Curry de peste


Curry de peste

Acest curry de peste reprezinta o buna alegere pentru ocazii cat se poate de variate. Il puteti prepara foarte rapid intr-o zi obisnuita in care va doriti sa mancati ceva usor si bun, sau intr-un weekend in care va pregatiti sa primiti vizita unor musafiri carora le plac mancarurile aromate. Chiar si cei aflati in postul Craciunului il pot lua in considerare, bineinteles in zilele cu dezlegare la peste.

Pentru pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de peste (aprox 175 g bucata); 100 g ciuperci champignon, taiate felii; 1 lingura pasta de tomate (concentratie 28%); 1 lingura busuioc verde tocat; 1 lingura coriandru verde tocat; felii de lime.

Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte de cocos; 4 fire de ceapa verde, taiata bucati; 1 lingurita de ghimbir ras; 3 catei de usturoi, zdrobiti; 1 lingura sos de peste; 1 lingurita zahar brun; 1/2 lingurita turmeric; 1 lingurita pasta concentrata de tamarind, dizolvata in 25 ml de apa fiarta; 1 lingura pasta red curry; 1/2 lingurita pulbere de kaffir lime.

Preparare curry de peste: Preparati intai sosul, iar pentru asta trebuie sa puneti intr-un blender urmatoarele ingrediente: laptele de cocos, ceapa verde, ghimbirul, usturoiul, sosul de peste, zaharul brun, turmericul, sosul de tamarind, pasta red curry si praful de kaffir lime. Mixati bine toate ingredientele pana obtineti un sos omogen, dupa care turnati-l intr-un bol.

Puneti apoi un wok pe foc, lasati sa se incinga si turnati sosul in wok.

Cand sosul a inceput sa fiarba, adaugati fileurile de peste si ciupercile, amestecati usor si lasati sa fiarba, cu un capac deasupra, la foc mic, timp de 8 minute.

Adaugati apoi pasta de tomate si amestecati usor pana se dizolva (amestecati cu grija ca sa nu rupeti fileul de peste). Puneti din nou capacul pe wok si mai fierbeti, tot la foc mic, cca. 3 minute.
Dupa 3 minute, stingeti focul si curry-ul de peste este gata pentru a fi servit.

Puneti fileul de peste in farfurie, adaugati sos si ciuperci pe deasupra, presarati apoi busuioc si coriandru tocat pe deasupra, ornati cu felii de lime si se poate servi cu garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Acest curry de peste reprezinta o buna alegere pentru ocazii cat se poate de variate. Il puteti prepara foarte rapid intr-o zi obisnuita in care va doriti sa mancati ceva usor si bun, sau intr-un weekend in care va pregatiti sa primiti vizita unor musafiri carora le plac mancarurile aromate. Chiar si cei aflati in postul Craciunului il pot lua in considerare, bineinteles in zilele cu dezlegare la peste. Pentru pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de peste (aprox 175 g bucata); 100 g ciuperci champignon, taiate felii; 1 lingura pasta de tomate (concentratie 28%); 1 lingura busuioc verde tocat; 1 lingura coriandru verde tocat; felii de lime.  Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte de cocos; 4 fire de ceapa verde, taiata bucati; 1 lingurita de ghimbir ras; 3 catei de usturoi, zdrobiti; 1 lingura sos de peste; 1 lingurita zahar brun; 1/2 lingurita turmeric; 1 lingurita pasta concentrata de tamarind, dizolvata in 25 ml de apa fiarta; 1 lingura pasta red curry; 1/2 lingurita pulbere de kaffir lime. Preparare curry de peste: Preparati intai sosul, iar pentru asta trebuie sa puneti intr-un blender urmatoarele ingrediente: laptele de cocos, ceapa verde, ghimbirul, usturoiul, sosul de peste,
zaharul brun, turmericul, sosul de tamarind, pasta red curry si praful de kaffir lime Mixati bine toate ingredientele pana obtineti un sos omogen, dupa care turnati-l intr-un bol. Puneti apoi un wok pe foc, lasati sa se incinga si turnati sosul in wok.
Cand sosul a inceput sa fiarba, adaugati fileurile de peste si ciupercile, amestecati usor si lasati sa fiarba, cu un capac deasupra, la foc mic, timp de 8 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si amestecati usor pana se dizolva (amestecati cu grija ca sa nu rupeti fileul de peste).
Puneti din nou capacul pe wok si mai fierbeti, tot la foc mic, cca. 3 minute. Dupa 3 minute, stingeti focul si curry-ul de peste este gata pentru a fi servit. Puneti fileul de peste in farfurie, adaugati sos si ciuperci pe deasupra, presarati apoi coriandru tocat si busuioc pe deasupra ornati cu felii de lime si se poate servi cu garnitura de orez. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. mona spune:

    am rezolvat-o cu pasta concentrata de tamarind de cand am discutat la cod si pe mail :) . restul ingredientelor le am, ca m-am aprovizionat cand am vizitat magazinul de care mi-ai zis. asa ca pot face si asta! suna pe gustul meu.

  2. Tavi spune:

    @mona – Multumesc de revenire, mi-a facut placere sa discutam – si aici, si pe mail.

  3. ela spune:

    lapte de cocos?de unde,Tavi? tare apetisanta reteta ta….

  4. Tavi spune:

    @ela – De la Mega Image.

  5. ela spune:

    sa vin la Bucuresti?:))) ca noi nu avem mega image

  6. Tavi spune:

    @ela – Nu e taman in Timisoara un Mega???? Nimeni nu vinde lapte de cocos??? Vino la Bucuresti sau comanda online :) !

Spune-ţi părerea