Pui cu sos de usturoi


Pui cu sos de usturoi

Nereusind sa aleg intre un clasic pui cu sos de usturoi si o mancare cu specific asiatic, am rezolvat-o in modul cel mai simplu: le-am combinat. Rezultatul? Un preparat delicios si aromat!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat cuburi; 1 capatana de usturoi, zdrobita (cam 10-12 catei de usturoi); 2 linguri vin de orez; 1 lingura amidon de porumb pentru pui + 1 lingurita pentru sos; 1 albus de ou; 1 lingurita pasta de chili; 2 lingurite ghimbir ras;  4 fire de ceapa verde, tocata rondele; 3 linguri sos de soia; 2 lingurite zahar brun; 1 lingura otet de orez; 1 lingura ulei de nuci; 1 lingura ulei de orez; 1 lingurita ulei de susan.

Preparare pui cu sos de usturoi: Puneti albusul de ou intr-un castron si bateti-l spuma. Adaugati 1 lingura vin de orez, uleiul de nuci si 1 lingura de amidon de porumb. Amestecati pentru a se dizolva amidonul, dupa care puneti puiul in castron, amestecati din nou si lasati-l sa stea astfel timp de 30 de minute.

Intre timp pregatiti-va sosul. Puneti intr-un bol pasta de chili, sosul de soia, zaharul brun, otetul de orez, 1 lingura de vin de orez si 1 lingurita de amidon de porumb. Amestecati bine si lasati deoparte pana ce se scurg cele 30 de minute.

Cand a trecut o jumatate de ora, puneti puiul intr-o strecuratoare pentru a se scurge de surplusul de compozitie in care a stat. Incingeti o lingura de ulei de orez in wok, adaugati puiul, lasati-l sa se rumeneasca, dupa care scoateti-l intr-un castron.

Adaugati in wok usturoiul si ghimbirul, lasati cca. 30 de secunde, amestecand tot timpul, dupa care adaugati si ceapa verde. Mai lasati vreo 20 de secunde, amestecand permanent, si puneti puiul inapoi in wok. Amestecati bine pentru a se patrunde aromele si turnati sosul. Amestecati, lasati sa dea in fiert si stingeti focul.
Puneti 1 lingurita cu ulei de susan, amestecati si puiul cu sos de usturoi este gata pentru a fi pus in farfurii, alaturi de o garnitura de orez.


Preparare in imagini:

Nereusind sa aleg intre un clasic pui cu sos de usturoi si o mancare cu specific asiatic, am rezolvat-o in modul cel mai simplu: le-am combinat. Rezultatul? Un preparat delicios si aromat! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat cuburi; 1 capatana de usturoi, zdrobita (cam 10-12 catei de usturoi); 2 linguri vin de orez; 1 lingura amidon de porumb pentru pui + 1 lingurita pentru sos; 1 albus de ou; 1 lingurita pasta de chili; 2 lingurite ghimbir ras;  4 fire de ceapa verde, tocata rondele; 3 linguri sos de soia; 2 lingurite zahar brun; 1 lingura otet de orez; 1 lingura ulei de nuci; 1 lingura ulei de orez; 1 lingurita ulei de susan. Preparare pui cu sos de usturoi: Puneti albusul de ou intr-un castron si bateti-l spuma. Adaugati 1 lingura vin de orez, uleiul de nuci si 1 lingura de amidon de porumb.
Amestecati pentru a se dizolva amidonul dupa care puneti puiul in castron, amestecati din nou si lasati-l sa stea astfel timp de 30 de minute. Intre timp pregatiti-va sosul. Puneti intr-un bol pasta de chili, sosul de soia, zaharul brun,
otetul de orez, 1 lingura de vin de orez si 1 lingurita de amidon de porumb. Amestecati bine si lasati deoparte pana ce se scurg cele 30 de minute. Cand a trecut o jumatate de ora, puneti puiul intr-o strecuratoare pentru a se scurge de surplusul de compozitie in care a stat. Incingeti o lingura de ulei de orez in wok,
adaugati puiul, lasati-l sa se rumeneasca, cand s-a rumenit scoateti-l intr-un castron. Adaugati in wok usturoiul si ghimbirul, lasati cca. 30 de secunde, amestecand tot timpul,
dupa care adaugati si ceapa verde. Mai lasati vreo 20 de secunde, amestecand permanent, si puneti puiul inapoi in wok. Amestecati bine pentru a se patrunde aromele si turnati sosul. Amestecati, lasati sa dea in fiert si stingeti focul. Puneti 1 lingurita cu ulei de susan,
amestecati si puiul cu sos de usturoi este gata puneti in farfurii, alaturi de o garnitura de orez si ... Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Sylvia spune:

    Nu stiu cum de l-am ratat :) , super arata.

Spune-ţi părerea