Salata de cartofi cu ciuperci


Salata de cartofi cu ciuperci

O salata de cartofi cu ciuperci pe cat de simpla, pe atat de gustoasa si… „multifunctionala” :). Cei care tin post o pot servi ca atare, iar cei care nu (printre care ma numar si eu) ii pot alatura foarte bine un snitel sau – de ce nu? – chiar o friptura la gratar.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g cartofi, fierti; 80 g masline negre, taiate rondele; 3 fire de ceapa verde, tocata; 6 graunte de usturoi zdrobite; 250 g ciuperci champignon, taiate felii; 1 lingura cu otet sherry (sau otet de mere); 2 linguri ulei din samburi de struguri (sau de masline).

Preparare salata de cartofi cu ciuperci: Puneti cartofii la fiert in coaja (cca. 40 de minute, functie de cat de mari sunt – daca sunt mari fierbeti-i mai mult, daca sunt mai mici cel mai bine e sa-i incercati dupa 15-20 min.).

Taiati ciupercile felii, maslinele rondele, ceapa verde tocati-o marunt si zdrobiti usturoiul. Puneti o lingura de ulei in tigaie si adaugati ciupercile sa se caleasca la foc iute 3-4 minute, pana se evapora din apa ce o vor lasa, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au calit ciupercile, adaugati usturoiul zdrobit si mai lasati inca 1 minut, amestecand din cand in cand.
Rasturnati apoi ciupercile intr-o strecuratoare si lasati-le sa se racoreasca.

Odata ce au fiert cartofii lasati-i sa se raceasca, curatati-i de coaja si taiati-i cuburi, dupa care puneti-i intr-un bol.

Adaugati deasupra ciupercile, ceapa verde tocata, maslinele, dupa care condimentati cu un praf de sare si de piper macinat.
Turnati in final 1 lingura cu ulei din samburi de struguri (sau de masline) si 1 lingura de otet sherry, amestecati si salata este gata.

Lasati-o minim 30 de minute la frigider, dupa care puneti in farfurii si se poate servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Biancas spune:

    Cu siguranta o salata foarte gustoasa. Imi place reteta, si eu fac ceva de genul dar fara ciuperci.
    Weekend minunat in continuare

  2. Sylvia spune:

    Excelnta combinatie, inca o idee pentru multele zile de post 🙂 care mai sunt. Ai facut o multime de bunatati, super !

  3. Tavi spune:

    @Sylvia – Lasa, ca si tu ai facut o gramada de bunatati pentru baietii din casa, chiar daca ai fost in post.

  4. Sylvia spune:

    Ai dreptate dar la capitolul dulciuri sunt deficitara :))) recuperez de Craciun.

Spune-ţi părerea