Budinca de ciocolata


Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata este un desert usor de preparat, potrivit in orice moment simti ca ai avea chef de ceva dulce, fin si racoritor. Nu o sa va ocupe mult timp cu pregatirea, ingredientele sunt la indemana, iar satisfactia va fi maxima atunci cand o veti gusta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte; 200 ml smantana de gatit; 4 galbenusuri de ou; 150 g zahar tos; 30 g amidon de porumb; 30 g cacao; 150 g ciocolata neagra cu cafea; 1 praf de sare; 2 pliculete Vanille Bourbon; 30 g unt nesarat (la temperatura camerei).

Preparare budinca de ciocolata: Puneti intr-o craticioara zaharul, amidonul, cele 30 g cacao, praful de sare si amestecati. Turnati 100 ml de lapte (din cei 500), putin cate putin, dupa care amestecati pana ce obtineti o compozitie omogena si se dizolva zaharul.
Mai apoi adaugati galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand pana ce integrati perfect un galbenus inainte de a-l pune pe urmatorul.
Dupa ce ati terminat toate galbenusurile lasati compozitia deoparte.

Puneti la fiert, la foc mic, restul de 400 ml de lapte (100 i-ati folosit deja mai inainte) impreuna cu smantana de gatit. Lasati sa dea intr-un clocot si luati de pe foc.

Turnati laptele fiert, putin cate putin, peste compozitia de cacao, amestecand tot timpul.

Dupa ce ati terminat de turnat tot laptele, transferati compozitia intr-o craticioara curata si puneti la fiert, la foc mediu spre mic. Lasati pe foc, avand grija sa amestecati permanent, pana ce compozitia se ingroasa.

Odata ce ati obtinut o consistenta cremoasa, luati de pe foc, adaugati ciocolata (rupta in bucati), iar mai apoi cele doua pliculete de Vanille Bourbon si amestecati.

In final, adaugati untul, amestecati pana ce se topeste complet si-l integrati in compozitie si budinca de ciocolata este gata.

Puneti in cupe cat inca este fierbinte, lasati sa se racoreasca, dupa care introduceti la frigider.

Cand s-a racit si doriti sa o serviti, ornati cu frisca, presarati pe deasupra ciocolata rasa si va puteti rasfata cu un desert minunat.


Preparare in imagini:

Budinca de ciocolata este un desert usor de preparat, potrivit in orice moment simti ca ai avea chef de ceva dulce, fin si racoritor. Nu o sa va ocupe mult timp cu pregatirea, ingredientele sunt la indemana, iar satisfactia va fi maxima atunci cand o veti gusta. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte; 200 ml smantana de gatit; 4 galbenusuri de ou; 150 g zahar tos; 30 g amidon de porumb; 30 g cacao; 150 g ciocolata neagra cu cafea; 1 praf de sare; 2 pliculete Vanille Bourbon; 30 g unt nesarat (la temperatura camerei). Preparare budinca de ciocolata: Puneti intr-o craticioara zaharul, amidonul, cele 30 g cacao, praful de sare si amestecati.
Turnati 100 ml de lapte (din cei 500), putin cate putin, dupa care amestecati pana ce obtineti o compozitie omogena si se dizolva zaharul. Mai apoi adaugati galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand pana ce integrati perfect un galbenus inainte de a-l pune pe urmatorul. Dupa ce ati terminat toate galbenusurile lasati compozitia deoparte. Puneti la fiert, la foc mic, restul de 400 ml de lapte (100 i-ati folosit deja mai inainte)
adaugati si smantana de gatit. Lasati sa dea intr-un clocot si luati de pe foc. Turnati laptele fiert, putin cate putin, peste compozitia de cacao, amestecand tot timpul. Dupa ce ati terminat de turnat tot laptele, transferati compozitia intr-o craticioara curata si puneti la fiert, la foc mediu spre mic. Lasati pe foc, avand grija sa amestecati permanent, pana ce compozitia se ingroasa.
Odata ce ati obtinut o consistenta cremoasa, luati de pe foc, adaugati ciocolata (rupta in bucati),  si amestecati. adaugati apoi cele doua pliculete de Vanille Bourbon si amestecati din nou. In final, adaugati untul, amestecati pana ce se topeste complet si-l integrati in compozitie si budinca de ciocolata este gata. Puneti in cupe cat inca este fierbinte, lasati sa se racoreasca,
dupa care introduceti la frigider. Cand s-a racit si doriti sa o serviti, ornati cu frisca, presarati pe deasupra ciocolata rasa si va puteti rasfata cu un desert minunat. Pofta Buna!      

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Tare buna trebuie sa fie.
    Un an nou cu sanatate si numai bucurii!
    La multi ani!

  2. Tavi spune:

    @maria mihalache – Multumesc, Medi! An bun si voua, cu sanatate si fericire, iar lui George in particular… spor la pescuit :) .

  3. george spune:

    m-ai terminat :D , e favorita mea!!! de obicei imi fac din cea de la plic dar cred ca o sa incerc reteta asta ca prea imi face cu ochiul la cum arata in foto

  4. Tavi spune:

    @george – Spor la facut budinca in cazul asta :) !

  5. Alina spune:

    Cea mai buna budinca de cioco pe care am mancat-o pana acum! Super!!

  6. Tavi spune:

    @Alina – Multumesc, ma bucur ca ti-a placut.

Spune-ţi părerea