Ciorba de pui


Ciorba de pui

Am profitat ca mai am la congelator bucati dintr-un pui grasut de tara si am pregatit aceasta delicioasa ciorba de pui cu fidea, bors si leustean. Cu toate ca nu sunt un mare “ciorbar”, in sensul ca nu fac parte dintre aceia care mor daca nu mananca zilnic o ciorba (sau supa), am totusi si zile in care pur si simplu simt nevoia sa incep masa de pranz cu acest fel de mancare.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500-600 g carne de pui, taiata in bucati potrivite ca marime (gat, spate, aripi); 1 ceapa, tocata marunt; 1 morcov, tocat; 50 g telina, tocata marunt; 50 g radacina de patrunjel, tocata; 1 ardei gras, tocat; 400 g pulpa de rosii, taiata cuburi; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingura bors concentrat; 2 linguri patrunjel tocat; 1 lingura leustean tocat; 2-3 colacei de fidea; 3 l de apa; sare si piper dupa gust.

Preparare ciorba de pui: Puneti bucatile de pui in oala, turnati deasupra apa si lasati sa fiarba 20 de minute. Dupa ce ati fiert carnea timp de 20 de minute, completati cu apa pana ajungeti din nou la nivelul initial de 3 l, lasati sa dea in fiert, dupa care adaugati legumele (ceapa, albitura, morcovul, telina si ardeiul gras).
Mai fierbeti toate ingredientele 15 minute.

Asezonati apoi cu sare dupa gust (au am pus o lingurita rasa de sare), turnati in oala pulpa de rosii si lasati sa mai fiarba inca 10 minute.

Adaugati boiaua de ardei dulce, adaugati un praf de piper si potriviti de sare (daca mai simtiti nevoia), dupa care puneti borsul. Adaugati si fideaua, si mai lasati sa fiarba cca. 5 minute.

In final, adaugati verdeturile (patrunjelul si leusteanul), amestecati, stingeti focul, iar ciorbita de pui este gata.

Puneti in farfurie, mai adaugati putin patrunjel verde tocat pe deasupra si se poate servi.


Preparare in imagini:

Am profitat ca mai am la congelator bucati dintr-un pui grasut de tara si am pregatit aceasta delicioasa ciorba de pui cu fidea, bors si leustean. Cu toate ca nu sunt un mare "ciorbar", in sensul ca nu fac parte dintre aceia care mor daca nu mananca zilnic o ciorba (sau supa), am totusi si zile in care pur si simplu simt nevoia sa incep masa de pranz cu acest fel de mancare. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500-600 g carne de pui, taiata in bucati potrivite ca marime (gat, spate, aripi); 1 ceapa, tocata marunt; 1 morcov, tocat; 50 g telina, tocata marunt; 50 g radacina de patrunjel, tocata; 1 ardei gras, tocat; 400 g pulpa de rosii, taiata cuburi; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingura bors concentrat; 2 linguri patrunjel tocat; 1 lingura leustean tocat; 2-3 colacei de fidea; 3 l de apa; sare si piper dupa gust. Preparare ciorba de pui: Puneti bucatile de pui in oala, turnati deasupra apa si lasati sa fiarba 20 de minute. Dupa ce ati fiert carnea timp de 20 de minute, completati cu apa pana ajungeti din nou la nivelul initial de 3 l, lasati sa dea in fiert, dupa care adaugati ceapa, albitura morcovul
telina si ardeiul gras Mai fierbeti toate ingredientele 15 minute. Asezonati apoi cu sare dupa gust (au am pus o lingurita rasa de sare), turnati in oala pulpa de rosii si lasati sa mai fiarba inca 10 minute. Adaugati boiaua de ardei dulce,
adaugati un praf de piper potriviti de sare (daca mai simtiti nevoia) si puneti borsul. Adaugati si fideaua, si mai lasati sa fiarba cca. 5 minute. In final, adaugati verdeturile (patrunjelul si leusteanul), amestecati, stingeti focul, iar ciorbita de pui este gata.
Puneti in farfurie, mai adaugati putin patrunjel verde tocat pe deasupra si ciorba de pui se poate servi. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. ela spune:

    Tavi………..am inceput sa mananc ciorbe…le-am prins gustul….:)))

  2. Tavi spune:

    @ela – Incredibil dar adevarat :) !

  3. Daniel spune:

    E a II a oara cand fac ciorba …… prima data mi a iesit … te lingeai pe degete .. am am sa incerc reteta ta .. sa vd ce iese ….

    eu nu le am cu gatitul .. sunt novice …. incerc sa o ajut pe sotia mea …. amandoi avem timpul incarcat cu munca … de abia astept sa vd ce iese … sa vad daca ma pricep

    am sa revin

  4. Tavi spune:

    @Daniel – Spor la bucatarit si pofta mare la ciorba! :)

  5. NICOLETA spune:

    Nu prea le am cu gatitul…dar azi o sa incerc aceasta reteta…sper sa imi iasa ceva bun.

  6. Marian spune:

    nu am mai facut niciodata mancare,sunt divortat si va trebui sa ma descurc,m,am saturat de mancaruri reci.Sper ca azi sa reusec sa imi fac o ciorba de pui..

  7. Tavi spune:

    @Marian – Pai de ce sa nu reusesti :) ? Cu timpul s-ar putea chiar sa-ti placa sa gatesti.

Spune-ţi părerea