Risotto


Risotto

Risotto, un preparat binecunoscut, specific bucatariei italiene, ce poate fi servit fie ca atare, fie ca garnitura la friptura. Cel pe care l-am preparat eu a insotit niste minunate medalioane de porc in sos de ciocolata, o combinatie delicioasa si rafinata la care puteti apela oricand doriti sa serviti ceva deosebit la masa.

Pentru prepararea a 2 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 175 g orez; 25 g unt; ulei de masline; 50 ml vin alb, sec; 1 ceapa; 500 ml supa de legume; 30 g parmezan ras; sare; piper.

Preparare risotto: Intr-o craticioara puneti o lingura cu ulei si lasati sa se incinga la foc mediu. Adaugati ceapa taiata fin si lasati-o pana devine translucida. In acest moment, adaugati orezul si caliti-l laolalta cu ceapa 1-2 minute, amestecand periodic.

Turnati mai apoi vinul si lasati un pic (aproximativ 30 de secunde), pana ce este absorbit de orez, amestecand tot timpul.

Incepeti si turnati supa, putin cate putin, doar atat cat sa se acopere la limita orezul. Amestecati permanent si, cand observati ca scade nivelul de lichid, mai adaugati putina supa.
Veti proceda astfel (turnati supa, putin cate putin, amestecand tot timpul), pana ce orezul este fiert, adica timp de aproximativ 15-18 minute. La final, bobul de orez trebuie sa fie intreg, iar compozitia trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, fara lichid.

Dupa ce s-a fiert orezul, stingeti focul. Adaugati untul si amestecati pentru a se integra in orez. Adaugati parmezanul, amestecati bine si risotto este gata.

Puneti in farfurie si serviti-l cald.


Preparare in imagini:

Un preparat binecunoscut, specific bucatariei italiene, ce poate fi servit fie ca atare, fie ca garnitura la friptura. Cel pe care l-am preparat eu a insotit niste minunate medalioane de porc in sos de ciocolata, o combinatie delicioasa si rafinata la care puteti apela oricand doriti sa serviti ceva deosebit la masa. Pentru prepararea a 2 portii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 175 g orez; 25 g unt; ulei de masline; 50 ml vin alb, sec; 1 ceapa; 500 ml supa de legume; 30 g parmezan ras; sare; piper. Preparare risotto: Intr-o craticioara puneti o lingura cu ulei si lasati sa se incinga la foc mediu Adaugati ceapa taiata fin si lasati-o pana devine translucida. In acest moment, adaugati orezul si caliti-l laolalta cu ceapa 1-2 minute, amestecand periodic. Turnati mai apoi vinul
si lasati un pic (aproximativ 30 de secunde), pana ce este absorbit de orez, amestecand tot timpul. Incepeti si turnati supa, putin cate putin, doar atat cat sa se acopere la limita orezul. Amestecati permanent si, cand observati ca scade nivelul de lichid, mai adaugati putina supa. Veti proceda astfel (turnati supa, putin cate putin, amestecand tot timpul), pana ce orezul este fiert, adica timp de aproximativ 15-18 minute. La final, bobul de orez trebuie sa fie intreg, iar compozitia trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, fara lichid.  Dupa ce s-a fiert orezul, stingeti focul. Adaugati untul
si amestecati pentru a se integra in orez. Adaugati parmezanul, amestecati bine si risotto este gata. Puneti in farfurie si serviti-l cald.      

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. pansy spune:

    marturisesc ca nu am avut curajul sa fac risotto.lasa ca problema e din partea masculina a familiei care se constipa usor si atunci nu accepta orezul.in varianta asiatica,mai da.fara mucilagiul aferent. mie imi place orezul bun.probabil ca voi incerca in cele din urma o portioara pentru mine sa vad macar ce gust are.pentru ca n-am mancat niciodata risotto din motivede de le-am exprimat.
    a propos de celelale, multumesc din nou,pentru ca rar am pomenit o persoana sa se implice in probleme cuiva necunoscut.asa cum ai facut-o. mai cred ca iti vor multumi si alte doamne,cu trafic mult mai mare decat mine.

  2. cri spune:

    Am fåcut risotto. E perfect. Eu nu am iubit orezul in mod special dar acum pot spune cå e f. bun. Am mai adåugat bacon si champignion, alfel sotul nu s-ar fi atins de orez…

  3. Tavi spune:

    @cri – Ma bucur ca ai gasit o modalitate in care sa-ti placa sa consumi orezul :) .

Spune-ţi părerea