Vita cu sos de piper negru


Vita cu sos de piper negru

Astazi va propun un stir-fry de vita cu sos de piper negru. Nimic mai simplu si delicios, mai ales pentru cei care sunt amatori de mancaruri hot, hot, hot :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g pulpa de vita, taiata fasii subtiri; 1 ceapa mica , taiata julien; 1 ardei chilli, tocat; 2 linguri ulei vegetal; 1 lingura pasta de piper negru; 50 ml apa fiarta (pentru a dizolva pasta de piper negru).

Pentru marinata mai aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri sos de soia dark; 1/2 lingura vin de orez; 1 lingura ulei de susan; 2 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingurita piper negru, proaspat macinat.

Preparare vita cu sos de piper negru: Puneti carnea, taiata fasii subtiri, intr-un bol si adaugati-i deasupra sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan, usturoiul si piperul macinat. Amestecati bine si lasati carnea in frigider la marinat, timp de minim 1 ora.

Odata ce a trecut timpul minim de marinare si ati decis ca doriti sa treceti la pregatire, turnati 1 lingura cu ulei vegetal in wokul incins foarte bine. Adaugati carnea sa se rumeneasca timp de 3 minute, la foc iute, amestecand din cand in cand.
Dupa ce ati rumenit carnea, puneti-o intr-o strecuratoare si lasati-o la scurs.

Puneti inca o lingura de ulei in wok si adaugati ceapa si ardeiul chilli sa se caleasca, pana cand ceapa devine aurie. Dupa ce s-a rumenit ceapa, adaugati din nou si fasiile de carne in wok, dupa care turnati deasupra pasta de piper (pe care ati dizolvat-o in prealabil in 50 ml de apa fiarta). Amestecati si mai rumeniti totul 2 minute.

Stingeti apoi focul, iar vita cu sos de piper negru este gata pentru a fi servita. Puneti in farfurii, alaturati-i o garnitura de orez sau taietei de orez si… pofta buna!


Preparare in imagini:

Astazi va propun un stir-fry de vita cu sos de piper negru. Nimic mai simplu si delicios, mai ales pentru cei care sunt amatori de mancaruri hot, hot, hot :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 350 g pulpa de vita, taiata fasii subtiri; 1 ceapa mica , taiata julien; 1 ardei chilli, tocat; 2 linguri ulei vegetal; 1 lingura pasta de piper negru; 50 ml apa fiarta (pentru a dizolva pasta de piper negru).  Pentru marinata mai aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 linguri sos de soia dark; 1/2 lingura vin de orez; 1 lingura ulei de susan; 2 graunte de usturoi, zdrobite; 1 lingurita piper negru, proaspat macinat. Preparare vita cu sos de piper negru: Puneti carnea, taiata fasii subtiri, intr-un bol si adaugati-i deasupra sosul de soia, vinul de orez, uleiul de susan, usturoiul si piperul macinat.
Amestecati bine si lasati carnea in frigider la marinat, timp de minim 1 ora. Odata ce a trecut timpul minim de marinare si ati decis ca doriti sa treceti la pregatire, turnati 1 lingura cu ulei vegetal in wokul incins foarte bine. Adaugati carnea in wok si lasti-o sa se rumeneasca timp de 3 minute, la foc iute, amestecand din cand in cand. Dupa ce ati rumenit carnea, puneti-o intr-o strecuratoare
si lasati-o la scurs. Puneti inca o lingura de ulei in wok si adaugati ceapa si ardeiul chilli si caliti ceapa si ardeiul pana cand ceapa devine aurie. Dupa ce s-a rumenit ceapa, adaugati din nou si fasiile de carne in wok,
amestecati dupa care turnati deasupra pasta de piper (pe care ati dizolvat-o in prealabil in 50 ml de apa fiarta). Amestecati si mai rumeniti totul 2 minute. Stingeti apoi focul, iar vita cu sos de piper negru este gata pentru a fi servita. Puneti in farfurii, alaturati-i o garnitura de orez sau taietei de orez si... pofta buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

17 păreri.

  1. ioana spune:

    m-ar tenta dar cred ca mananc numa` eu, ca unica amatoare de senzatii tari din familie :) ))).

  2. cornel spune:

    taman pe gustul meu, cu cat mai hot cu-atat mai bine :) si cu un vin buna langa, mama-mama

  3. Tavi spune:

    @ioana – La noi in casa se mananca spicy, deci nu sunt probleme de genul asta :) .

  4. Tavi spune:

    @cornel – Sa ai pofta :) !

  5. madalina spune:

    Tavi,eu intotdeauna am gatit dupa retetele tale dar acu` am niste rasol de vita..cea mai buna carnita de la pulpa…help vreau sa o fac cumva sa fie gustoasa si buna….si daca se poate nu chiar friptura clasica…dar e buna si aia….dar vreau exact o reteta super gustoasa ca vitelul era un pic vaca.
    iti multumesc si astept repede o idee..

  6. Tavi spune:

    @madalina – O idee ar fi Osso buco – http://www.all-food.ro/2009/08/04/osso-buco-milanese/ . Intruneste toate cerintele :) . Multumesc si eu de vizita.

  7. madalina spune:

    te superi daca te rog sa-mi zici cum se face o friptura la cuptor adevarata?Osso ala ma cam depaseste ca nu-s prea tare in ale bucatariei…si chiar in seara asta vorbeam cu sotul ca decat sa stric mai bine fac friptura.da vreau sa-mi zici cum ca iti zic vitelul e cam vaca..ma rog o vaca tanara dar……si cum repet toate retetele tale sunt yami yami…banuiesc de fapt sunt sigura ca poti sa-mi spui cum sa fac friptura ca nici aici nu am habar..:D:D
    multumesc mult

  8. mara spune:

    n-as zice nu la o portie chit ca-i hot

  9. Tavi spune:

    @madalina – In general, pentru friptura la cuptor eu folosesc doar muschi (fie el de vaca sau vitel :D ). Ca sa revenim la bucata ta de rasol, daca zici ca pana si Osso buco ti se pare greu, in cazul acesta ai putea sa-l fierbi pur si simplu cu mirodenii si sa-l consumi cu o garnitura de legume si un sos. Asa cum am zis, nu este bucata mea preferata daca e sa fac friptura de vita la cuptor.

  10. pansy spune:

    Am trecut sa ma inspir si sa multumesc pentru vizita ! inca o data LA MULTI ANI ! si un an nou cat mai bun!

  11. Elenada spune:

    Buna Tavi

    Salivez de ceva vreme cand vad reteta asta dar nu pot sa o prepar si eu pt ca nu gasesc pasta de piper negru. Am fost si in magazinul acela din Piata Amzei si nu am gasit. Te rog eu mult spune-mi si mie de unde cumperi pasta de piper negru. Multumesc mult si felicitari pt blog

  12. Tavi spune:

    @Elenada – Pai n-am luat-o din Amzei. Pasta asta de piper Thai am cumparat-o din Mega. Sper sa gasesti si sa-ti poti satisface pofta :) . Multumesc si eu pentru vizita si aprecieri.

  13. Elenada spune:

    Poti sa imi spui si din care mega ca am tot vizitat vreo doua si nu am avut noroc :) . Sper sa gasesc si sa fac si eu mai ales ca sotul e topit dupa mancarurile picante.

  14. Tavi spune:

    @Elena – :D Mega Titulescu.

  15. Elenada spune:

    multumesc frumos Tavi. e departe rau de mine titulescu dar daca nu gasesc ajung eu si acolo. am gasit retete de sos de piper negru dar nu stiu daca sunt la fel cu pasta.

  16. Elenada spune:

    In sfarsit am reusit sa fac si eu aceste fel de mancare. Foarte foarte deliciosa si hot.

  17. Tavi spune:

    @Elenada – Pai de hot am zis ca-i hot, chiar am zis de 3 ori hot :) . Ma bucur insa ca ti-a placut.

Spune-ţi părerea