Medalioane de porc caramelizate


Medalioane de porc caramelizate

A doua zi de Craciun am servit medalioane de porc caramelizate. In prima zi am servit, ca de obicei, salata de boeuf, piftie, chiftelute, toba, caltabosi, carnati, sarmale, cozonac, insa cand am ajuns la friptura… Ei bine, in acest punct am hotarat sa abandonez obiceiul de o mai pregati la cuptor si am decis sa prepar niste porc caramelizat intr-un delicios sos cu miere, sos de soia si otet balsamic. O minunatie!!!!

Pentru prepararea a 2 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g muschi de porc; 20 g miere; 50 ml otet balsamic; 50 ml sos de soia dulce; 2 g amestec chinezesc 5 condimente; 1 lingura ulei de arahide; coriandru proaspat (pentru ornat).

Preparare medalioane de porc caramelizate: Taiati muschiul de porc in felii subtiri de cca. 1 cm grosime.

Incingeti ulei de arahide in wok si rumeniti feliile de muschi, la foc mediu, timp de 1 minut pe fiecare parte.

Dupa ce ati rumenit carnea, adaugati mierea, otetul balsamic si sosul de soia. Lasati sa scada compozitia pana obtineti un sos de consistenta unui sirop mai gros, avand insa grija ca in tot acest timp (pana scade sosul) sa intoarceti periodic feliile de carne si sa le stropiti cu sos din tigaie.

Odata ce sosul a scazut si a capatat consistenta potrivita, adaugati amestecul de 5 condimente si mai lasati 1 minut. In acest interval tavaliti feliile de muschi prin tigaie, pentru a se carameliza frumos pe ambele parti, dupa care stingeti focul.

Puneti in farfurie, alaturati-i o garnitura de piure de cartofi peste care puneti sos din tigaie, presarati coriandru proaspat tocat si… savurati!


Preparare in imagini:

A doua zi de Craciun am servit medalioane de porc caramelizate. In prima zi am servit, ca de obicei, salata de boeuf, piftie, chiftelute, toba, caltabosi, carnati, sarmale, cozonac, insa cand am ajuns la friptura... Ei bine, in acest punct am hotarat sa abandonez obiceiul de o mai pregati la cuptor si am decis sa prepar niste porc caramelizat intr-un delicios sos cu miere, sos de soia si otet balsamic. O minunatie!!!! Pentru prepararea a 2 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g muschi de porc; 20 g miere; 50 ml otet balsamic; 50 ml sos de soia dulce; 2 g amestec chinezesc 5 condimente; 1 lingura ulei de arahide; coriandru proaspat (pentru ornat). Preparare medalioane de porc caramelizate: Taiati muschiul de porc in felii subtiri de cca. 1 cm grosime.   Incingeti ulei de arahide in wok si rumeniti feliile de muschi, la foc mediu, timp de 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce ati rumenit carnea, adaugati mierea,
otetul balsamic si sosul de soia. Lasati sa scada compozitia pana obtineti un sos de consistenta unui sirop mai gros, avand insa grija ca in tot acest timp (pana scade sosul)  sa le stropiti cu sos din tigaie. si sa intoarceti periodic feliile de carne Odata ce sosul a scazut si a capatat consistenta potrivita, adaugati amestecul de 5 condimente amestecati si mai lasati 1 minut.
In acest interval tavaliti feliile de muschi prin tigaie, pentru a se carameliza frumos pe ambele parti, dupa care stingeti focul. Puneti in farfurie, alaturati-i o garnitura de piure de cartofi peste care puneti sos din tigaie, presarati coriandru proaspat tocat si... savurati! Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. MINUNATE TREBUIE SA FIE.
    SARBATORI CU BINE!

  2. Tavi spune:

    @maria mihalache – Multumesc, sarbatori frumoase asemenea!

  3. flori spune:

    uau, imi ploua in gura numai cand ma uit la poza :) )))) trebuie incercat

Spune-ţi părerea