Tocanita de pui


Tocanita de pui

A pregati o tocanita de pui nu este deloc greu, fiind o mancare pe care am gustat-o cu placere, nu o data, fiecare dintre noi, fie acasa, fie la rude sau prieteni. Asadar, astazi o sa va prezint delicioasa mea varianta de tocanita de pui cu ceapa, ardei gras si morcovi.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500-600 g carne de pui, taiata bucati mici (spate, aripi); 500 g ceapa, taiata julien; 500 g ardei gras, tocat fidelute; 150 g morcovi tocat rondele; 400 g pulpa rosii taiata cuburi; 250 ml supa de pui; 1 lingurita amidon de porumb; 1 lingura pasta de tomate; 3 linguri sos Worcestershire; 1 lingurita de patrunjel tocat; 1/2 lingurita busuioc tocat; 1 lingurita boia de ardei dulce; 3 linguri de ulei vegetal; sare si piper dupa gust.

Preparare tocanita de pui: Turnati uleiul in tigaie si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati bucatile de pui, condimentati-le cu un praf de sare si de piper, dupa care rumeniti-le timp de 5 minute pe fiecare parte.
Dupa ce s-au rumenit, scoateti-le intr-un bol si lasati-le deoparte.

In uleiul in care ati rumenit puiul, adaugati ceapa si lasati-o sa se caleasca, la foc mediu, pana devine aurie, amestecand din cand in cand. Cand ceapa a devenit aurie, adaugati morcovul tocat si ardeiul gras. Caliti toate legumele timp de 1 minut, amestecand din cand in cand.

Adaugati apoi si bucatile de pui, amestecati si inabusiti legumele laolalta cu carnea, timp de 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra.
Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati sosul Worcestershire, boiaua de ardei, un praf de sare si de piper macinat, supa de pui, pulpa de rosii si pasta de tomate. Amestecati bine pana se dizolva pasta de tomate si lasati sa fiarba toate ingredientele timp de 20 de minute, la foc mic, cu un capac deasupra.

Dupa ce carnea si legumele au fiert timp de 20 de minute, adaugati amidonul dizolvat in 2 linguri de apa rece si amestecati bine. Mai fierbeti putin pana se ingroasa sosul, dupa care adaugati verdeturile (patrunjelul si busuiocul), amestecati bine si stingeti focul.

Puneti apoi in farfurie si tocanita de pui se poate servi cu piure de cartofi sau paste.


Preparare in imagini:

A pregati o tocanita de pui nu este deloc greu, fiind o mancare pe care am gustat-o cu placere, nu o data, fiecare dintre noi, fie acasa, fie la rude sau prieteni. Asadar, astazi o sa va prezint delicioasa mea varianta de tocanita de pui cu ceapa, ardei gras si morcovi. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500-600 g carne de pui, taiata bucati mici (spate, aripi); 500 g ceapa, taiata julien; 500 g ardei gras, tocat fidelute; 150 g morcovi tocat rondele; 400 g pulpa rosii taiata cuburi; 250 ml supa de pui; 1 lingurita amidon de porumb; 1 lingura pasta de tomate; 3 linguri sos Worcestershire; 1 lingurita de patrunjel tocat; 1/2 lingurita busuioc tocat; 1 lingurita boia de ardei dulce; 3 linguri de ulei vegetal; sare si piper dupa gust. Preparare tocanita de pui: Turnati uleiul in tigaie si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Adaugati bucatile de pui, condimentati-le cu un praf de sare condimentati-le cu un praf de piper, dupa care rumeniti-le timp de 5 minute
pe fiecare parte. Dupa ce s-au rumenit, scoateti-le intr-un bol si lasati-le deoparte. In uleiul in care ati rumenit puiul, adaugati ceapa si lasati-o sa se caleasca, la foc mediu, pana devine aurie, amestecand din cand in cand. Cand ceapa a devenit aurie, adaugati morcovul tocat si ardeiul gras.
Caliti toate legumele timp de 1 minut, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi si bucatile de pui, amestecati si inabusiti legumele laolalta cu carnea, timp de 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra. Dupa ce au trecut cele 5 minute, adaugati sosul Worcestershire, boiaua de ardei, un praf de sare
un praf de piper macinat, supa de pui, pulpa de rosii si pasta de tomate. Amestecati bine pana se dizolva pasta de tomate si lasati sa fiarba toate ingredientele timp de 20 de minute, la foc mic, cu un capac deasupra. Dupa ce carnea si legumele au fiert timp de 20 de minute, adaugati amidonul dizolvat in 2 linguri de apa rece
amestecati bine si mai fierbeti putin pana se ingroasa sosul, adaugati verdeturile (patrunjelul si busuiocul), amestecati bine si stingeti focul. tocanita este gata pentru a fi servita. Puneti apoi in farfurie si se poate servi cu piure de cartofi sau paste. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

17 păreri.

  1. netty spune:

    mmmm… la cum le gatesti si prezinti tu, mai tavi, cred ca m-as face de doua tone daca as manca la tine :) . felicitari!

  2. Liliana spune:

    Arata super si pare o bunatate, mai ales cu atatea legume! Chiar mi-ai facut pofta, maine poate ma mobilizez :)

  3. Tavi spune:

    @Liliana – Mobilizeaza-te, ca se merita :) . Multumesc de aprecieri, chiar este o bunatate.

  4. Tavi spune:

    @netty – :D , ma indoiesc sincer ca te-ai face de ” doua tone”. In primul rand, daca ai manca la mine acasa, nu ti-as da portii atat de mari incat sa ajungi la doua tone. In al doilea rand, daca ai manca la mine acasa, ar trebui sa iesi cu mine la jogging :) . Mersi de vizita si aprecieri.

  5. Ce pofta mi-ai facut….eu asi manca bunaciunea asta cu niste mamaliguta.
    O seara placuta!

  6. Tavi spune:

    @maria mihalache – Medi, as you wish :) . Seara buna si voua!

  7. Sylvia spune:

    Excelent arata si eu fac adesea, este minunata la gust.

  8. Tavi spune:

    @Sylvia – Mie imi place tare mult, asa ca si eu sunt unul care o face adesea. Mai mult in perioada de toamna-iarna, iar vara… cel mai des, fara carne, cu multe rosii.

  9. mona spune:

    extra, super! pe bune! si eu am mancat de nenumarate ori tocanita de pui dar nicidecum pregatita astfel. voi incerca sigur, ca doar ce ti-am descoperit blogul :) .

  10. Tavi spune:

    @mona – Daca vei incerca, sper sa iti placa. Multumesc de vizita.

  11. raluca spune:

    o nebunie, n-am mancat tocanita mai gustoasa

  12. Tavi spune:

    @raluca – Ma bucur ca ti-a placut. Multumesc de vizita.

  13. vicky spune:

    o tocanita foarte foarte buna, cu un gust deosebit. e prima oara cand pun sos worcester in tocanite dar ma bucur ca am incercat. multumesc de idee, o saptamana frumoasa sa aveti!

  14. Tavi spune:

    @vicky – Ma bucur ca ti-a placut tocanita, o saptamana frumoasa asemenea!

  15. conasul spune:

    excelenta chiar daca am pus alt sos ce am avut la indemana

  16. Tavi spune:

    @conasul – Ma bucur ca ti-a placut.

  17. Rosca Miruna spune:

    am facut aceasta reteta si a fost delicioasa chiar daca nu am pus sosul worcester,data viitoare il cumpar si am so fac din nou

Spune-ţi părerea