Dorada cu sos salsa de ananas


Dorada cu sos salsa de ananas

Am trecut la “dezintoxicare” si am savurat aromele picante (si tropicale totodata) ale unei dorada cu sos salsa de ananas. Acum ca a trecut Craciunul si, odata cu el, s-a epuizat “artileria grea” constituita din sarmale, piftie si restul de munitie fabricata din carne de porc, o dorada la gratar a fost perfecta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 pesti dorada, de aproximativ 250 g fiecare.
- pentru marinata: 1 lingura sos teriyaki; 1 lingura sirop de artar; 2 linguri suc de lime; 2 linguri suc de ananas (din compot); 1 lingurita ghimbir ras; 1 catel de usturoi, zdrobit.
- pentru sosul salsa de ananas: 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mici; 2 ardei chili, taiati marunt; 200 g de ananas, taiat cuburi (din compot).

Preparare dorada cu sos salsa de ananas: Curatati pestele si puneti-l intr-un bol. Adaugati ghimbirul, pe urma usturoiul, si frecati pestele, cu aceste ingrediente, pe ambele parti si in interior. Turnati deasupra sucul de lime, sucul de ananas, sosul teriyaki, siropul de artar si amestecati.

Acoperiti bolul cu o folie de aluminiu si introduceti la frigider, timp de 1 ora. Dupa 1 ora, scoateti bolul, intoarceti pestele pe partea cealalta, acoperiti din nou cu folia de aluminiu si reintroduceti la frigider pentru inca 1 ora.

Odata ce au trecut cele 2 ore, scoateti pestele din marinata, pe o farfurie, pastrati sosul in care a stat la marinat si va puteti apuca de pregatirea sosului salsa de ananas.

Turnati intr-o tigaie sosul in care a stat pestele la marinat si aduceti la fierbere. Cand a inceput sa fiarba, adaugati ardeii chili, ardeiul gras si ananasul. Amestecati si lasati sa fiarba 5 minute la foc mic. Dupa ce au trecut 5 minute, stingeti focul.
Turnati sosul intr-un bol si lasati-l deoparte sa se raceasca.

Puneti pestele pe grill si rumeniti-l cca. 3-5 minute pe fiecare parte, functie de cat de patruns il doriti.

Odata ce pestele s-a facut, asezati-l in farfurie, alaturati-i sos salsa si se poate servi cu garnitura de orez sau cartofi natur.


Preparare in imagini:

Am trecut la "dezintoxicare" si am savurat aromele picante (si tropicale totodata) ale unei dorada cu sos salsa de ananas. Acum ca a trecut Craciunul si, odata cu el, s-a epuizat "artileria grea" constituita din sarmale, piftie si restul de munitie fabricata din carne de porc, o dorada la gratar a fost perfecta. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: - 2 pesti dorada, de aproximativ 250 g fiecare. - pentru marinata: 1 lingura sos teriyaki; 1 lingura sirop de artar; 2 linguri suc de lime; 2 linguri suc de ananas (din compot); 1 lingurita ghimbir ras; 1 catel de usturoi, zdrobit. - pentru sosul salsa de ananas: 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mici; 2 ardei chili, taiati marunt; 200 g de ananas, taiat cuburi (din compot). Preparare dorada cu sos salsa de ananas: Curatati pestele si puneti-l intr-un bol. Adaugati ghimbirul, pe urma usturoiul, si frecati pestele, cu aceste ingrediente, pe ambele parti si in interior. Turnati deasupra sucul de lime,
sucul de ananas, sosul teriyaki, siropul de artar si amestecati. Acoperiti bolul cu o folie de aluminiu si introduceti la frigider, timp de 1 ora. Dupa 1 ora, scoateti bolul, intoarceti pestele pe partea cealalta,
acoperiti din nou cu folia de aluminiu si reintroduceti la frigider pentru inca 1 ora. Odata ce au trecut cele 2 ore, scoateti pestele din marinata, pe o farfurie, pastrati sosul in care a stat la marinat si va puteti apuca de pregatirea sosului salsa de ananas. Turnati intr-o tigaie sosul in care a stat pestele la marinat si aduceti la fierbere. Cand a inceput sa fiarba, adaugati ardeii chili ardeiul gras
si ananasul. Amestecati si lasati sa fiarba 5 minute la foc mic. Dupa ce au trecut 5 minute, stingeti focul. Turnati sosul intr-un bol si lasati-l deoparte sa se raceasca. Puneti pestele pe grill si rumeniti-l cca. 3-5 minute pe fiecare parte, functie de cat de patruns il doriti.
Odata ce pestele s-a facut, asezati-l in farfurie, alaturati-i sos salsa si se poate servi cu garnitura de orez sau cartofi natur. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

12 păreri.

  1. Fie sa ai parte de tot de iti doresti, de Sarbatori fericite si de un An Nou minunat, de multa dragoste si impliniri, cu mult drag iti ureaza Laura Laurentiu!

  2. Tavi spune:

    @laura laurentiu – Multumesc dna Laura, asemenea va doresc si eu! Un an frumos si linistit, plin de bucurii si realizari.

  3. Crina spune:

    Nemaipomenit de bine arata!! Racoritor si usor, numai bun la o cina! O sa-l pregatesc neaparat in a doua zi a noului an cand am musafiri pe seara. La multi ani si la cat mai multe retete!

  4. Tavi spune:

    @Crina – Multumesc de urari. La multi ani si petrecere frumoasa!

  5. Sylvia spune:

    Extraordinar arata!!!!!!!!!!!!!!!De milioane ! An Nou fericit !!!

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc mult pentru urari. An Nou cu bucurii si realizari iti doresc si eu. Numai bine!

  7. ema spune:

    de cate ori iti vizitez blogul nu stiu ce sa aleg sa gatesc mai intai. le-as face pe toate odata :) ))), asa de bine arata. oricum astazi sunt hotarata pe dorada asta la care ma gandesc de cum am vazut-o. zi buna!

  8. Tavi spune:

    @ema – :) Ia-le pe rand. Spor la treaba, pofta mare daca pregatesti peste si o zi buna si tie!

  9. dorina spune:

    a iesit un peste minunat, dar sosul….. omg, sosul a fost o nebunie. delicios si exotic, ne-a placut tare mult, Tavi!

  10. Tavi spune:

    @dorina – Ma bucur ca v-a placut.

  11. Mariana spune:

    Arata tare apetisant si imi plac ingredientele. Azi sau maine si-asa vroiam sa fac un peste asa ca datorita tie am iesit din impasul in care eram tot intrebandu-ma cum sa il fac.

  12. Tavi spune:

    @Mariana – Spor la bucatarit si pofta mare! :)

Spune-ţi părerea