Porc Lo Mein


Porc Lo Mein

Porc Lo Mein sau, mai pe romaneste, carne de porc cu legume si taietei de orez (mein). Iar daca nu va atrage ideea de a prepara un Lo Mein cu carne de porc o puteti inlocui foarte bine cu carnea de pui, de vita, cu fructe de mare, sau chiar puteti apela la varianta vegetariana, doar cu legume, a acestui popular fel de mancare chinezesc.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc, taiata fasii subtiri; 3 ciuperci shiitake, inmuiate 30 de minute in apa calda si taiate marunt; 1 morcov, taiat fidelute; 4 fire de ceapa verde, taiate fasii subtiri; 3 catei de usturoi, zdrobit; 140 g muguri de bambus, taiat fasii subtiri; 1 lingura ulei de susan; 3 linguri ulei vegetal; 3 linguri otet de sherry; 3 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos de stridii; taietei de orez (cca. 200 g).

Preparare porc Lo Mein: Inmmuiati ciupercile in apa calda, timp de 30 de minute, inainte de a va apuca de preparare. Fierbeti taieteii de orez conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurgeti-i de apa, adaugati-le 1 lingura ulei de susan, amestecati si lasati-i deoparte.

Incingeti uleiul in wok, adaugati carnea, rumeniti-o cca. 5 minute la foc iute, dupa care adaugati morcovul si mai caliti inca 1 minut.

Adaugati ciupercile si usturoiul si continuati inca 1 minut. Adaugati bambusul si ceapa verde, mai caliti totul inca 1 minut, dupa care adaugati: sosul de soia, otetul sherry si sosul de stridii. Amestecati si mai tineti pe foc inca 2-3 minute, amestecand din cand in cand.

Stingeti focul, adaugati taieteii si amestecati bine. Puneti in farfurie si se poate servi.


Preparare in imagini:

Porc Lo Mein sau, mai pe romaneste, carne de porc cu legume si taietei de orez (mein). Iar daca nu va atrage ideea de a prepara un Lo Mein cu carne de porc o puteti inlocui foarte bine cu carnea de pui, de vita, cu fructe de mare, sau chiar puteti apela la varianta vegetariana, doar cu legume, a acestui popular fel de mancare chinezesc. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g carne de porc, taiata fasii subtiri; 3 ciuperci shiitake, inmuiate 30 de minute in apa calda si taiate marunt; 1 morcov, taiat fidelute; 4 fire de ceapa verde, taiate fasii subtiri; 3 catei de usturoi, zdrobit; 140 g muguri de bambus, taiat fasii subtiri; 1 lingura ulei de susan; 3 linguri ulei vegetal; 3 linguri otet de sherry; 3 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos de stridii; taietei de orez (cca. 200 g). Preparare porc Lo Mein: Inmmuiati ciupercile in apa calda, timp de 30 de minute, inainte de a va apuca de preparare. Fierbeti taieteii de orez conform indicatiilor de pe ambalaj. Scurgeti-i de apa, adaugati-le 1 lingura ulei de susan, amestecati si lasati-i deoparte. Incingeti uleiul in wok, adaugati carnea,
rumeniti-o cca. 5 minute la foc iute, dupa care adaugati morcovul si mai caliti inca 1 minut. Adaugati ciupercile adaugati si usturoiul si caliti-le inca 1 minut. Adaugati bambusul
adaugati si ceapa verde, mai caliti totul inca 1 minut, dupa care adaugati: sosul de soia, otetul sherry si sosul de stridii. Amestecati si mai tineti pe foc inca 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Stingeti focul, adaugati taieteii
si amestecati bine. Puneti in farfurie si se poate servi. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Absolut delicios arata, imi amintetse de Seinfeld :) chiar o sa revvad cateva episoade azi.

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc. Vizionare placuta si pofta mare, ca am inteles ca si tu faci taietei chinezesti cu legume in seara asta.

  3. pansy spune:

    n-am mai lasat de mult comentarii la tine in bucatarie.da’aici mi-ar place sa fi fost invitata .nu veneam cu mana goala .foarte buna reteta ta !

  4. Tavi spune:

    @pansy – Pai nu stam chiar asa departe :) . Va invit oricand, cu mare placere la mine in bucatarie. Multumesc de vizita.

Spune-ţi părerea