Somon cu sos bearnez


Somon cu sos bearnez

Am pregatit un somon cu sos bearnez deoarece combinatia dintre sosul bearnez si un somon pregatit pe gratar reprezinta o alegere potrivita, lejera si rafinata, fie ca vorbim de masa de pranz, fie ca il luati in considerare pentru o cina mai deosebita. Nu pot sa spun ca nu o sa aveti un pic de munca la sos, insa va asigur ca nu este chiar foarte complicat.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de somon de cca. 300 g fiecare; ulei de masline; sare si piper.

Pentru prepararea sosului bearnez aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g unt nesarat (topit); 3 galbenusuri; 1 ceapa, taiata marunt; 1 catel de usturoi, zdrobit; 1 lingura tarhon, tocat marunt; 60 ml otet de vin; 60 ml vin alb, sec; sucul de la 1/2 lamaie; 1 lingurita piper cayenne; sare; 1 lingurita boabe de piper negru.

Preparare somon cu sos bearnez: In primul rand, va veti apuca de prepararea sosului bearnez.

Sosul il puteti mentine cald la bain-marie cat pregatiti rapid somonul la gratar sau, daca aveti ajutoare la bucatarie, le puteti ruga pe acestea sa puna somonul la facut, cand sunteti aproape gata cu sosul.

Ungeti fileurile de somon cu ulei, dupa care condimentati-le cu sare si piper, pe ambele parti. Asezati-le pe gratar si frigeti-le cca. 3-5 minute pe fiecare parte.

Puneti pestele in farfurie, turnati sos pe deasupra si bucurati-va de o masa regala.


Preparare in imagini:

Am pregatit un somon cu sos bearnez deoarece combinatia dintre sosul bearnez si un somon pregatit pe gratar reprezinta o alegere potrivita, lejera si rafinata, fie ca vorbim de masa de pranz, fie ca il luati in considerare pentru o cina mai deosebita. Nu pot sa spun ca nu o sa aveti un pic de munca la sos, insa va asigur ca nu este chiar foarte complicat. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de somon de cca. 300 g fiecare; ulei de masline; sare si piper.  Pentru prepararea sosului bearnez aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 150 g unt nesarat (topit); 3 galbenusuri; 1 ceapa, taiata marunt; 1 catel de usturoi, zdrobit; 1 lingura tarhon, tocat marunt; 60 ml otet de vin; 60 ml vin alb, sec; sucul de la 1/2 lamaie; 1 lingurita piper cayenne; sare; 1 lingurita boabe de piper negru. Ungeti fileurile de somon cu ulei, condimentati-le cu piper, pe ambele parti. dupa care condimentati-le cu sare pe ambele parti. Asezati-le pe gratar si frigeti-le cca. 3-5 minute pe fiecare parte. Puneti pestele in farfurie, turnati sos pe deasupra si bucurati-va de o masa regala. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

2 păreri.

  1. Am venit dupa miros.Un deliciu.

  2. Tavi spune:

    @maria mihalache – Asa este, Medi, un deliciu! Multumesc de vizita.

Spune-ţi părerea