Pui cu ciuperci si bambus


Pui cu ciuperci si bambus

Va recomand cu mare caldura una dintre combinatiile mele preferate, pui cu ciuperci si bambus, (mai cu seama in ceea ce priveste sosul), pe care insa, din pacate, nu am avut niciodata timp s-o fotografiez pe indelete pentru a o posta. Ieri insa i-a venit, din nou, randul acestui gustos pui cu ciuperci si bambus.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui, taiat cuburi; 200 g ciuperci champignon, taiate felii (din conserva); 100 g muguri bambus; 1 ceapa, taiata julien; 200 ml supa de pui; 1 lingura pasta de usturoi (o preparati zdrobind 4 graunte mari de usturoi pe care le amestecati cu 1 lingura de lapte de cocos sau cu 1 lingura de smantana groasa si grasa :) – eu am folosit lapte de cocos, deoarece nu aveam decat smantana de gatit in casa – subtire rau asadar); 1 lingura sos chilli dulce; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingurita amidon de porumb.

Pentru a marina carnea de pui mai aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingura sos de soia; 1 lingura otet balsamic; 1 lingura ulei de arahide; sare; piper alb.

Preparare pui cu ciuperci si bambus: Odata ce ati taiat pieptul de pui cuburi, puneti-l intr-un bol. Condimentati cu un praf de sare si de piper, adaugati sosul de soia, otetul balsamic si uleiul de arahide.
Amestecati bine, dupa care lasati carnea la marinat, minim 1 ora, la frigider.

Incingeti bine wok-ul in care veti pune puiul (impreuna cu marinata in care a stat), dupa care rumeniti carnea timp de 2-3 minute.

Dupa ce s-a rumenit carnea, adaugati ceapa si caliti-o laolalta cu puiul cca. 1 minut, avand grija sa amestecati permanent. La rand vor urma ciupercile, pe care le veti inabusi aproximativ 5 minute (pana se mai evapora din apa ce o vor lasa), amestecand din cand in cand.
Adaugati si pasta de usturoi, mai lasati 30 de secunde, amestecand permanent.

Continuati prin a adauga sosul de chilli si amestecati bine. Turnati supa de pui peste compozitia din wok, adaugati pasta de tomate, amestecati pana se dizolva pasta de tomate si fierbeti timp de 1 minut. In acest moment, puteti adauga mugurii de bambus, amestecati si lasati sa fiarba 2 minute, la foc mic.

Dizolvati amidonul in 2 linguri de apa rece si, cand au trecut cele 2 minute, turnati-l in wok, amestecati si lasati sa mai fiarba foarte putin, doar atat cat sa se lege sosul, amestecand insa incontinuu.

Cand sosul a capatat consistenta, puteti stinge focul, iar puiul cu ciuperci si bambus este gata pentru a fi servit. Puneti in farfurie, acolo unde o garnitura de orez ii poate tine companie :) .


Preparare in imagini:

Va recomand cu mare caldura una dintre combinatiile mele preferate, pui cu ciuperci si bambus, (mai cu seama in ceea ce priveste sosul), pe care insa, din pacate, nu am avut niciodata timp s-o fotografiez pe indelete pentru a o posta. Ieri insa i-a venit, din nou, randul acestui gustos pui cu ciuperci si bambus. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui, taiat cuburi; 200 g ciuperci champignon, taiate felii (din conserva); 100 g muguri bambus; 1 ceapa, taiata julien; 200 ml supa de pui; 1 lingura pasta de usturoi (o preparati zdrobind 4 graunte mari de usturoi pe care le amestecati cu 1 lingura de lapte de cocos sau cu 1 lingura de smantana groasa si grasa :) - eu am folosit lapte de cocos, deoarece nu aveam decat smantana de gatit in casa - subtire rau asadar); 1 lingura sos chilli dulce; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingurita amidon de porumb. Pentru a marina carnea de pui mai aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 lingura sos de soia; 1 lingura otet balsamic; 1 lingura ulei de arahide; sare; piper alb. Preparare pui cu ciuperci si bambus: Odata ce ati taiat pieptul de pui cuburi, puneti-l intr-un bol. Condimentati cu un praf de sare Condimentati cu un praf de piper alb, adaugati sosul de soia, otetul balsamic
si uleiul de arahide. Amestecati bine, dupa care lasati carnea la marinat, minim 1 ora, la frigider. Incingeti bine wok-ul in care veti pune puiul (impreuna cu marinata in care a stat), dupa care rumeniti carnea timp de 2-3 minute. Dupa ce s-a rumenit carnea,
adaugati ceapa si caliti-o laolalta cu puiul cca. 1 minut, avand grija sa amestecati permanent. La rand vor urma ciupercile, pe care le veti inabusi aproximativ 5 minute (pana se mai evapora din apa ce o vor lasa), amestecand din cand in cand. Adaugati si pasta de usturoi, mai lasati 30 de secunde, amestecand permanent. Continuati prin a adauga sosul de chilli
si amestecati bine. Turnati supa de pui peste compozitia din wok, adaugati pasta de tomate, amestecati pana se dizolva pasta de tomate si fierbeti timp de 1 minut. In acest moment, puteti adauga mugurii de bambus, amestecati si lasati sa fiarba 2 minute, la foc mic. Dizolvati amidonul
in 2 linguri de apa rece si, cand au trecut cele 2 minute, turnati-l in wok, amestecati si lasati sa mai fiarba foarte putin, doar atat cat sa se lege sosul, amestecand insa incontinuu. Cand sosul a capatat consistenta, puteti stinge focul, puiul cu ciuperci si bambus este gata pentru a fi servit. Puneti in farfurie, acolo unde o garnitura de orez ii poate tine companie :). Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. angela spune:

    buonisssssssssssssssimoooooooooooooo!!!!!!!!!!!mi viene acqua in bocca!!!!

  2. angela spune:

    am uitat sa intreb,unde gasim muguri de bambus?

  3. Tavi spune:

    @angela – :) , multumesc. Unde gasesti muguri de bambus… nu stiu de unde esti (din Italia?), dar conservati (la borcan) cred ca se gasesc in orice magazin cu specific asiatic sau supermarket. Cel putin aici in astfel de locuri se gaseste. O zi buna!

  4. Biancas spune:

    Yamy..ce foame mi s-a facut. Super reteta

  5. Tavi spune:

    @Biancas – Pofta mare in acest caz :) . Multam de vizita!

  6. pansy spune:

    tare bun trebuie sa fie puiul tau cu ciuperci !

  7. ruxandra spune:

    am facut reteta in seara asta si nu pot decat sa spun ca puiul a fost nemaipomenit. urmatorul pe lista e puiul cu sos de usturoi, comanda speciala de la sot :)

  8. Tavi spune:

    @ruxandra – Sa va fie de bine, ma bucur ca v-a placut puiul cu bambus. Pofta mare si la puiul cu usturoi cand o fi sa fie :) .

Spune-ţi părerea