Macaroane cu branza la cuptor


Macaroane cu branza la cuptor

Zilele trecute am facut macaroane cu branza la cuptor. Fara sa exagerez, cred ca nu am mai mancat, desi imi plac la nebunie… nu stiu sa spun precis, dar cred ca sunt vreo doi ani :D . Si poate nici acum nu as fi facut, insa noroc ca m-a sunat a mea mama si, la un moment dat, mi-a pomenit ca se pregateste sa faca niste macaroane cu branza pentru cina.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g macaroane; 400 g telemea de vaca, rasa (sau de oaie); 5 oua; 5 linguri de zahar; 250 ml lapte; 25 g unt; 2 pliculete zahar vanilat; coaja rasa de la o lamaie.

Preparare macaroane cu branza la cuptor: Puneti ouale in mixer, adaugati zaharul tos, zaharul vanilat si mixati pana ce se dizolva zaharul. Adaugati laptele, coaja de lamaie si mixati in continuare inca putin.

Turnati compozitia intr-un bol, adaugati branza rasa si amestecati bine pentru omogenizare.

Ungeti cu unt vasul pe care il veti introduce la cuptor, turnati amestecul de branza si oua peste macaroanele fierte in prealabil (conform indicatiilor de pe ambalaj) si amestecati.
Turnati toata compozitia in vas si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde le veti lasa aproximativ 45 de minute (pana ce macaroanele capata o culoare rumena si aurie la suprafata).

Scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se racoreasca un pic, dupa care portionati si se pot servi atat calde cat si reci.


Preparare in imagini:

Zilele trecute am facut macaroane cu branza la cuptor. Fara sa exagerez, cred ca nu am mai mancat, desi imi plac la nebunie... nu stiu sa spun precis, dar cred ca sunt vreo doi ani :D. Si poate nici acum nu as fi facut, insa noroc ca m-a sunat a mea mama si, la un moment dat, mi-a pomenit ca se pregateste sa faca niste macaroane cu branza pentru cina. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g macaroane; 400 g telemea de vaca (sau de oaie); 5 oua; 5 linguri de zahar; 250 ml lapte; 25 g unt; 2 pliculete zahar vanilat; coaja rasa de la o lamaie. Preparare macaroane cu branza la cuptor: Puneti ouale in mixer, adaugati zaharul tos, zaharul vanilat si mixati pana ce se dizolva zaharul. dupa ce s-a dizolvat zaharul
Adaugati laptele, coaja de lamaie si mixati in continuare inca putin. Turnati compozitia intr-un bol, adaugati branza rasa si amestecati bine pentru omogenizare. Ungeti cu unt vasul (tava) pe care il veti introduce la cuptor,
turnati amestecul de branza si oua peste macaroanele fierte in prealabil (conform indicatiilor de pe ambalaj) si amestecati. Turnati toata compozitia in vas si introduceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde le veti lasa aproximativ 45 de minute (pana ce macaroanele capata o culoare rumena si aurie la suprafata). Scoateti-le din cuptor, lasati-le sa se racoreasca un pic, dupa care portionati si se pot servi atat calde cat si reci. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. Biancas spune:

    Si noua ne plac dar nu am mai facut de un car de ani.
    Mersi de idee.
    Weekend placut

  2. Laura spune:

    Doamne ce bine arata….ooooffff ce mi ciuda ca nu am in casa telemea dar maine seara asta o sa fac,n-am mai mancat de fooooarte mult timp.

  3. ISABELL spune:

    Nici euuuuuuuu nu am mai mincat de foooooarte mult timp dar fac chiar acum :P

  4. LARISA spune:

    foarte bune ..le-am facut de vreo 6 ori dupa reteta ta ,sunt excelente !!!

  5. bun bun bun!!!! am plecat la bucatarie! multam de idee!

  6. madalina spune:

    multumesc pentru reteta …am incercat-o si eu astazi si a iesit un …deliciu . prietenului meu (care nu e roman) i-a placut foarte mult ….

  7. Tavi spune:

    @madalina – Ma bucur ca v-a placut! Sa va fie de bine!

  8. Visinoae Maria spune:

    Eu zic ca sunt foarte bune , astept sa se termine sunt inca la cuptor , :-)

Spune-ţi părerea