Tocana de berbecut


Tocana de berbecut

Initial nu imi programasem sa pregatesc tocana de berbecut dar, sincer sa fiu, cand am ajuns la macelarie si am vazut ce bine arata pulpa de berbecut, nu m-am putut abtine sa nu cumpar. Si daca tot am cumparat, odata ajuns acasa, mi-am zis ca ar fi mare pacat sa o congelez. Ca atare, astazi vom manca o tocanita de berbecut.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi; 3 cartofi mari, taiati cuburi mici; 1 ceapa mare, taiata julien; 3 morcovi taiati rondele; 4 ardei grasi, mici, taiati cuburi; 1 lingurita zahar brun; 2 lingurite amidon de porumb; 500 ml supa de legume; 1 lingura de patrunjel, tocat marunt; coaja rasa de la o lamaie; 1 conserva de pulpa de rosii, cuburi (400 g); 1 lingurita condiment Raz el Hanout; 1 lingurita condiment “7 Pipere” (un amestec ce contine piper dulce, piper negru, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara si mahlab – nu va fi o problema sa-l gasiti in supermarketuri); 3 linguri ulei vegetal; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingura sos Worcestershire.

Preparare tocana de berbecut: Turnati uleiul in wok si incingeti-l la foc iute. Adaugati cuburile de carne, presarati-le cu un praf de sare, dupa care rumeniti-le bine, amestecand din cand in cand, pana cand carnea capata o culoare maro-aurie.
Dupa ce s-a rumenit carnea, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte.

In uleiul in care ati prajit carnea, adaugati ceapa si caliti-o, amestecand permanent, pana ce aceasta capata o culoare aurie. Cand s-a rumenit ceapa, adaugati rondelele de morcov si cuburile de ardei gras, amestecati si inabusiti totul 1 minut, amestecand din cand in cand.

Puneti apoi cuburile de carne inapoi in tigaie, peste legume, adaugati condimentele (Raz el Hanout si “7 Pipere”), zaharul brun, dupa care amestecati bine. Continuati cu pulpa de rosii, supa si pasta de tomate, amestecati bine pana se dizolva pasta de tomate, dupa care lasati la foc iute pana cand incepe sa fiarba sosul.
Cand a inceput sa fiarba, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, 25 de minute.

Odata ce s-au scurs 25 de minute adaugati sosul Worcestershire, amestecati, adaugati si cuburile de cartofi, amestecati din nou, dupa care puneti un capac deasupra si mai lasati sa fiarba, tot la foc mic, inca 20 de minute.

Dupa ce au trecut aceste 20 de minute, puneti amidonul in 2-3 linguri de apa rece si amestecati pana se dizolva. Turnati-l apoi in wok si amestecati bine. Mai lasati sa fiarba putin, pana se leaga sosul. Stingeti apoi focul si tocanita este gata.

Puneti in farfurie, presarati pe deasupra patrunjel tocat amestecat cu coaja de lamaie rasa si se poate servi.


Preparare in imagini:

Initial nu imi programasem sa pregatesc tocana de berbecut dar, sincer sa fiu, cand am ajuns la macelarie si am vazut ce bine arata pulpa de berbecut, nu m-am putut abtine sa nu cumpar. Si daca tot am cumparat, odata ajuns acasa, mi-am zis ca ar fi mare pacat sa o congelez. Ca atare, astazi vom manca o tocanita de berbecut. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pulpa de berbecut, taiata cuburi; 3 cartofi mari, taiati cuburi mici; 1 ceapa mare, taiata julien; 3 morcovi taiati rondele; 4 ardei grasi, mici, taiati cuburi; 1 lingurita zahar brun; 2 lingurite amidon de porumb; 500 ml supa de legume; 1 lingura de patrunjel, tocat marunt; coaja rasa de la o lamaie; 1 conserva de pulpa de rosii, cuburi (400 g); 1 lingurita condiment Raz el Hanout; 1 lingurita condiment "7 Pipere" (un amestec ce contine piper dulce, piper negru, scortisoara, ghimbir, cuisoare, nucsoara si mahlab - nu va fi o problema sa-l gasiti in supermarketuri); 3 linguri ulei vegetal; 1 lingura pasta de tomate; 1 lingura sos Worcestershire. Preparare tocana de berbecut: Turnati uleiul in wok si incingeti-l la foc iute. Adaugati cuburile de carne, presarati-le cu un praf de sare, dupa care rumeniti-le bine, amestecand din cand in cand, pana cand carnea capata o culoare maro-aurie.
Dupa ce s-a rumenit carnea, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte. In uleiul in care ati prajit carnea, adaugati ceapa si caliti-o, amestecand permanent, pana ce aceasta capata o culoare aurie. Cand s-a rumenit ceapa, adaugati rondelele de morcov adaugati si cuburile de ardei gras, amestecati si inabusiti totul 1 minut, amestecand din cand in cand. Puneti apoi cuburile de carne inapoi in tigaie, peste legume,
adaugati condimentele (Raz el Hanout si "7 Pipere"), adaugati si zaharul brun, dupa care amestecati bine. adaugati si pulpa de rosii, supa si pasta de tomate, amestecati bine pana se dizolva pasta de tomate,
dupa care lasati la foc iute pana cand incepe sa fiarba sosul. Cand a inceput sa fiarba, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba, la foc mic, 25 de minute. Odata ce s-au scurs 25 de minute adaugati sosul Worcestershire, amestecati, adaugati si cuburile de cartofi, amestecati din nou, dupa care puneti un capac deasupra si mai lasati sa fiarba, tot la foc mic, inca 20 de minute.
Dupa ce au trecut aceste 20 de minute, puneti amidonul in 2-3 linguri de apa rece amestecati pana se dizolva. Turnati-l apoi in wok si amestecati bine. Mai lasati sa fiarba putin, pana se leaga sosul. Stingeti apoi focul si tocanita este gata. Puneti in farfurie, presarati pe deasupra patrunjel tocat amestecat cu coaja de lamaie rasa
si tocana de berbecut se poate servi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Ce buna o fi…….eu am facut ieri un gratar de berbecut.
    O zi frumoasa!

  2. Sylvia spune:

    Chiar o delicatesa …..super buna reteta parca ii simt mirosul de aici :)

  3. Tavi spune:

    @maria mihalache – Medi, pai sa va fie de bine in cazul asta! Ieri a fost o zi taman potrivita pentru un gratar.

  4. Tavi spune:

    @Sylvia – Daca a ajuns mirosul pana in Franta e bine :) .

  5. Viorica spune:

    Noi in familie mancam des carne de oaie, suntem din Tamadau :) , deci pot spune ca ce-ai pus tu in oala nu poate fi decat bun. Felicitari pentru cum gatesti.

  6. Tavi spune:

    @Viorica – Multumesc de vizita. Sunt convins ca tot ce preparati si voi este delicios.

  7. Tatiana spune:

    Yami ce bine arata! Mai am niste miel, presupun ca merge sa-l arunc in cratita si sa-l transform intr-o tocanita de genu asta.

  8. Tavi spune:

    @Tatiana – Normal ca merge :) . Multumesc de vizita si pofta mare la tocanita!

Spune-ţi părerea