Prajitura cu nuca si stafide


Prajitura cu nuca si stafide

Prajitura cu nuca si stafide este ultima (dar nicidecum cea de pe urma) din Top 10 cele mai bune prajituri de pe blogul meu, preparate toate cu margarina RAMA MAESTRO. Povestea acestora va ramane in lumea magica Prajituria, alaturi de multe alte bunatati pregatite de zanele de-acolo.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g margarina RAMA MAESTRO; 2 oua; 200 g zahar tos; 200 g faina; 125 ml lapte; 5 g praf de copt (stins cu o lingurita cu otet); 100 g nuca macinata; 50 g stafide; 5 linguri lichior de portocale; zahar pudra (pentru final).

Preparare prajitura cu nuca si stafide: In primul rand, puneti stafidele la inmuiat in cele 5 liguri de lichior de portocale.

Separati galbenusurile de albusuri. Puneti intr-un mixer galbenusurile, margarina taiata cuburi si zaharul. Mixati totul pana se topeste zaharul si obtineti o compozitie omogena. In acest moment, adaugati faina si continuati procesul de mixare pana ce obtineti integrarea totala a acesteia in compozitie.

Stingeti praful de copt cu 1 lingurita cu otet si adaugati in mixer, dupa care puteti turna si laptele. Mixati pana ce compozitia se omogenizeaza, adaugati nuca macinata si lasati sa mixerul sa-si faca treaba.

Puneti stafidele intr-o strecuratoare si, dupa ce s-a scurs surplusul de lichior, adaugati-le in mixer. Mixati in continuare dupa care puneti vasul cu aluatul obtinut deoparte.

Separat, intr-un alt mixer, puneti albusul de ou si mixati-l pana ce devine ca o spuma ce ramane lipita de peretii vasului atunci cand il intoarceti cu gura in jos.

Transferati albusul peste compozitia aflata in primul mixer si amestecati, cu un tel, pana ce albusul se integreaza si obtineti o compozitie omogena, de consistenta unei creme groase.

Tapetati cu hartie de copt o tava (la cantitatile mentionate eu am folosit o tava cu dimensiunile de 19/19 cm si cu o inaltime de 5 cm) si turnati compozitia in tava.

Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati la cuptor timp de 40 de minute.

Odata ce au trecut cele 40 de minute si prajitura s-a rumenit frumos la suprafata, scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se racoreasca.

Dupa ce se raceste un pic puteti scoate prajitura din tava, taiati-o in forma pe care o doriti, pudrati-o cu un pic de zahar cu aroma de vanilie si se poate servi.


Preparare in imagini:

Prajitura cu nuca si stafide este ultima (dar nicidecum cea de pe urma) din Top 10 cele mai bune prajituri de pe blogul meu, preparate toate cu margarina RAMA MAESTRO. Povestea acestora va ramane in lumea magica Prajituria, alaturi de multe alte bunatati pregatite de zanele de-acolo. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 125 g margarina RAMA MAESTRO; 2 oua; 200 g zahar tos; 200 g faina; 125 ml lapte; 5 g praf de copt (stins cu o lingurita cu otet); 100 g nuca macinata; 50 g stafide; 5 linguri lichior de portocale; zahar pudra (pentru final). Preparare prajitura cu nuca si stafide: In primul rand, puneti stafidele la inmuiat in cele 5 liguri de lichior de portocale. Separati galbenusurile de albusuri. Puneti intr-un mixer galbenusurile, margarina taiata cuburi adaugati si zaharul
Mixati totul pana se topeste zaharul si obtineti o crema omogena. In acest moment, adaugati faina si continuati procesul de mixare pana ce obtineti integrarea totala a acesteia in compozitie. Stingeti praful de copt cu 1 lingurita cu otet adaugati in mixer, dupa care puteti turna si laptele. Mixati pana ce compozitia se omogenizeaza,
adaugati nuca macinata si lasati sa mixerul sa-si faca treaba. Puneti stafidele intr-o strecuratoare si, dupa ce s-a scurs surplusul de lichior, adaugati-le in mixer. Mixati in continuare dupa care puneti vasul cu aluatul obtinut deoparte. Separat, intr-un alt mixer, puneti albusul de ou si mixati-l pana ce devine ca o spuma ce ramane lipita de peretii vasului atunci cand il intoarceti cu gura in jos. Transferati albusul peste compozitia aflata in primul mixer
si amestecati, cu un tel, pana ce albusul se integreaza si obtineti o compozitie omogena, de consistenta unei creme groase. Tapetati cu hartie de copt o tava (la cantitatile mentionate eu am folosit o tava cu dimensiunile de 19/19 cm si cu o inaltime de 5 cm) si turnati compozitia in tava. Introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati la cuptor timp de 40 de minute. Odata ce au trecut cele 40 de minute si prajitura s-a rumenit frumos la suprafata, scoateti tava din cuptor si lasati prajitura sa se racoreasca. Dupa ce se raceste un pic puteti scoate prajitura din tava, taiati-o in forma pe care o doriti, pudrati-o cu un pic de zahar cu aroma de vanilie
si se poate servi. Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. ela spune:

    ce bunatate…..

  2. Tavi spune:

    @ela – Da, buna si, as adauga, foarte simplu de facut.

  3. adina spune:

    ieri am facut-o si a iesit asa de buna ca abia am apucat sa gust doua bucati si au terminat-o ai mei frati :) . cred ca o s-o repet si in we urmator ca sa mananc si eu pe saturate.

  4. Tavi spune:

    @adina – :) Ma bucur ca a placut la toata lumea. Saptamana buna!

Spune-ţi părerea