Medalioane de porc cu sos de ciocolata


Medalioane de porc cu sos de ciocolata

Medalioane de porc la tigaie cu sos de ciocolata, o friptura delicioasa, cu un sos care in mod sigur ii va multumi chiar si pe cei mai pretentiosi gurmanzi. Se prepara rapid, nu necesita multe ingrediente, insa rezultatul final este demn de o masa festiva.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g muschi de porc, taiat in felii de cca. 1 cm grosime (cam 6 felii); 20 g ciocolata neagra, rasa; 50 ml otet balsamic; 30 g miere; sare; piper; ulei de arahide.

Preparare medalioane de porc cu sos de ciocolata: Incingeti in wok o lingura de ulei si puneti medalioanele la rumenit. Condimentati-le cu un praf de sare pe partea aflata in sus. Cand s-au rumenit pe o parte (cca. 2-3 minute), intoarceti-le si condimentati cu un praf de sare si partea deja rumena.

Dupa ce le-ati rumenit pe ambele parti, adaugati mierea si otetul balsamic. Lasati sa scada sosul, la foc mic, intorcand periodic bucatile de carne.

Odata ce sosul a scazut, capatand consistenta unui sirop, adaugati ciocolata rasa. Tavaliti feliile de carne prin sos, pe ambele parti, si stingeti focul.

Puneti in farfurii, rasniti putin piper peste medalioane, alaturati-le o garnitura de risotto si se pot servi.


Preparare in imagini:

Medalioane de porc la tigaie cu sos de ciocolata, o friptura delicioasa, cu un sos care in mod sigur ii va multumi chiar si pe cei mai pretentiosi gurmanzi. Se prepara rapid, nu necesita multe ingrediente, insa rezultatul final este demn de o masa festiva. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g muschi de porc, taiat in felii de cca. 1 cm grosime (cam 6 felii); 20 g ciocolata neagra, rasa; 50 ml otet balsamic; 30 g miere; sare; piper; ulei de arahide. Preparare medalioane de porc cu sos de ciocolata: Incingeti in wok o lingura de ulei si puneti medalioanele la rumenit. Condimentati-le cu un praf de sare pe partea aflata in sus. Cand s-au rumenit pe o parte (cca. 2-3 minute), intoarceti-le si condimentati cu un praf de sare si partea deja rumena.
Dupa ce le-ati rumenit pe ambele parti, adaugati mierea si otetul balsamic Lasati sa scada sosul, la foc mic, intorcand periodic bucatile de carne. Odata ce sosul a scazut, capatand consistenta unui sirop, adaugati ciocolata rasa. Tavaliti feliile de carne prin sos, pe ambele parti, si stingeti focul. Puneti in farfurii, rasniti putin piper peste medalioane, alaturati-le o garnitura de risotto
si medalioanele de porc cu sos de ciocolata se pot servi. Pofta buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

13 păreri.

  1. maria elena spune:

    Apetisante!!!!! Tavi, asa mult imi place cum arata, trebuie incercate, mai ales ca nu ia mult timp.

  2. Tavi spune:

    @maria elena – Sunt nemaipomenite, un gust deosebit! Sa le incercati si sa-mi spuneti cum v-au placut.

  3. Simona spune:

    Minunat arata, neaparat trebuie incercata combinatia. Chiar m-ai facut curioasa.

  4. Tavi spune:

    @Simona – Astept impresii :) . Multumesc de vizita.

  5. Simona spune:

    Cum iti spuneam am fost curioasa si nu mi-a parut rau :) . M-a surprins placut sosul, iar carnea pot sa afirm ca a avut un gust divin. Urmatoarea pe lista e placinta cu capsuni la care ma tot gandesc de ceva vreme :) )). We placut!!!

  6. Tavi spune:

    @Simona – :) Eram sigur ca o sa-ti placa. Weekend placut si tie si pofta mare la placinta!

  7. Elenada spune:

    Azi am facut si eu reteta. Gustul foarte interesant si deosebit. Sotului i-a placut foarte mult. Mie mi-a placut risotto mult si carnea dar sosul nu a fost pe gustul meu. Ce mi-a placut ca totul am pregatit foarte usor. Multumesc Tavi ca aduci savoare si gusturi noi in bucataria noastra.

  8. Tavi spune:

    @Elenada – Este greu – de fapt imposibil – sa avem cu totii aceleasi gusturi, sa ne placa aceleasi lucruri. Multumesc oricum pentru vizita, toate cele bune si o saptamana usoara!

  9. Elenada spune:

    E normal sa nu avem toti aceleasi gusturi. Mie imi place ca tu ai retete deosebite pe blog retete care nu le gasesti oriunde. Spor la gatit :)

  10. Antoaneta spune:

    Mie mi-a placut tare mult gustul dulce-acru cu o idee de amarui de la ciocolata neagra al sosului. Chiar super buna si potrivita pentru ocazii festive o fripturica la tigaie pregatita asa.

  11. Tavi spune:

    @Antoaneta – Cum spuneam si mai sus, chestie de gusturi. Dar ma bucur ca ai incercat si, mai ales, ca ti-a fost pe plac. Zi buna!

  12. Crina spune:

    Facut si placut! O reteta foarte buna, deloc grea si la care nu pierzi nici mult timp. Mai mult m-am chinuit la risotto :) ).

  13. Tavi spune:

    @Crina – Multumesc, ma bucur ca ti-a placut! :)

Spune-ţi părerea