Mini Choux a la creme cu budinca de ciocolata


Mini Choux a la creme cu budinca de ciocolata

Doar ce am facut niste mini Choux a la creme cu budinca de ciocolata. Si asta pentru ca dintr-un Top 10 al celor mai bune retete de prajituri de pe blogul meu nu avea cum sa lipseasca una dintre favoritele mele, Choux a la creme. Pe care am refacut-o, de aceasta data, cu margarina RAMA MAESTRO, ingredientul magic al zanelor din Prajituria .

Din reteta initiala am pastrat bineinteles cantitatile, modul de preparare al pastei de aluat a fost de asemenea acelasi (un aluat minunat pe care il puteti folosi si la eclere sau la gogosile pentru profiterol ), insa de aceasta data umplutura a constat intr-o delicioasa budinca de ciocolata. In plus, asa cum v-ati dat seama inca din titlu, am redus marimea prajiturilor la una care este potrivita fix pentru o imbucatura.

Pentru prepararea aluatului pentru gogosi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g faina; 250 ml apa; 100 g margarina RAMA MAESTRO; 4 oua; 1 lingurita de zahar; 1 praf de sare.

Pentru prepararea budincii de ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte; 200 ml smantana de gatit; 4 galbenusuri de ou; 150 g zahar tos; 30 g amidon de porumb; 30 g cacao; 150 g ciocolata neagra cu cafea; 1 praf de sare; 2 pliculete Vanille Bourbon; 30 g margarina RAMA MAESTRO (la temperatura camerei).

Preparare aluat Choux a la creme: Puneti intr-o oala apa, margarina, zaharul si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Lasati sa fiarba 30 de secunde si adaugati faina, toata odata. Amestecati rapid, pana cand obtineti o pasta omogena, moment in care luati de pe foc.

Incepeti si adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat anterior. Continuati astfel pana terminati toate ouale, amestecand pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei paste groase.
Cand ati obtinut consistenta potrivita puteti trece la formarea gogosilor.

Tapetati o tava cu hartie de copt. Puneti pasta de aluat intr-un cornet si formati, in tava, mici turte cu un diametru de cca. 3-4 cm, avand grija sa lasati spatiu intre ele pentru a nu se lipi.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute (gogosile trebuie sa se rumeneasca un pic la suprafata). Dupa 25-30 de minute, stingeti cuptorul si lasati usa de la cuptor intredeschisa, astfel incat gogosile sa se racoreasca treptat.

Intre timp puteti prepara budinca de ciocolata cu care veti umple gogosile, o budinca al carei mod de preparare il gasiti aici.

Odata ce aveti si crema pentru umplutura preparata, puteti trece la pasul final.

La fiecare gogoasa, taiati cate un capacel deasupra (daca au iesit ca la carte, gogosile trebuie sa fie goale in interior) si adaugati budinca de ciocolata, pana ce umpleti golul.

Introduceti la frigider si atunci cand va hotarati sa le serviti, adaugati frisca deasupra budincii de ciocolata, presarati putin zahar pudra pe deasupra si… gata, va puteti rasfata cu niste mini choux a la creme delicioase!


Preparare in imagini:

Doar ce am facut niste mini Choux a la creme cu budinca de ciocolata. Si asta pentru ca dintr-un Top 10 al celor mai bune retete de prajituri de pe blogul meu nu avea cum sa lipseasca una dintre favoritele mele, Choux a la creme. Pe care am refacut-o, de aceasta data, cu margarina RAMA MAESTRO, ingredientul magic al zanelor din Prajituria .  Din reteta initiala am pastrat bineinteles cantitatile, modul de preparare al pastei de aluat a fost de asemenea acelasi (un aluat minunat pe care il puteti folosi si la eclere sau la gogosile pentru profiterol ), insa de aceasta data umplutura a constat intr-o delicioasa budinca de ciocolata. In plus, asa cum v-ati dat seama inca din titlu, am redus marimea prajiturilor la una care este potrivita fix pentru o imbucatura. Pentru prepararea aluatului pentru gogosi aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g faina; 250 ml apa; 100 g margarina RAMA MAESTRO; 4 oua; 1 lingurita de zahar; 1 praf de sare.  Pentru prepararea budincii de ciocolata aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 ml lapte; 200 ml smantana de gatit; 4 galbenusuri de ou; 150 g zahar tos; 30 g amidon de porumb; 30 g cacao; 150 g ciocolata neagra cu cafea; 1 praf de sare; 2 pliculete Vanille Bourbon; 30 g margarina RAMA MAESTRO (la temperatura camerei). Preparare aluat Choux a la creme: Puneti intr-o oala apa, margarina, adaugati zaharul si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Lasati sa fiarba 30 de secunde si adaugati faina, toata odata.
Amestecati rapid, pana cand obtineti o pasta omogena, moment in care luati de pe foc. Incepeti si adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat anterior. Continuati astfel pana terminati toate ouale, amestecand pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei paste groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita puteti trece la formarea gogosilor. Tapetati o tava cu hartie de copt. Puneti pasta de aluat intr-un cornet si formati, in tava, mici turte cu un diametru de cca. 3-4 cm, aveti grija sa lasati spatiu intre ele pentru a nu se lipi. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de 25-30 de minute (gogosile trebuie sa se rumeneasca un pic la suprafata). Dupa 25-30 de minute, stingeti cuptorul si lasati usa de la cuptor intredeschisa, astfel incat gogosile sa se racoreasca treptat.
Cat se racesc gogosile,  puteti prepara budinca de ciocolata cu care veti umple gogosile, o budinca al carei mod de preparare il gasiti aici http://www.all-food.ro/2011/01/04/budinca-de-ciocolata/. Odata ce aveti si crema pentru umplutura preparata, puteti trece la pasul final.  La fiecare gogoasa, taiati cate un capacel deasupra (daca au iesit ca la carte, gogosile trebuie sa fie goale in interior) si adaugati budinca de ciocolata, pana ce umpleti golul. Introduceti-le la frigider si atunci cand va hotarati sa le serviti, adaugati frisca deasupra budincii de ciocolata, presarati putin zahar pudra pe deasupra si... gata, va puteti rasfata cu niste mini choux a la creme delicioase! Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

13 păreri.

  1. lia maria spune:

    Waw ! ce frumusele sant si ce buneeeeeeee!

  2. pansy spune:

    iti doreswc succes in intreprinderile tale anul asta ! LA MULTI ANI ,MULTA SANATATE SI CAT MAI MULTE DORINTE IMPLINITE !iti multumesc tare pentru vizita virtuala si urari,ma onoreaza !

  3. Tavi spune:

    @pansy – Asemenea va doresc si eu, numai bine in noul an! Multumesc de vizita, un weekend placut!

  4. Maria spune:

    Moooooaaaa … ce grozav arata …. ce poftaaaaaaa ….
    Am luat la rand retetele din Prajituria si sunt toate minunate, dar asta e … no comment de-ala bun :-) )

  5. Tavi spune:

    @Maria – Multumesc :) ! Nu pot decat sa ma bucur ca iti plac.

  6. renate spune:

    pai e cinstit mai tavi, e corect sa mananci singur asa o bunatate :D ? arata super, gata, refuz sa ma mai uit ca mor de pofta.

  7. Tavi spune:

    @renate – Pai… nu le-am mancat pe toate-toate singur :D .

  8. mikaela spune:

    Ti-au iesit grozav.Dar cum e cu cantitatile astea,pentru ca daca te uiti pe net sincera sa fiu mai rau te incetosezi.Explica-mi, te rog, 125 g faina si 3 oua sau 150 g faina si 4 oua.Nu trebuie incercat aluatul?El trebuie sa fie cremos,moale,dar totusi ferm,in momentul cand l-am asezat in tava sa nu se lase.Si ouale se incorporeaza in aluat dupa ce acesta s-a racorit,este important sa specifici.

  9. mikaela spune:

    Si inca un amanunt ce trebuie specificat,ingredientele toate trebuie sa fie la temperatura camerei.

  10. Tavi spune:

    @mikaela – Pai nu stiu unde te uiti tu pe net, insa la aluatul acesta eu pun 125 g de faina si 4 oua – asta este reteta pe care o fac intotdeauna. Care oua este de preferat sa fie la temperatura camerei (insa am pus o data si direct de la frigider si sa stii ca nu s-a intamplat nimic deosebit) – restul ingredientelor nu are importanta (untul sau margarina le poti topi si daca sunt si daca nu sunt la temperatura camerei). Aluatul trebuie sa fie pastos si punct – ideea e sa-ti curga cu usurinta din sprit.
    Ca sa nu ti se lase gogosile, nu le scoti din cuptor dupa ce le-ai copt – stingi focul si le lasi sa se raceasca in cuptor, cu usa de la cuptor intredeschisa.
    Ouale da, se incorporeaza in aluat dupa ce acesta s-a racorit si asta am specificat deja aici http://www.all-food.ro/2010/01/23/aluat-pentru-ecler-choix-a-la-creme-profiterol/, la reteta initiala de preparare a aluatului.

  11. mikaela spune:

    Apreciez ca am primit un raspuns,si un raspuns clar.Spune-mi te rog ,pot inlocui untul /margarina cu ulei ? Si inca o intrebare ,din momentul cand a inceput sa fiarba lasam 30 secunde,am inteles bine?

  12. Tavi spune:

    @mikaela – Eu nu pun decat unt sau margarina de prajituri la gogosile de choux/ecler/profiterol. Cateodata mai reduc putin din cantitatea de unt si compensez cu ulei din nuca de cocos sau ulei de nuci (pentru aroma), insa nu am facut niciodata doar cu ulei.
    Da, din momentul in care a inceput sa fiarba lasi cca. 30 sec. – numeri si tu pana la 30 :) – la foc mic, pe ochiul cel mai mic de la aragaz.

  13. mikaela spune:

    Merci frumos de raspuns.Am notat si voi reveni aici.

Spune-ţi părerea