Bulete de cascaval


Bulete de cascaval

Daca doresti un aperitiv nemaipomenit de gustos si usor de preparat, pregateste bulete de cascaval! Fie ca le luam in considerare pentru o ocazie festiva, fie ca le pregatim oricand avem chef sa mai ciugulim ceva seara, la film, sunt un deliciu. Eu am facut bulete la cuptor de data asta (nu neaparat din motive ce tin de ideea ca asa e mai sanatos, dar le-am pregatit pentru masa de Revelion si toate focurile de la aragaz erau full cu alte oale), insa daca doriti sa le prajiti, adaugati pe lista de ingrediente si uleiul necesar.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g faina; 200 g cascaval, ras; 2 oua; 160 ml apa; 45 g unt; 1 varf de lingurita de sare; 1 lingura de smantana. (Din aceste cantitati o sa va iasa aproximativ 50 de bulete).

Preparare bulete de cascaval: Puneti apa intr-o craticioara. Adaugati untul si sarea. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati de pe foc.

Adaugati cascavalul si amestecati pana ce il integrati in compozitie.

Adaugati apoi ouale, unul cate unul (nu adaugati urmatorul ou pana cand nu l-ati integrat perfect in compozitie pe cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale, adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata.
Transferati-l intr-un bol, acoperiti cu folie si introduceti la frigider, timp de 1 ora. Dupa ce a trecut 1 ora, puteti trece la prepararea buletelor.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade si tapetati o tava cu hartie de copt.

Luati-va ca masura o lingurita si incepeti sa formati buletele. Pe masura ce le formati, puneti-le in tava, avand grija sa lasati spatiu intre ele (pentru a nu se lipi, caci la cuptor vor mai creste).

Cand ati terminat toata compozitia, introduceti tava in cuptor, timp de 30 min.

Dupa ce a trecut o jumatate de ora, scoateti tava, puneti buletele de cascaval pe platou si le puteti servi, atat calde, cat si reci.


Preparare in imagini:

Daca doresti un aperitiv nemaipomenit de gustos si usor de preparat, pregateste bulete de cascaval! Fie ca le luam in considerare pentru o ocazie festiva, fie ca le pregatim oricand avem chef sa mai ciugulim ceva seara, la film, sunt un deliciu. Eu am facut bulete la cuptor de data asta (nu neaparat din motive ce tin de ideea ca asa e mai sanatos, dar le-am pregatit pentru masa de Revelion si toate focurile de la aragaz erau full cu alte oale), insa daca doriti sa le prajiti, adaugati pe lista de ingrediente si uleiul necesar. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 120 g faina; 200 g cascaval, ras; 2 oua; 160 ml apa; 45 g unt; 1 varf de lingurita de sare; 1 lingura de smantana. (Din aceste cantitati o sa va iasa aproximativ 50 de bulete). Preparare bulete de cascaval: Puneti apa intr-o craticioara. Adaugati untul si sarea. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba 30 de secunde, la foc mic.
Adaugati faina, toata odata, si amestecati rapid pana se leaga compozitia si obtineti un aluat omogen, moment in care luati de pe foc. Adaugati cascavalul si amestecati pana ce il integrati in compozitie. Adaugati apoi ouale, unul cate unul (nu adaugati urmatorul ou pana cand nu l-ati integrat perfect in compozitie pe cel de dinainte). Dupa ce ati integrat in aluat toate ouale,
adaugati smantana si amestecati pana se omogenizeaza. Aluatul este gata. Transferati-l intr-un bol, acoperiti cu folie si introduceti la frigider, timp de 1 ora. Dupa ce a trecut 1 ora, puteti trece la prepararea buletelor.  Preincalziti cuptorul la 190 de grade si tapetati o tava cu hartie de copt. Luati-va ca masura o lingurita
si incepeti sa formati buletele. Pe masura ce le formati, puneti-le in tava, avand grija sa lasati spatiu intre ele (pentru a nu se lipi, caci la cuptor vor mai creste). Cand ati terminat toata compozitia, introduceti tava in cuptor, timp de 30 min.  Dupa ce a trecut o jumatate de ora, scoateti tava, puneti buletele de cascaval pe platou si le puteti servi, atat calde, cat si reci. Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Dana spune:

    Mmmm…delicioase!!!

  2. Tavi spune:

    @Dana – Asa este. Multumesc de vizita, un weekend placut!

  3. Florentina spune:

    … foarte buna reteta, mai ales ca trebuie prajite…!!! Aluatul se poate pastra in frigider peste noapte si folosit a doua zi ?! Multumesc pentru eventualul raspuns ! :)

  4. Florentina spune:

    … scuzeeeeeeeeeeeeeeeeeeee… NU trebuie trajite…!!!

  5. Tavi spune:

    @Florentina – :) Nu am incercat peste noapte, maxim cat l-am lasat eu la frigider vreodata au fost 2 ore. Deci nu pot baga mana in foc, dar nu vad ce s-ar putea intampla in afara de a se intari, acesta fiind de altfel si scopul introducerii la frigider (pentru a se lucra mai usor cu el).

  6. Cleo spune:

    Bune, bune si tare usor de facut asa. Oricum vreau sa zic ca si eu le-am mai prajit si sotului meu chiar i-au placut mai mult.

  7. Tavi spune:

    @Cleo – Si eu le-am mai prajit, asa cum am spus si da, sunt la fel de bune :) . Multumesc de vizita.

  8. anca spune:

    o sa le incerc si eu arata fff bine mersii pt reteta

Spune-ţi părerea