Pizza cu ton


Pizza cu ton

Miercuri seara am servit o pizza cu peste, mai precis pizza cu ton, si asta fiindca aceasta este una dintre preferatele noastre (a mea si a sotiei). Va asigur ca, daca o veti incerca, e the best pe care ati gustat-o vreodata.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (calculate pentru o singura pizza, cu diametrul de 28 cm): 2 conserve de ton cu lamaie si piper (360 g); 8 masline verzi fara samburi, taiate rondele; 1 ceapa, taiata julien; 2 graunte de usturoi, taiate marunt; 50 ml sos de pizza (sau ketchup cu busuioc si ceapa); 100 g ciuperci champignon, taiate felii; 300 g mozzarella, rasa; 2 linguri ulei de masline; un praf de condiment de pizza (oregano, busuioc, patrunjel, cimbru, ardei iute); un praf de sare; blat de pizza (preparare aluat ).

Preparare pizza cu ton: Turnati in tigaie uleiul si incingeti-l la foc iute. Adaugati ciupercile si condimentati-le cu un praf de sare. Inabusiti-le la foc iute, 3-4 minute, sau pana cand se evapora apa lasata de ciuperci, amestecand din cand in cand.
Adaugati apoi ceapa si usturoiul, mai caliti cca 1 minut, pana cand ceapa devine translucida, dupa care stingeti focul si lasati legumele deoparte.

Intindeti aluatul pana obtineti o foaie de marimea formei. Asezati foaia in forma, turnati sosul de pizza sau ketchup-ul peste foaie si intindeti-l uniform pe toata suprafata blatului.

Adaugati apoi legumele din tigaie si distribuiti-le cat mai uniform. Peste legume puneti mai apoi tonul si aranjati-l, de asemenea, cat mai unifom pe intreaga suprafata a blatului.
Adaugati caperele distribuite cat mai uniform. Continuati prin a adauga maslinele, aranjate si acestea cat mai simetric si presarati un praf de condimente pentru pizza peste toate ingredientele.

In final, adaugati branza mozzarella, pe toata suprafata blatului, si introduceti forma in cuptorul preincalzit in prealabil la 200 de grade, timp de 20-25 de minute (in functie de cat de rumena o doriti).
Cand pizza este gata trebuie sa aiba o culoare maro-aurie la suprafata. In acest moment scoateti-o din cuptor, lasati-o sa se racoreasca 5-10 minute, dupa care feliati-o si se poate servi.


Preparare in imagini:

Miercuri seara am servit o pizza cu peste, mai precis pizza cu ton, si asta fiindca aceasta este una dintre preferatele noastre (a mea si a sotiei). Va asigur ca, daca o   veti incerca, e the best pe care ati gustat-o vreodata. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (calculate pentru o singura pizza, cu   diametrul de 28 cm): 2 conserve de ton cu lamaie si piper (360 g); 8 masline verzi fara   samburi, taiate rondele; 1 ceapa, taiata julien; 2 graunte de usturoi, taiate marunt; 50 ml sos   de pizza (sau ketchup cu busuioc si ceapa); 100 g ciuperci champignon, taiate felii; 300 g   mozzarella, rasa; 2 linguri ulei de masline; un praf de condiment de pizza (oregano, busuioc,   patrunjel, cimbru, ardei iute); un praf de sare; blat de pizza (preparare aluat http://www.all  -food.ro/2010/03/15/aluat-de-pizza-pufos/). Preparare pizza cu ton: Turnati in tigaie uleiul si incingeti-l la foc iute. Adaugati   ciupercile si condimentati-le cu un praf de sare. Inabusiti-le la foc iute, 3-4 minute, sau   pana cand se evapora apa lasata de ciuperci, amestecand din cand in cand. Adaugati apoi ceapa
si usturoiul, mai caliti cca 1 minut, pana cand ceapa devine translucida, dupa care stingeti focul si lasati legumele deoparte. Intindeti aluatul pana obtineti o foaie de marimea formei. Asezati foaia in forma, turnati   sosul de pizza sau ketchup-ul peste foaie si intindeti-l uniform pe toata suprafata blatului.
Adaugati apoi legumele din tigaie si distribuiti-le cat mai uniform. Peste legume puneti mai   apoi tonul si aranjati-l, de asemenea, cat mai unifom pe intreaga suprafata a blatului. Adaugati caperele distribuite cat mai uniform Continuati prin a adauga maslinele,
aranjate si acestea cat mai simetric si presarati un praf de condimente pentru pizza peste toate   ingredientele. In final, adaugati branza mozzarella, pe toata suprafata blatului, si introduceti forma in   cuptorul preincalzit in prealabil la 200 de grade, timp de 20-25 de minute (in functie de cat   de rumena o doriti). Cand pizza este gata trebuie sa aiba o culoare maro-aurie la suprafata. Lasati-o sa se racoreasca 5-10 minute, dupa care feliati-o si puneti in farfurii.
Pizza cu ton se poate servi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

10 păreri.

  1. Biancas spune:

    Arata foarte bine!! Am venit dupa miros “:)

  2. Tavi spune:

    @Biancas – Multumesc de vizita, ma bucur ca iti place.

  3. Iulia spune:

    N-ai mila si gata :) . Eu tin post!!!

  4. Tavi spune:

    @Iulia – Ce sa zic cu mila pe care ma acuzi ca n-o am :D ?! Am destule mancaruri de post pe blog, tu ce cauti taman la pizza :P ? Glumesc, evident! Eu nu tin post, deci fii si tu intelegatoare la randul tau. Mai lipsea sa ma acuzi ca l-am ucis pe Flipper :D .

  5. ela spune:

    am trecut pe la Sylvia si am mancat niste cartofi tare buni,si acum am venit si la tine….:))))

  6. Tavi spune:

    @ela – LOOL! Mersic de vizita, trec si eu pe la Sylvia, nu de alta dar eu pot manca ce gateste ea (ca tine post), pe cand ea nu poate manca ce pregatesc eu :) .

  7. Silviu spune:

    Preferata mea!!!! O sa fac varianta ta de-acum inainte ca marfa ti-a iesit!!!

  8. Tavi spune:

    @Silviu – Spor la treaba si pofta mare la pizza :) !

  9. Traian spune:

    O pizza excelenta, cap coada, de la aluat pana la topping. Nu ma omor in special dupa pizza cu peste dar asta m-a facut sa-mi schimb parerea :) .

  10. Tavi spune:

    @Traian – E una din preferatele mele. Asta si cea cu sardine :) . Insa imi pare bine ca ti-am schimbat parerea despre pizza cu peste.

Spune-ţi părerea