Dorada in sos green curry


Dorada in sos green curry

Dorada in sos green curry, o mancare de peste gustoasa, aromata si plina de culoare, pe care o puteti servi oricand, chiar si la o masa festiva.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pesti dorada de aproximativ 200 g fiecare; 2 linguri pasta green curry; 400 ml lapte de cocos; 3 linguri sos de peste; 2 linguri zahar brun; 1/2 lingurita ghimbir ras; 1/2 lingurita lemongrass; 1 legatura (3-4 fire) de ceapa verde; ulei; felii de lime (pentru ornat).

Preparare dorada in sos green curry: Dupa ce ati curatat pestele, puneti la incins o lingura de ulei, in care adaugati mai apoi pasta green curry, ghimbirul si lemongrass. Lasati la foc iute cca. 1 minut, amestecand permanent, astfel incat cele trei ingrediente sa se omogenizeze si sa inceapa sa isi elibereze aromele.

Dupa aceea continuati prin a turna in wok laptele de cocos, sosul de peste, iar la sfarsit adaugati si zaharul brun. Aduceti sosul la punctul de fierbere si reduceti focul la minim. In acest moment, adaugati in wok si pestele, acoperiti si lasati sa fiarba (la foc mic) 10 minute.
Cand au trecut 10 minute, intoarceti pestele (cu grija) si mai lasati sa fiarba (tot cu capac deasupra si tot la foc mic) inca 10 minute.

La finalul acestor ultime 10 minute stingeti focul, scoateti pestele pe farfurii, iar in sosul din tigaie puneti jumatate din cantitatea de ceapa verde (tocata marunt), amestecati si mai fierbeti un minut.
Stingeti focul, luati sos din tigaie, puneti deasupra pestelui, presarati pe deasupra ceapa verde, ornati cu felii de lime si puteti servi acest delicios preparat alaturandu-i o garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Dorada in sos green curry, o mancare de peste gustoasa, aromata si plina de culoare, pe care o puteti servi oricand, chiar si la o masa festiva. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 pesti dorada de aproximativ 200 g fiecare; 2 linguri pasta green curry; 400 ml lapte de cocos; 3 linguri sos de peste; 2 linguri zahar brun; 1/2 lingurita ghimbir ras; 1/2 lingurita lemongrass; 1 legatura (3-4 fire) de ceapa verde; ulei; felii de lime (pentru ornat). Preparare dorada in sos green curry: Dupa ce ati curatat pestele, puneti la incins o lingura de ulei, in care adaugati mai apoi pasta green curry, ghimbirul si lemongrass. Lasati la foc iute cca. 1 minut, amestecand permanent, astfel incat cele trei ingrediente sa se omogenizeze si sa inceapa sa isi elibereze aromele. Dupa aceea continuati prin a turna in wok laptele de cocos,
sosul de peste, iar la sfarsit adaugati si zaharul brun. amestecati pentru omogenizare Aduceti sosul la punctul de fierbere si reduceti focul la minim. In acest moment, adaugati in wok si pestele, acoperiti si lasati sa fiarba (la foc mic) 10 minute. Cand au trecut 10 minute, intoarceti pestele (cu grija)
si mai lasati sa fiarba (tot cu capac deasupra si tot la foc mic) inca 10 minute. La finalul acestor ultime 10 minute stingeti focul, scoateti pestele pe farfurii, in sosul din tigaie puneti jumatate din cantitatea de ceapa verde (tocata marunt), amestecati si mai fierbeti un minut. Stingeti focul, luati sos din tigaie, puneti deasupra pestelui, presarati pe deasupra ceapa verde, ornati cu felii de lime
si puteti servi acest delicios preparat alaturandu-i o garnitura de orez. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. ioly spune:

    e pestele meu preferat, iar ce prezinti tu arata asa de bine ca o sa incerc combinatia la acest sfarsit de saptamana

  2. Elena Toma spune:

    Tavi, neaparat voi incerca aceasta reteta, pentru ca are tot ce-mi place mie. Fara garnitura de orez (sorry!), din cauza dietei, dar in rest… Imi pare doar rau ca nu am trecut mai des si am “pierdut-o”, dar recuperez rapid.

  3. Tavi spune:

    @Elena Toma – Multumesc mult de vizita, ma bucur ca iti este pe plac reteta. Cat despre orez… nu e obligatoriu :) . Eu consum foarte mult orez si de obicei la retete eu trec acolo cu ce am servit eu, insa fiecare isi poate face absolut orice alta garnitura ii este pe plac. Succes cu dieta!

Spune-ţi părerea