Pastrav somonat la gratar cu salsa de rosii


Pastrav somonat la gratar cu salsa de rosii

Nimic mai potrivit si usor de pregatit decat un pastrav somonat la gratar cu o salsa de rosii, mai cu seama intr-o sambata in care ai chef pur si simplu sa lenevesti. Ca atare, pentru ca perioada petrecuta in bucatarie sa fie cat mai scurta cu putinta, faci un gratar de peste, niste legume ca garnitura, si gata pranzul.

Pentru gratarul de peste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
2 fileuri de pastrav somonat, de circa 300 g fiecare; 1 lingurita cimbru; 1 lingurita rozmarin; 100 ml vin alb, sec; sucul de la 1 lamaie; 2 linguri ulei de masline; sare si piper.

Pentru salsa de rosii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 rosii, de marime potrivita (doar pulpa); 1 ceapa mica rosie, tocata marunt; 2 ardei chili, taiati in mici rondele; 1 graunte de usturoi, tocat marunt; o jumatate de ardei gras (culoarea e la alegerea fiecaruia), taiat cuburi; sucul de la o limeta; sare si piper dupa gust.

Preparare pastrav somonat la gratar cu salsa de rosii: Condimentati pestele cu sare si piper, pe ambele parti.
Puneti intr-un bol zeama de lamaie, vinul, cimbrul, rozmarinul si uleiul. Amestecati, introduceti pestele in bol si lasati-l la marinat timp de 30 de minute.

Cat sta pestele la marinat puteti pregati salsa de rosii.

Taiati rosiile pe jumatate, scoateti samburii ajutandu-va de o lingurita, iar pulpa taiati-o in cuburi mici si puneti-o intr-un castron. Adaugati ardeiul gras, ceapa rosie, ardeii iuti si usturoiul, dupa care amestecati.
Condimentati cu sare si piper dupa gust, turnati sucul de la limeta in castron, amestecati din nou si salsa de rosii este gata.

Ungeti gratarul cu un pic de ulei si lasati-l sa se incinga. Odata ce gratarul este incins, puneti pestele pe gratar si lasati-l sa se rumeneasca pe ambele parti.

Cand pestele este facut, luati-l de pe gratar, asezati-l pe un platou, alaturati-i salsa de rosii, cartofi natur si broccoli, presarati patrunjel proaspat pe deasupra, si gata, puteti servi o masa gustoasa si sanatoasa.


Preparare in imagini:

Nimic mai potrivit si usor de pregatit decat un pastrav somonat la gratar cu o salsa de rosii, mai cu seama intr-o sambata in care ai chef pur si simplu sa lenevesti. Ca atare, pentru ca perioada petrecuta in bucatarie sa fie cat mai scurta cu putinta, faci un gratar de peste, niste legume ca garnitura, si gata pranzul. Pentru gratarul de peste aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 fileuri de pastrav somonat, de circa 300 g fiecare; 1 lingurita cimbru; 1 lingurita rozmarin; 100 ml vin alb, sec; sucul de la 1 lamaie; 2 linguri ulei de masline; sare si piper. Pentru salsa de rosii aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 2 rosii, de marime potrivita (doar pulpa); 1 ceapa mica rosie, tocata marunt; 2 ardei chili, taiati in mici rondele; 1 graunte de usturoi, tocat marunt; o jumatate de ardei gras (culoarea e la alegerea fiecaruia), taiat cuburi; sucul de la o limeta; sare si piper dupa gust. Preparare pastrav somonat la gratar cu salsa de rosii: Condimentati pestele cu sare pe ambele parti. Preparare pastrav somonat la gratar cu salsa de rosii: Condimentati pestele cu piper, pe ambele parti. Puneti intr-un bol zeama de lamaie, vinul,
cimbrul, rozmarinul si uleiul. Amestecati, introduceti pestele in bol si lasati-l la marinat timp de 30 de minute. Cat sta pestele la marinat puteti pregati salsa de rosii. Taiati rosiile pe jumatate, scoateti samburii ajutandu-va de o lingurita, iar pulpa taiati-o in cuburi mici si puneti-o intr-un castron.
Adaugati ardeiul gras, ceapa rosie, ardeii iuti si usturoiul, dupa care amestecati. Condimentati cu sare dupa gust, Condimentati cu piper dupa gust, turnati sucul de la limeta in castron,
amestecati din nou si salsa de rosii este gata. Ungeti gratarul cu un pic de ulei si lasati-l sa se incinga. Odata ce gratarul este incins, puneti pestele pe gratar si lasati-l sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand pestele este facut, luati-l de pe gratar, asezati-l pe un platou, alaturati-i salsa de rosii, cartofi natur si broccoli, presarati patrunjel proaspat pe deasupra, si gata, puteti servi o masa gustoasa si sanatoasa. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. Inghit in sec si plec mai departe.Tare bun trebuie sa fie.

  2. Rodica spune:

    Mmmm, o nebuniee! Super ce e in acel platou, as manca tot. Mi-ai facut pofta cu pestele asta.

  3. Tavi spune:

    @Medi – Asa este, tare bun! ; @Rodica – Cum ii spuneam si Mariei… nemaipomenit de bun, asa ca nici macar nu s-a pus problema sa nu mananc tot din platou :) .

  4. emil spune:

    mare pofta mi-ai facut cu pestele asta. sambata sau duminica asta fac!

  5. Tavi spune:

    @emil – In cazul asta spor la cumparaturi si la bucatarit! :)

Spune-ţi părerea