparare in imagini:

Vineri nu am avut absolut niciun chef sa mananc carne, asa incat am gatit o supa de legume cu tofu si niste legume la tigaie cu tofu. Consistenta si aromele celor doua preparate vor fi in mod sigur atat pe placul vegetarienilor, cat si al acelora care isi doresc sa mai diversifice meniul zilelor de post. Pentru inceput va invit asadar sa incercati o supa de legume cu tofu. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1/2 ardei gras rosu, tocat cuburi mici; 1/2 ardei verde, tocat cuburi mici; 25 g ciuperci Tong Ku; 1 ardei chilli, tocat marunt (fara seminte); 1 morcov, tocat marunt; 1 ceapa mica tocata marunt; 40 g telina tocata cuburi mici; 150 g tofu cu ardei in saramura, taiat cuburi; 50 g muguri de bambus; 1 l supa de legume; 1 lingura sos de soia dark; 2 linguri otet de orez; 1/2 de lingurita amestec condiment chinezesc (contine: ghimbir, anason, scortisoara, piper alb, piper rosu, chimen, ardei iute, curcuma; chimion; susan); 50 g taietei de orez; 1 praf de sare; 2 linguri ulei vegetal. Preparare supa de legume cu tofu: In primul rand, puneti la inmuiat ciupercile, timp de 30 de minute, in apa calduta. Preparati supa de legume. Taiati tofu cuburi, tocati legumele tocati si ciupercile (dupa ce s-au hidratat).
Puneti ulei la incins in wok, adaugati ciupercile in wok si condimentati-le cu un praf de sare. Inabusiti-le la foc iute, 1 minut, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi in wok ceapa tocata si caliti-o impreuna cu ciupercile 30 de secunde. Continuati prin a adauga morcovul
si telina, si rumeniti toate legumele timp de 1 minut, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi ardeiul gras, ardeiul chilli si mugurii de bambus, si caliti inca 2 minute toate legumele, amestecand din cand in cand. Turnati apoi, peste legume, sosul de soia
si otetul de orez, iar la final presarati condimentul chinezesc. Amestecati bine, dupa care turnati jumatate din supa de legume si lasati sa inceapa sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, turnati totul intr-o oala si adaugati si restul de supa.
amestecati si lasati sa fiarba 5 minute, dupa care puteti pune in supa cuburile de tofu. Mai fierbeti inca 5 minute, stingeti focul si adaugati taieteii de orez Puneti o farfurie peste oala si lasati oala acoperita timp de 10 minute. Dupa 10 minute, supa de legume cu tofu este gata pentru a fi servita.
Puneti in farfurie si o puteti consuma atat calda cat si rece. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Diana spune:

    Eu nu sunt mare amatoare de tofu (poate nu l`oi fi mancat eu in combinatiile potrivite) dar n`as zice nu la o portie din supa asta.

  2. lucica spune:

    uite ca tofu in saramura chiar n-am gustat. cum e tavi?

  3. Tavi spune:

    @Diana – Asta ar fi si sfatul meu: nu spune niciodata “nu” inainte sa incerci.

  4. Tavi spune:

    @lucica – Bun, mai putin fad!

Spune-ţi părerea