Supa de pui cu ciuperci


Supa de pui cu ciuperci

O supa de pui cu ciuperci nemaipomenita, gustoasa si usor de preparat, potrivita in orice anotimp, dar parca mai cu seama iarna si mai ales in cazul in care te pandeste o raceala :) .

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui, taiat cuburi; 450 g ciuperci champignon, taiate in felii; 1 ceapa, data prin razatoare; 80 g morcov, ras; 50 g telina, data prin razatoare; 5 graunte de usturoi, zdrobite; 1 litru supa de legume; 400 ml smantana pentru gatit (32% grasime); 50 g unt; 1 foaie de dafin; 2 linguri patrunjel proaspat, tocat; 1/2 lingurita boabe piperuri cu 5 arome (contine boabe de: piper alb, piper negru, piper rosu, piper verde si coriandru); sare; piper alb.

Preparare supa de pui cu ciuperci: Topiti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt. Adaugati puiul, condimentati-l cu un praf de sare si de piper alb, si rumeniti-l la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce carnea isi schimba culoarea si devine aurie. Dupa aceea scoateti cuburile de pui intr-un bol si lasati-le deoparte.

Puneti in tigaie restul de unt, lasati-l sa se topeasca si adaugati ciupercile. Sotati-le la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora apa lasata de ciuperci (eu am folosit ciuperci congelate, ceea ce a insemnat cca. 8-10 minute, insa daca veti folosi ciuperci proaspete vor fi necesare doar 4-5 minute).
Puneti mai apoi, peste ciuperci, ceapa si usturoiul, si mai sotati 1 minut, amestecand permanent. Continuati prin a adauga morcovul, telina, si mai lasati inca 1 minut, amestecand tot timpul.
Readaugati puiul in tigaie, amestecati bine pentru a se patrunde aromele si stingeti focul.

Transferati compozitia intr-o oala, turnati supa de legume deasupra si lasati, la foc mediu, pana ce incepe sa fiarba.
Odata ce supa da in fiert, adaugati boabele de piper si foaia de dafin, amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, timp de 10 minute.

Dupa 10 minute turnati smantana, amestecati bine, lasati sa dea intr-un clocot, adaugati patrunjelul si stingeti focul, caci supa este gata.

Puneti in farfurii si se poate servi. Cei care doresc pot adauga otet (sau zeama de lamaie) dupa gust (eu am dorit :) si a fost foarte bun).


Preparare in imagini:

O supa de pui cu ciuperci nemaipomenita, gustoasa si usor de preparat, potrivita in orice anotimp, dar parca mai cu seama iarna si mai ales in cazul in care te pandeste o raceala :). Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g piept de pui, taiat cuburi; 450 g ciuperci champignon, taiate in felii; 1 ceapa, data prin razatoare; 80 g morcov, ras; 50 g telina, data prin razatoare; 5 graunte de usturoi, zdrobite; 1 litru supa de legume; 400 ml smantana pentru gatit (32% grasime); 50 g unt; 1 foaie de dafin; 2 linguri patrunjel proaspat, tocat; 1/2 lingurita boabe piperuri cu 5 arome (contine boabe de: piper alb, piper negru, piper rosu, piper verde si coriandru); sare; piper alb. Preparare supa de pui cu ciuperci: Topiti intr-o tigaie jumatate din cantitatea de unt. Adaugati puiul, condimentati-l cu un praf de sare condimentati-l cu un praf de piper alb, si rumeniti-l la foc iute,
amestecand din cand in cand, pana ce carnea isi schimba culoarea si devine aurie. Dupa aceea scoateti cuburile de pui intr-un bol si lasati-le deoparte Puneti in tigaie restul de unt, lasati-l sa se topeasca si adaugati ciupercile. Sotati-le la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora apa lasata de ciuperci (eu am folosit ciuperci congelate, ceea ce a insemnat cca. 8-10 minute, insa daca veti folosi ciuperci proaspete vor fi necesare doar 4-5 minute).
Puneti mai apoi, peste ciuperci, ceapa si usturoiul, si mai sotati 1 minut, amestecand permanent. Continuati prin a adauga morcovul, telina, si mai lasati inca 1 minut, amestecand tot timpul. Readaugati puiul in tigaie,
amestecati bine pentru a se patrunde aromele si stingeti focul. Transferati compozitia intr-o oala, turnati supa de legume deasupra si lasati, la foc mediu, pana ce incepe sa fiarba. Odata ce supa da in fiert, adaugati boabele de piper si foaia de dafin, amestecati si lasati sa fiarba, la foc mic, timp de 10 minute.
Dupa 10 minute turnati smantana, amestecati bine, lasati sa dea intr-un clocot, adaugati patrunjelul amestecati si stingeti focul, caci supa este gata. Puneti in farfurii si se poate servi. Cei care doresc pot adauga otet (sau zeama de lamaie) dupa gust (eu am dorit :) si a fost foarte bun). Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

11 păreri.

  1. Biancas spune:

    Super faina supa asta a ta!!! Am sa o fac si eu cu siguranta caci am ciuperci la congelator.
    O saptamana frumoasa iti doresc.

  2. Tavi spune:

    @Biancas – Multumesc, saptamana buna asemenea!

  3. pansy spune:

    faina supa ! mama o s-o adore!dar mai ales fain caracter ! pentru ca, cred ca tie ti se datoreaza raspunsul favorabil primit azi ! te tin in curent ,ca sa zic asa !

  4. Tavi spune:

    @pansy – Ma bucur ca iti place supa. Cat despre restul… habar nu am despre ce este vorba, m-ai bagat in ceata :D , ca sa zic asa…

  5. Sylvia spune:

    Wow ce bine arata, cand am citit titlu spun sincer ca magandeam la o supa chinezeasac dar tare imi palce ce vad aici :) excelent arat,trebuie sa o testez si eu.

  6. Tavi spune:

    @Sylvia – :D Am vazut la tine pe blog o supa minunata chinezeasca. Deocamdata eu trebuie sa fac niste drumuri la cumparaturi ,,chinezesti” :) si nu prea am timp.

  7. Anda spune:

    Ooo, asta-i o supica taman buna pentru vremea de-afara :) . De pus maine in practica deci, am tot ce trebuie.

  8. Tavi spune:

    @Anda – E buna oricand :) . Multumesc de vizita si spor la bucatarit!

  9. Alexandra spune:

    Tocmai am terminat supa, e super-gustoasa!Fetita mea a mancat tot :)

  10. alina spune:

    Cum fac supa de legume?

  11. camelia spune:

    extraordinara supa si usor de facut.familia mea o prefera .

Spune-ţi părerea