Curry de pui cu lychee


Curry de pui cu lychee

Acest curry de pui cu lychee reprezinta, pot spune cu mana pe inima, un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Cei care sunt fani ai mancarurilor asiatice ce au in componenta fructe vor fi incantati de acest curry, de bogatia si delicatetea aromelor exotice care te fac sa spui dupa ce gusti: minunat!!!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui, taiat cuburi; 1 ceapa, taiata inele; 3-4 fire de ceapa verde, taiate in jumatate si mai apoi in fasii subtiri pe lungime; 1 banana, taiata in rondele; 12 lychee (proaspete sau din compot – eu am pus din compot); 100 ml lapte de cocos; sucul de la o portocala; 4 linguri ulei de orez (sau ulei vegetal); 1 lingurita ghimbir ras; 1 lingurita curry pudra; 1 lingurita piper cayenne (daca nu doriti sa fie hot, desi asta este tot farmecul, puneti doar o jumatate de lingurita); coriandru proaspat, tocat (pentru ornat).

Preparare curry de pui cu lychee: Incingeti doua linguri de ulei, dupa care adaugati carnea de pui si lasati-o pana se rumeneste, amestecand din cand in cand. Cand s-a rumenit, scoateti carnea intr-un bol si lasati-o deoparte.

Puneti la incins in wok restul de ulei (2 linguri), adaugati ceapa si ceapa verde, si calite-le din scurt (aproximativ 1 minut). Adaugati apoi ghimbirul, curry-ul, laptele de cocos, sucul de portocale, si aduceti sosul la punctul de fierbere.

Odata ce sosul a inceput sa fiarba, puneti inapoi in wok carnea de pui, dupa care continuati prin a adauga lycheele si bananele. Condimentati cu un praf de sare, cu piperul cayenne, amestecati, lasati sa fiarba 1 minut si… puteti stinge focul caci mancarea este gata!

Puneti in farfurii, presarati pe deasupra coriandru tocat si puteti servi curry-ul de pui cu lychee alaturandu-i o garnitura de orez basmati.


Preparare in imagini:

Acest curry de pui cu lychee reprezinta, pot spune cu mana pe inima, un adevarat rasfat pentru papilele gustative. Cei care sunt fani ai mancarurilor asiatice ce au in componenta fructe vor fi incantati de acest curry, de bogatia si delicatetea aromelor exotice care te fac sa spui dupa ce gusti: minunat!!! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui, taiat cuburi; 1 ceapa, taiata inele; 3-4 fire de ceapa verde, taiate in jumatate si mai apoi in fasii subtiri pe lungime; 1 banana, taiata in rondele; 12 lychee (proaspete sau din compot - eu am pus din compot); 100 ml lapte de cocos; sucul de la o portocala; 4 linguri ulei de orez (sau ulei vegetal); 1 lingurita ghimbir ras; 1 lingurita curry pudra; 1 lingurita piper cayenne (daca nu doriti sa fie hot, desi asta este tot farmecul, puneti doar o jumatate de lingurita); coriandru proaspat, tocat (pentru ornat). Preparare curry de pui cu lychee: Incingeti doua linguri de ulei, dupa care adaugati carnea de pui si lasati-o pana se rumeneste amestecand din cand in cand Cand s-a rumenit, scoateti carnea intr-un bol si lasati-o deoparte.
Puneti la incins in wok restul de ulei (2 linguri), adaugati ceapa si ceapa verde, si calite-le din scurt (aproximativ 1 minut). Adaugati apoi ghimbirul, curry-ul, laptele de cocos,
si sucul de portocale, aduceti sosul la punctul de fierbere. Odata ce sosul a inceput sa fiarba, puneti inapoi in wok carnea de pui, dupa care continuati prin a adauga lycheele  si bananele. amestecati si condimentati cu un praf de sare,
adaugati si piperul cayenne, amestecati din nou lasati sa fiarba 1 minut si... puteti stinge focul caci mancarea este gata! Puneti in farfurii, presarati pe deasupra coriandru tocat si puteti servi curry-ul de pui cu lychee alaturandu-i o garnitura de orez basmati. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Amalia spune:

    Suna tare interesant! O s-o pun in practica neaparat, mai cu seama ca imi plac tare mult mancarurile astea exotice.

  2. Tavi spune:

    @Amalia – In cazul acesta o sa-ti placa sigur. Multumesc de vizita.

  3. liliana spune:

    anul trecut am gustat prima oara un compot de lychee si am ramas impresionata. nu pot decat sa-mi inchipui ca si unui fel de mancare ii dau acelasi gust minunat.
    deci reteta pusa pe lista la capitolul de facut :)

  4. Tavi spune:

    @liliana – Succes la preparare in acest caz :) .

  5. Consumatorul spune:

    Asta chiar trebuie incercata, mai ales dupa atatea mancaruri traditionale…

  6. Saloane.ro spune:

    am mancat pana acum doar compot de lychee…cred k mi-ar placea si reteta propusa de tine!

  7. diana spune:

    imi plac tare mult mancarurile cu fructe, o s-o incerc neaparat si pe asta. am facut mai de demult rata cu sos de portocale dupa reteta ta si nu ne mai puteam opri din mancat. a fost exceptionala!

  8. Tavi spune:

    @diana – Ma bucur ca v-a placut rata cu sos de portocale, astept impresii si dupa puiul cu lychee. Weekend frumos!

Spune-ţi părerea