Sote din organe de porc


Sote din organe de porc

Am servit un sote din organe de porc, si asta pentru ca ieri am bifat pregatirea tobei, carnatilor si caltabosilor de pe lista preparatelor de Craciun, dar am avut pofta si de o tochitura. In urma acestor activitati mi-au mai ramas diverse, si aici ma refer in special la organele de la porc. Ca atare, a trebuit sa le pregatesc si pe ele cumva.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g ficat de porc, taiat cuburi mici; 200 g rinichi de porc, taiat cuburi mici; 200 g limba de porc (fiarta, curatata si taiata cuburi mici); 100 g muschiulet de porc, taiat cuburi mici; 250 g ciuperci champignon, taiate in 2 sau in 4 (functie de marime); 2 cepe, taiate julien; 4 graunte de usturoi; 140 g muguri de bambus; 3 linguri pasta de tomate; 4 linguri sos Worcestershire; 3 linguri sos de soia dulce; 3 linguri ulei de orez (sau ulei vegetal).

Preparare sote din organe de porc: Puneti 3 linguri de ulei la incins. Adaugati in wok ficatul, rinichiul si muschiul de porc, si lasati sa se rumeneasca, la foc iute, amestecand din cand in cand. Odata ce s-au rumenit acestea, adaugati si limba, amestecati, si mai lasati sa se rumeneasca aproximativ 1 minut. Dupa aceea, continuati prin a adauga in wok ceapa si usturoiul, amestecati, si lasati doar atat cat este necesar ca ceapa sa se inmoaie (cca. 1 minut).

In acest moment vine randul ciupercilor sa se alature compozitiei din tigaie. Condimentati-le cu un praf de sare si piper, amestecati si caliti inca 5 minute, tot la foc iute.
Dupa ce au trecut aceste 5 minute, adaugati mugurii de bambus, stingeti cu sosul Worcestershire si cu sosul de soia dulce. Amestecati si mai lasati 1 minut, dupa care adaugati pasta de tomate. Amestecati din nou pentru omogenizare, mai lasati 1 minut, amestecand din cand in cand.
In final, condimentati cu un praf de Garam Masala, amestecati si stingeti focul. Adaugati apoi in wok taietei de orez (preparati conform indicatiilor de pe ambalaj), amestecati bine si puneti in farfurii. Serviti preparatul cat este cald.


Preparare in imagini:

Ieri am bifat pregatirea tobei, carnatilor si caltabosilor de pe lista preparatelor de Craciun, dar am avut pofta si de o tochitura. In urma acestor activitati mi-au mai ramas diverse, si aici ma refer in special la organele de la porc. Ca atare, a trebuit sa le pregatesc si pe ele cumva. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 200 g ficat de porc, taiat cuburi mici; 200 g rinichi de porc, taiat cuburi mici; 200 g limba de porc (fiarta, curatata si taiata cuburi mici); 100 g muschiulet de porc, taiat cuburi mici; 250 g ciuperci champignon, taiate in 2 sau in 4 (functie de marime); 2 cepe, taiate julien; 4 graunte de usturoi; 140 g muguri de bambus; 3 linguri pasta de tomate; 4 linguri sos Worcestershire; 3 linguri sos de soia dulce; 3 linguri ulei de orez (sau ulei vegetal). Preparare sote din organe de porc: Puneti 3 linguri de ulei la incins. Adaugati in wok ficatul, rinichiul si muschiul de porc, si lasati sa se rumeneasca, la foc iute, amestecand din cand in cand. Odata ce s-au rumenit
adaugati si limba, amestecati, si mai lasati sa se rumeneasca aproximativ 1 minut. Dupa aceea, continuati prin a adauga in wok ceapa  si usturoiul, amestecati, si caliti doar atat cat este necesar ca ceapa sa se inmoaie (cca. 1 minut). In acest moment vine randul ciupercilor sa se alature compozitiei din tigaie. Condimentati-le cu un praf de sare
Condimentati-le cu un praf de piper amestecati si caliti inca 5 minute, tot la foc iute. Dupa ce au trecut aceste 5 minute, adaugati mugurii de bambus, si amestecati pentru a se integra si bambusul in compozitie stingeti cu sosul Worcestershire si cu sosul de soia dulce Amestecati si mai lasati 1 minut,
adaugati apoi pasta de tomate Amestecati din nou pentru omogenizare, mai lasati 1 minut, amestecand din cand in cand. In final, condimentati cu un praf de Garam Masala, amestecati  si stingeti focul.  Adaugati apoi in wok taietei de orez (preparati conform indicatiilor de pe ambalaj), amestecati bine
si puneti in farfurii. Serviti preparatul cat este cald. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. pansy spune:

    sarbatori fericite si un an nou plin de dorinte implinite ! LA MULTI ANI !

  2. Tavi spune:

    @pansy – Multumesc. Un An Nou fericit, cu multe realizari, sa aveti si dumneavoastra! La multi ani!

Spune-ţi părerea