Vinete cu sos de iaurt


Vinete cu sos de iaurt

Am cumparat niste vinete, am facut salata, dar am pregatit si o portie de vinete la tigaie cu sos de iaurt. Delicioase si picante!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 vanata de aproximativ 250 g; 150 g iaurt; 1 ardei iute uscat (eu am pus 2, insa nu procedati astfel decat daca rezistati la fff iute); 2 linguri de unt; 1 lingurita chimen seminte; 1 lingurita de sare; 1/2 lingurita de mac; 1 lingurita seminte chimion negru; 1 lingurita zahar brun.

Preparare vinete cu sos de iaurt: Taiati vinetele fasii pe lungime. Pudrati-le cu sare si lasati-le 30 de minute.

Intre timp prajiti (intr-o tigaie fara ulei) semintele de mac si de chimion negru, la foc mic (nu le tineti prea mult, doar pana ce simtiti ca incep sa-si degaje parfumul). Dupa aceea fie macinati-le cu ajutorul unei rasnite, fie pisati-le in mojar.

Amestecati iaurtul cu 250 ml de apa rece. Taiati fin ardeiul iute.

Topiti cele 2 linguri de unt intr-o tigaie, dupa care adaugati ardeiul iute si semintele de chimen si caliti din scurt.

Puneti vinetele in tigaie si lasati-le cam 5 minute, doar pana ce se rumenesc usor. Turnati deasupra iaurtul si lasati sa fiarba 10 minute, pana ce vinetele se inmoaie si sosul scade. Incorporati semintele de mac si de chimion negru, zaharul brun, amestecati si stingeti focul. Serviti aceste vinete picante cu o garnitura de cartofi copti la cuptor.


Preparare in imagini:

Am cumparat niste vinete, am facut salata, dar am pregatit si o portie de vinete la tigaie cu sos de iaurt. Delicioase si picante! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 vanata de aproximativ 250 g; 150 g iaurt; 1 ardei iute uscat (eu am pus 2, insa nu procedati astfel decat daca rezistati la fff iute); 2 linguri de unt; 1 lingurita chimen seminte; 1 lingurita de sare; 1/2 lingurita de mac; 1 lingurita seminte chimion negru; 1 lingurita zahar brun. Preparare vinete cu sos de iaurt: Taiati vinetele fasii pe lungime. Pudrati-le cu sare si lasati-le 30 de minute. Intre timp prajiti (intr-o tigaie fara ulei) chimionul negru, si semintele de mac amestecati, la foc mic (nu le tineti prea mult, doar pana ce simtiti ca incep sa-si degaje parfumul)
Dupa aceea fie macinati-le cu ajutorul unei rasnite, fie pisati-le in mojar. Amestecati iaurtul cu 250 ml de apa rece. si amestecati pana se omogenizeaza Taiati fin ardeiul iute. Topiti cele 2 linguri de unt intr-o tigaie, dupa care adaugati ardeiul iute si semintele de chimen
si caliti din scurt. Puneti vinetele in tigaie si lasati-le cam 5 minute, doar pana ce se rumenesc usor. Turnati deasupra iaurtul si lasati sa fiarba 10 minute, pana ce vinetele se inmoaie si sosul scade. Incorporati semintele de mac si de chimion negru, zaharul brun,
amestecati si stingeti focul. puneti in farfurie si serviti aceste vinete picante cu garnitura de cartofi copti la cuptor. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. Consumatorul spune:

    Delicioase! Sunt super cu o ploaie de patrunjel tocat.

  2. cami spune:

    ne-a placut tare mult, chiar o s-o mai facem si sa stii ca merg lejer doi ardei :) . e minunata!

  3. Tavi spune:

    @cami – Eu acum nu stiu daca merg doi ardei pentru toata lumea :) asa ca mai bine am avertizat.

  4. roxana19 spune:

    o gustare delicioasa, am mancat la cineva mai zilele trecute si am incercat si eu sa vad daca imi iese, m.am lins pe degete :D si eu si prietenul meu, va sfatuiesc sa incercati

  5. Tavi spune:

    @roxana19 – Ma bucur ca v-a placut.

Spune-ţi părerea