Ceafa de porc cu ciuperci


Ceafa de porc cu ciuperci

Am gatit aceasta ceafa de porc cu ciuperci fiindca mai aveam o mica bucata din porcul de la Craciun. Este usor de pregatit, ca sa nu mai vorbim de faptul ca este super delicioasa, asa cum iese intotdeauna o ceafa de porc la cuptor, mai ales atunci cand o prepari cu lapte de cocos si vin alb.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ceafa de porc, taiata cuburi; 500 g ciuperci champignon, taiate in jumatati; 1 ceapa, taiata julien; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 150 ml vin alb, sec; 150 ml supa de pui; 250 ml lapte de cocos; 1 lingura de ulei de orez (sau ulei vegetal); patrunjel; sare; piper; parmezan ras; penne ca garnitura.

Preparare porc cu ciuperci: Pentru inceput incingeti, intr-o tigaie, o lingura de ulei si puneti carnea la rumenit. Dupa ce ati rumenit-o, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte.

Puneti ciupercile in tigaie, in acelasi ulei in care ati rumenit carnea, condimentati-le cu un praf de sare si de piper. Sotati-le 3-5 minute, la foc mediu spre iute. Adaugati apoi ceapa si usturoiul si mai sotati inca 2 minute, amestecand din cand in cand.

Puneti din nou carnea in tigaie, condimentati cu un praf de sare, amestecati, dupa care turnati supa si vinul. Lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute adaugati laptele de cocos, amestecati si mai lasati la fiert inca 5 minute.
Odata ce au trecut aceste ultime 5 minute turnati compozitia intr-un vas rezistent la foc (sau intr-o tava) si introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute, scoateti de la cuptor.

Puneti in farfurie penne (pe care in prealabil le-ati fiert conform indicatiilor de pe ambalaj), adaugati deasupra bucati de carne, ciuperci si sos, presarati parmezan ras si patrunjel proaspat, dupa care se poate servi.


Preparare in imagini:


Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Wow ce imi place combinatie !

  2. Alex spune:

    Omule gatesti pe gustul meu!
    Mii de multumiri pentru retete.

  3. Radu spune:

    Salut! Imi plac foarte mult retetele tale. Am incercat multe dintre ele si au fost excelente.
    Acum Vreau sa incerc si aceasta reteta care suna minunat, dar am o mica problema. Nu am gasit lapte de cocos.
    Imi zici te rog, cu ce l-as putea inlocui?
    Multumesc!

  4. Tavi spune:

    @Radu – Cred ca poti face un mic artificiu care, chiar daca nu va fi identic cu laptele de cocos, ti-ar putea oferi macar un minim de satisfactie la capitolul aroma si consistenta: cumperi o cutiuta de 250 ml de smantana pentru gatit (32% grasime) si 1 punguta de fulgi de cocos. Rumenesti fulgii de cocos intr-o tigaie (cam 25-30 g doar, nu toata punguta), fara ulei, la foc mic, nu mai mult de 1 minut (chiar si mai putin). Iei de pe foc si ii amesteci cu smantana pentru gatit.

Spune-ţi părerea