Supa de fasole cu paste


Supa de fasole cu paste

Aceasta supa de fasole cu paste reprezinta o delicioasa varianta de minestra, care pica tare bine dupa ce ai avut de facut multe drumuri iar afara este frig. N-o sa mai lungesc prea mult vorba, poate deja vi s-a facut foame, insa o sa va spun doar atat: am mancat (fara exagerare) 3 portii imediat ce am terminat de pregatit supa :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g de fasole boabe, fiarta (sau de la conserva); 50 ml ulei de masline; 1 morcov, ras; 2 cepe, tocate marunt; 1 tulpina de telina, tocata marunt; 4 graunte de usturoi zdrobite; 1 conserva de pulpa de rosii, cuburi; 2 linguri pasta de tomate (28% concentratie); 1 lingura busuioc proaspat, tocat; 2 l supa de legume; 150 g paste; 50 g parmezan.

Preparare supa de fasole cu paste: Puneti fasolea intr-o oala, turnati apa deasupra si fierbeti-o timp de o ora. Dupa ce a fiert o ora scurgeti apa, adaugati din nou apa peste fasole si fierbeti-o in continuare pana cand fasolea este fiarta. Cand fasolea s-a fiert, scurgeti-o si lasati-o deoparte in strecuratoare.

Puneti uleiul la incins intr-o oala. Adaugati ceapa, morcovul, tulpina de telina si usturoiul si caliti-le 1 minut, la foc iute. Adaugati apoi pulpa de rosii si pasta de tomate si mai caliti totul 1 minut, amestecand permanent pentru omogenizare.
Adaugati si fasolea, turnati deasupra supa de legume si fierbeti timp de 15 minute, la foc mediu. Potriviti de sare dupa gust. Adaugati in final pastele si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj.
Odata ce au fiert pastele adaugati busuiocul tocat, amestecati si mai lasati sa fiarba 1 minut, dupa care stingeti focul. Supa de fasole cu paste este gata.

Puneti in farfurii, presarati parmezan din belsug si se poate servi.


Preparare in imagini:

Aceasta supa de fasole cu paste reprezinta o delicioasa varianta de minestra, care pica tare bine dupa ce ai avut de facut multe drumuri iar afara este frig. N-o sa mai lungesc prea mult vorba, poate deja vi s-a facut foame, insa o sa va spun doar atat: am mancat (fara exagerare) 3 portii imediat ce am terminat de pregatit supa :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g de fasole, fiarta (sau de la conserva); 50 ml ulei de masline; 1 morcov, ras; 2 cepe, tocate marunt; 1 tulpina de telina, tocata marunt; 4 graunte de usturoi zdrobite; 1 conserva de pulpa de rosii, cuburi; 2 linguri pasta de tomate (28% concentratie); 1 lingura busuioc proaspat, tocat; 2 l supa de legume; 150 g paste; 50 g parmezan. Preparare supa de fasole cu paste: Puneti fasolea intr-o oala, turnati apa deasupra si fierbeti-o timp de o ora. Dupa ce a fiert o ora scurgeti apa, adaugati din nou apa peste fasole si fierbeti-o in continuare pana cand fasolea este fiarta.
Cand fasolea s-a fiert, scurgeti-o si lasati-o deoparte in strecuratoare. Puneti uleiul la incins intr-o oala. Adaugati ceapa, morcovul, tulpina de telina si usturoiul si caliti-le 1 minut, la foc iute. Adaugati apoi pulpa de rosii
si pasta de tomate si mai caliti totul 1 minut, amestecand permanent pentru omogenizare. Adaugati si fasolea, turnati deasupra supa de legume si fierbeti timp de 15 minute, la foc mediu. Potriviti de sare dupa gust. Adaugati in final pastele si fierbeti-le conform indicatiilor de pe ambalaj. Odata ce au fiert pastele adaugati busuiocul tocat,
amestecati si mai lasati sa fiarba 1 minut, stingeti focul. Supa de fasole cu paste este gata. Puneti in farfurii, presarati parmezan din belsug si se poate servi. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

9 păreri.

  1. Sorina spune:

    Un An Nou plin de bucurii!
    Cu mult drag,
    Sorina

  2. Tavi spune:

    @Sorina – Multumesc. An Nou bun si tie, sanatate, bucurii si multe impliniri!

  3. Sylvia spune:

    Excelent arata, chiar la minestronele italienesc ma gandeam si eu. Va doresc un An Nou plin de bucurii, sanatate si proiecte duse la capat.

  4. Saloane.ro spune:

    Daca m-ai pune sa aleg dintre mai multe ciorbe, tot pe cea de fasole as prefera-o!

  5. Noni spune:

    Ce bine suna o ciorbita de fasole dupa carnaraia mancata de sarbatori! Imm parca te unge pe suflet:D

  6. retete spune:

    Si mie imi place foarte mult fasolea. Desi.. cu paste.. nu este asa de dietetic, mai ales daca ai de gand sa mananci trei portii cum ai facut tu.

  7. Tavi spune:

    @retete – LOL, ce te-a facut sa crezi ca eu tin dieta? Dieta mea este miscarea, asa incat pot manca, din cand in cand, si trei porti de supa :D .

  8. oana spune:

    gustoasa la maxim, nu am mancat chiar trei portii ca tine ci numai doua :) ), dar au fost doua in niste farfu de-ale mamei de ciorba, de-alea de pe vremea bunicii.

  9. Tavi spune:

    @oana – Ma bucur ca ti-a placut asa de mult :) .

Spune-ţi părerea