Tiny American Apple Pies


Tiny American Apple Pies

Cei care sunt vizitatori constanti ai blogului meu au observat probabil ca am preparat adeseori placinta americana (cu mere sau cu alte fructe), insa trebuie sa va marturisesc ca atunci cand aveam musafiri printre care se numarau si copii se ivea o oarecare problema: alergatul prin casa, cu o mare bucata de placinta prin farfurie, cu o lingurita sau furculita avand un nesigur punct de destinatie. Copiii sunt copii si, prin urmare, adeseori placinta ajungea, din farfurie, in orice alt loc decat cel dorit, adica gura.
Dupa ce am spalat mocheta de nenumarate ori (lasand, de fiecare data, mai intai cainii sa rezolve grosul LOL) am ajuns la concluzia ca atunci cand am musafiri “tiny” trebuie sa prepar ceva pe masura, care poate fi luat la purtator fara a exista riscul ca o asa bunatate sa se imprastie pe covor :) .

Deci, am pregatit American Apple Pie in forme mini, folosind margarina RAMA MAESTRO, ceea ce va asigur ca a conferit un plus de fragezime aluatului.

Va invit asadar sa incercati si dumneavoastra margarina RAMA pentru a prepara un desert gustos, aromat si crocant.

Pentru pregatirea aluatului pentru placinta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 280 g faina; 175 g margarina RAMA MAESTRO; 1 lingurita sare; 1 lingurita si jumatate cu zahar; 75 ml apa rece.

Pentru umplutura aveti nevoie de: 2-3 mere decojite si taiate cuburi mici; 2 linguri si jumatate cu zahar tos; 2 linguri si jumatate cu zahar brun; 1 lingurita de scortisoara pulbere; 1 lingurita de suc de lamaie; 1 lingura faina; 20 g margarina topita.

Pentru uns placintelele la suprafata: 1 galbenus de ou batut cu 2 linguri de smantana.

Preparare aluat: Aluatul se poate pregati cu ajutorul unui mixer sau il poate prepara masina de paine. Eu am ales, de aceasta data, a doua varianta.

Se toarna apa in cuva masinii de paine, peste care adaugati zaharul si sarea, margarina, iar in final se adauga faina. Puneti cuva in masina si alegeti meniul de framantat aluat. Dupa ce s-a terminat programul de framantat, scoateti aluatul din cuva si inveliti-l intr-o folie de plastic. Introduceti aluatul in frigider si lasati-l la rece minim o ora.

Dupa ce a stat minim o ora la frigider, scoateti-l, tapetati masa de lucru cu un praf de faina si taiati o treime din aluat. Din bucata mai mare intindeti o foaie subtire, pe care taiati-o cu ajutorul unui pahar cu gura cat mai larga.
Veti obtine astfel niste discuri pe care le veti aseza in forma de briose sau de savarine, asigurandu-va ca marginea aluatului trece cu putin peste marginea formei.

Intre timp, incalziti cuptorul la 180 de grade, dupa care pregatiti a doua foaie de placinta, pe care o intindeti si o taiati in fasii de 1/2 cm latime.

Pregatiti apoi umplutura. Puneti intr-un bol merele taiate cuburi mici, adaugati zaharul tos, zaharul brun, sucul de lamaie, scortisoara, faina si margarina topita. Se amesteca bine.

Adaugati merele in forma, cu varf (la cuptor vor scadea). Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, marginile benzilor cu marginea foii de jos, dupa care se bate galbenusul de ou cu smantana si, cu ajutorul unei pensule, se ung toate portiunile vizibile ale aluatului.

Introduceti formele la cuptor si lasati placintelele sa se rumeneasca 50-60 de minute, la 180 de grade (functie de cat de crocante le doriti). Cand sunt gata vor capata o frumoasa culoare brun-aurie.

Dupa 50-60 de minute scoateti formele din cuptor, scoateti placintelele din forme si asezati-le pe o farfurie (era sa uit… din cantitatile mentionate la ingrediente veti obtine 12 placintele).

Lasati-le un pic sa se racoreasca si le puteti servi.


Preparare in imagini:

Cei care sunt vizitatori constanti ai blogului meu au observat probabil ca am preparat adeseori placinta americana (cu mere sau cu alte fructe), insa trebuie sa va marturisesc ca atunci cand aveam musafiri printre care se numarau si copii se ivea o oarecare problema: alergatul prin casa, cu o mare bucata de placinta prin farfurie, cu o lingurita sau furculita avand un nesigur punct de destinatie. Copiii sunt copii si, prin urmare, adeseori placinta ajungea, din farfurie, in orice alt loc decat cel dorit, adica gura. Dupa ce am spalat mocheta de nenumarate ori (lasand, de fiecare data, mai intai cainii sa rezolve grosul LOL) am ajuns la concluzia ca atunci cand am musafiri "tiny" trebuie sa prepar ceva pe masura, care poate fi luat la purtator fara a exista riscul ca o asa bunatate sa se imprastie pe covor :).  Deci, am pregatit American Apple Pie in forme mini, folosind margarina RAMA MAESTRO, ceea ce va asigur ca a conferit un plus de fragezime aluatului.  Va invit asadar sa incercati si dumneavoastra margarina RAMA pentru a prepara un desert gustos, aromat si crocant. Pentru pregatirea aluatului pentru placinta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 280 g faina; 175 g margarina RAMA MAESTRO; 1 lingurita sare; 1 lingurita si jumatate cu zahar; 75 ml apa rece.  Pentru umplutura aveti nevoie de: 2-3 mere decojite si taiate cuburi mici; 2 linguri si jumatate cu zahar tos; 2 linguri si jumatate cu zahar brun; 1 lingurita de scortisoara pulbere; 1 lingurita de suc de lamaie; 1 lingura faina; 20 g margarina topita.  Pentru uns placintelele la suprafata: 1 galbenus de ou batut cu 2 linguri de smantana. Preparare aluat: Aluatul se poate pregati cu ajutorul unui mixer sau il poate prepara masina de paine. Eu am ales, de aceasta data, a doua varianta.  Se toarna apa in cuva masinii de paine, peste care adaugati zaharul si sarea, margarina, iar in final se adauga faina. Puneti cuva in masina
si alegeti meniul de framantat aluat. Dupa ce s-a terminat programul de framantat, scoateti aluatul din cuva si inveliti-l intr-o folie de plastic. Introduceti aluatul in frigider si lasati-l la rece minim o ora. Dupa ce a stat minim o ora la frigider, scoateti-l, tapetati masa de lucru cu un praf de faina si taiati o treime din aluat. Din bucata mai mare intindeti o foaie subtire,
pe care taiati-o cu ajutorul unui pahar cu gura cat mai larga. Veti obtine astfel niste discuri pe care le veti aseza in forma de briose sau de savarine, asigurandu-va ca marginea aluatului trece cu putin peste marginea formei. Intre timp, incalziti cuptorul la 180 de grade, dupa care pregatiti a doua foaie de placinta, pe care o intindeti si o taiati in fasii de 1/2 cm latime. Pregatiti apoi umplutura. Puneti intr-un bol merele taiate cuburi mici, adaugati zaharul tos, zaharul brun, sucul de lamaie,
scortisoara, faina si margarina topita. Se amesteca bine. Adaugati merele in forma, cu varf (la cuptor vor scadea). Se adauga benzile de aluat in diagonala, pentru a crea un model de zabrele. Se lipesc, prin apasare usoara, marginile benzilor cu marginea foii de jos, dupa care se bate galbenusul de ou cu smantana
si, cu ajutorul unei pensule, se ung toate portiunile vizibile ale aluatului. Introduceti formele la cuptor si lasati placintelele sa se rumeneasca 50-60 de minute, la 180 de grade (functie de cat de crocante le doriti). Cand sunt gata vor capata o frumoasa culoare brun-aurie. Dupa 50-60 de minute scoateti formele din cuptor, scoateti placintelele din forme si asezati-le pe o farfurie (era sa uit... din cantitatile mentionate la ingrediente veti obtine 12 placintele). Lasati-le un pic sa se racoreasca si le puteti servi. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

18 păreri.

  1. Aleqsa spune:

    Vai ce bine arata!imi vine sa fur una din poza :) )…glumeam!Trebuie neaparat sa le fac si eu, sunt sigura ca sunt foarte gustoase!

  2. ela spune:

    nebunie curata ce ai facut tu aici….DELICIOS

  3. Tavi spune:

    @Aleqsa – American Apple Pie este oricum gustoasa, si in forma mare, si in forme mici :) . Insa, asa micute sunt mai practic de servit copiilor, asa cum spuneam si in post.

  4. Tavi spune:

    @ela – Asa este, de-a dreptul delicios. Aluatul chiar a iesit o minunatie!!!!

  5. raluca spune:

    ce simpatice suuuuunt! doamne, cata rabdare ai avut…

  6. Sylvia spune:

    wow ce bine arata, aici le vad si mai bine :) )))) gata cu leneveala azi fac placinta cu mere , reteta ta doar in forma mare ca totusi nu sunt chiar atat de harnica azi :)

  7. Tavi spune:

    @raluca – :) In general am rabdare, mai ales atunci cand fac ceva ce imi place. Multumesc de aprecieri si de vizita.

  8. Tavi spune:

    @Sylvia – Chestia asta cu “leneveala” e relativa :D . Iar tu esti ultima persoana despre care se poate spune ca “leneveste”. Pe bune, acum chiar ca exagerezi :) . (Nu stiu daca e nevoie sa-ti atrag atentia ca aceste cantitati nu sunt cele din reteta initiala de American Apple Pie – forma mare :) – dar o fac totusi; just teasing ;-) ).

  9. maria grozi spune:

    Felicitari ! Tavi, pentru aceste placintele delicioase. Imi place reteta, imi place rezultatul, asa ca o pun pe lista mea de asteptare…

  10. Tavi spune:

    @maria grozi – Sarut mana, Lia! Aprecierile tale ma bucura, mai ales ca si mie imi place mult cum si ce gatesti tu. P.S. Apropo… ce iti mai fac orhideele :) ?

  11. Corina spune:

    Nemaipomenit de bine arata! De efect asa mici, ca ea e buna oricum asa cum bine zici.

  12. Tavi spune:

    @Corina – Multumesc de vizita si ma bucur ca iti plac cum arata.

  13. Sonia spune:

    Cand le vad asa frumusele mor de pofta. De Craciun o sa le prestez neaparat.

  14. Tavi spune:

    @Sonia – Spor la treaba. Multumesc de vizita.

  15. Nicoleta spune:

    Tocmai ce le-am scos din cuptor si am gustat una. Sunt delicioase. Multumesc de reteta.

  16. Tavi spune:

    @Nicoleta – Ma bucur ca iti plac. Pofta buna si multumesc de aprecieri.

  17. Luisa spune:

    Le-am facut azi pentru fetita mea de 1 an si 10 luni (cu unt in loc de margarina fiind mai natural). Au iesit super, e foarte incantata de ele – ea fiind o mufturosica.
    Maine o sa fac buletele de cascaval la cuptor. Faine retete, tot respectul meu :)

  18. Tavi spune:

    @Luisa – Multumesc, ma bucur ca-ti plac retetele mele. Sa-ti traiasca fetita!

Spune-ţi părerea