Ceafa de porc cu ciuperci


Ceafa de porc cu ciuperci

Am gatit aceasta ceafa de porc cu ciuperci fiindca mai aveam o mica bucata din porcul de la Craciun. Este usor de pregatit, ca sa nu mai vorbim de faptul ca este super delicioasa, asa cum iese intotdeauna o ceafa de porc la cuptor, mai ales atunci cand o prepari cu lapte de cocos si vin alb.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ceafa de porc, taiata cuburi; 500 g ciuperci champignon, taiate in jumatati; 1 ceapa, taiata julien; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 150 ml vin alb, sec; 150 ml supa de pui; 250 ml lapte de cocos; 1 lingura de ulei de orez (sau ulei vegetal); patrunjel; sare; piper; parmezan ras; penne ca garnitura.

Preparare porc cu ciuperci: Pentru inceput incingeti, intr-o tigaie, o lingura de ulei si puneti carnea la rumenit. Dupa ce ati rumenit-o, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte.

Puneti ciupercile in tigaie, in acelasi ulei in care ati rumenit carnea, condimentati-le cu un praf de sare si de piper. Sotati-le 3-5 minute, la foc mediu spre iute. Adaugati apoi ceapa si usturoiul si mai sotati inca 2 minute, amestecand din cand in cand.

Puneti din nou carnea in tigaie, condimentati cu un praf de sare, amestecati, dupa care turnati supa si vinul. Lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute adaugati laptele de cocos, amestecati si mai lasati la fiert inca 5 minute.
Odata ce au trecut aceste ultime 5 minute turnati compozitia intr-un vas rezistent la foc (sau intr-o tava) si introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute.

Dupa 30 de minute, scoateti de la cuptor.

Puneti in farfurie penne (pe care in prealabil le-ati fiert conform indicatiilor de pe ambalaj), adaugati deasupra bucati de carne, ciuperci si sos, presarati parmezan ras si patrunjel proaspat, dupa care se poate servi.


Preparare in imagini:

Am gatit aceasta ceafa de porc cu ciuperci fiindca mai aveam o mica bucata din porcul de la Craciun. Este usor de pregatit, ca sa nu mai vorbim de faptul ca este super delicioasa, asa cum iese intotdeauna o ceafa de porc la cuptor, mai ales atunci cand o prepari cu lapte de cocos si vin alb.  Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g ceafa de porc, taiata cuburi; 500 g ciuperci champignon, taiate in jumatati; 1 ceapa, taiata julien; 3 catei de usturoi, tocati marunt; 150 ml vin alb, sec; 150 ml supa de pui; 250 ml lapte de cocos; 1 lingura de ulei de orez (sau ulei vegetal); patrunjel; sare; piper; parmezan ras; penne ca garnitura. Preparare porc cu ciuperci: Pentru inceput incingeti, intr-o tigaie, o lingura de ulei si puneti carnea la rumenit. Dupa ce ati rumenit-o, scoateti-o intr-un bol si lasati-o deoparte. Puneti ciupercile in tigaie, in acelasi ulei in care ati rumenit carnea
condimentati-le cu un praf de sare condimentati-le cu un praf de piper. Sotati-le 3-5 minute, la foc mediu spre iute. Adaugati apoi ceapa si usturoiul si mai sotati inca 2 minute, amestecand din cand in cand Puneti din nou carnea in tigaie, condimentati cu un praf de sare,
amestecati, dupa care turnati supa si vinul. Lasati sa fiarba 5 minute, amestecand din cand in cand. Dupa 5 minute adaugati laptele de cocos, amestecati si mai lasati la fiert inca 5 minute. Odata ce au trecut aceste ultime 5 minute turnati compozitia intr-un vas rezistent la foc (sau intr-o tava)
si introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute. Dupa 30 de minute, scoateti de la cuptor. Puneti in farfurie penne (pe care in prealabil le-ati fiert conform indicatiilor de pe ambalaj), adaugati deasupra bucati de carne, ciuperci si sos, presarati parmezan ras presarati si patrunjel proaspat, dupa care se poate servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Wow ce imi place combinatie !

  2. Alex spune:

    Omule gatesti pe gustul meu!
    Mii de multumiri pentru retete.

  3. Radu spune:

    Salut! Imi plac foarte mult retetele tale. Am incercat multe dintre ele si au fost excelente.
    Acum Vreau sa incerc si aceasta reteta care suna minunat, dar am o mica problema. Nu am gasit lapte de cocos.
    Imi zici te rog, cu ce l-as putea inlocui?
    Multumesc!

  4. Tavi spune:

    @Radu – Cred ca poti face un mic artificiu care, chiar daca nu va fi identic cu laptele de cocos, ti-ar putea oferi macar un minim de satisfactie la capitolul aroma si consistenta: cumperi o cutiuta de 250 ml de smantana pentru gatit (32% grasime) si 1 punguta de fulgi de cocos. Rumenesti fulgii de cocos intr-o tigaie (cam 25-30 g doar, nu toata punguta), fara ulei, la foc mic, nu mai mult de 1 minut (chiar si mai putin). Iei de pe foc si ii amesteci cu smantana pentru gatit.

Spune-ţi părerea