Beignets cu banane


Beignets cu banane

Cand am preparat prima oara Beignets va spuneam ca se pot umple si cu diverse fructe, deci am facut beignets cu banane. Mult mai important, am decis sa inlocuiesc untul cu margarina RAMA MAESTRO.

Va asigur ca produsul final vi se va topi in gura (la propriu) si va va trimite direct in lumea minunata a povestilor dulci de pe prajituria.ro .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g faina; 4 banane taiate rondele; 2 oua; 160 ml apa; 60 g margarina RAMA MAESTRO; 1 praf de sare; 1 lingura de zahar tos; 6 linguri cu smantana de gatit (15% grasime); 2 linguri lapte de cocos; 1 lingura seminte de susan; 500 ml ulei vegetal pentru prajit; 1 lingura cu zahar pudra (optional, daca doriti sa presarati pe deasupra la final).

Preparare Beignets: Puneti apa intr-un vas de inox. Adaugati margarina Rama, zaharul tos si un praf de sare. Aduceti compozitia la punctul de fierbere si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen. In momentul in care ati ajuns la acest rezultat, luati vasul de pe foc!

Odata ce ati luat vasul de pe foc, adaugati ouale, unul cate unul (nu adaugati urmatorul ou pana cand nu il integrati perfect in compozitie pe cel de dinainte!). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati si laptele de cocos si amestecati pana se integreaza in aluat.
Acum aluatul ar trebui sa fie gata (adica ar trebui sa fi obtinut deja un aluat vascos si omogen), asa incat puteti adauga si semintele de susan, dupa care amestecati bine ca sa se incorporeze uniform in aluat.

Puneti uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita bucati de banane si tavaliti-le prin aluat, pana le acoperiti uniform cu un strat subtire de aluat.

Puneti apoi gogoselele in uleiul incins (desprindeti-le eventual cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca, pe ambele parti, pana capata o culoare maro-aurie.

Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le intr-o strecuratoare, pentru a permite surplusului de ulei sa se scurga.

Odata ce Beignets s-au scurs le puteti presara cu zahar pudra.

Asezati-le pe un platou, dupa care le puteti servi.


Preparare in imagini:

Cand am preparat prima oara Beignets va spuneam ca se pot umple si cu diverse fructe, deci am facut beignets cu banane. Mult mai important, am decis sa inlocuiesc untul cu margarina RAMA MAESTRO. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g faina; 4 banane taiate rondele; 2 oua; 160 ml apa; 60 g margarina RAMA MAESTRO; 1 praf de sare; 1 lingura de zahar tos; 6 linguri cu smantana de gatit (15% grasime); 2 linguri lapte de cocos; 1 lingura seminte de susan; 500 ml ulei vegetal pentru prajit; 1 lingura cu zahar pudra (optional, daca doriti sa presarati pe deasupra la final). Preparare Beignets: Puneti apa intr-un vas de inox. Adaugati margarina Rama, zaharul tos si un praf de sare. Aduceti compozitia la punctul de fierbere
si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic. Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen. In momentul in care ati ajuns la acest rezultat, luati vasul de pe foc! Odata ce ati luat vasul de pe foc, adaugati ouale, unul cate unul (nu adaugati urmatorul ou pana cand nu il integrati perfect in compozitie pe cel de dinainte!). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Adaugati si laptele de cocos
si amestecati pana se integreaza in aluat. Acum aluatul ar trebui sa fie gata (adica ar trebui sa fi obtinut deja un aluat vascos si omogen), asa incat puteti adauga si semintele de susan, dupa care amestecati bine ca sa se incorporeze uniform in aluat. Puneti uleiul in wok si lasati-l sa se incinga la foc mediu. Cand s-a incins uleiul, luati cu o lingurita bucati de banane si tavaliti-le prin aluat, pana le acoperiti uniform cu un strat subtire de aluat. Puneti apoi gogoselele in uleiul incins (desprindeti-le eventual cu ajutorul unei alte lingurite). Lasati sa se rumeneasca, pe ambele parti,
pana capata o culoare maro-aurie. Dupa ce gogoselele s-au rumenit, scoateti-le intr-o strecuratoare, pentru a permite surplusului de ulei sa se scurga. Odata ce Beignets s-au scurs le puteti presara cu zahar pudra. Asezati-le pe un platou, dupa care le puteti servi. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

7 păreri.

  1. miha spune:

    Super! ;)
    Am notat reteta, o voi face pentru “gogosicile” mele. :) ))

  2. ela spune:

    Tavi……nu te ingrasi de la atatea bunatati?????:)))

  3. ela spune:

    ti-am ascultat melodia…..superba,la fel ca si vocea ta….

  4. Tavi spune:

    @miha – Ms de vizita. Sa-ti traiasca “gogosicile” :) .

  5. Tavi spune:

    @ela – Nope, am arderi intense :D . Serios vorbind, daca nu as face jogging si sala probabil ca m-as ingrasa. In plus, nu mananc totul singur, mai am si ajutoare, si mai ales nu mananc mult. Ma bucur ca ti-a placut melodia.

  6. Sylvia spune:

    Inca nu am reusit sa le fac dar am venit sa le mai vad o data :) ))))))

  7. Tavi spune:

    @Sylvia – :D , eu am reusit sa le mai fac de 2 ori deja: o data simple si o data cu mere.

Spune-ţi părerea