Falafel cu sos de rosii picant


Falafel cu sos de rosii picant

Aflandu-ma intr-una din acele zile in care nu am vrut sa gatesc ceva cu carne, mi-am adus aminte ca, acum ceva timp, luasem doua conserve de naut (cu gandul sa fac Harira, pe care insa n-am mai facut-o deoarece carnea de berbec si-a gasit alte intrebuintari :D ). In concluzie, fara carne, cu naut si simplu de facut a avut ca rezultat o masa la care s-a servit falafel cu sos de rosii picant, plus hummus.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g naut din conserva; 1 ceapa mare; 4 catei de usturoi mai mari; 1 lingurita chimen; o jumatate de lingurita boia de ardei iute; 4 linguri de faina; 3 linguri de patrunjel tocat; ulei; sare; piper.

Preparare falafel cu sos de rosii picant: Puneti intr-un mixer toate ingredientele, in afara de ulei (adica nautul, ceapa, usturoiul, chimenul, boiaua de ardei, patrunjelul si faina), adaugati un praf de sare si piper dupa gust, dupa care procesati pana ce obtineti o pasta omogena.

Din pasta obtinuta incepeti si formati mici chiftele pana ce terminati toata compozitia (vor rezulta cam 24 de chiftelute din cantitatile mentionate).

Dupa ce aveti toate chiftelutele modelate, puneti ulei la incins intr-o tigaie. Cand uleiul este bine incins puneti chiftelele la prajit. Odata ce s-au rumenit, scoateti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei.

Pentru ca n-am mai avut rabdare sa nu gust pana ce am facut sosul picant, am servit rapid cateva chiftele de naut cu lipie si rosii.
Insa, pe celelalte le-am savurat cu un sos picant de rosii (preparare sos de rosii picant) si cu o portie de hummus (preparare hummus). Delicios!


Preparare in imagini:

Aflandu-ma intr-una din acele zile in care nu am vrut sa gatesc ceva cu carne, mi-am adus aminte ca, acum ceva timp, luasem doua conserve de naut (cu gandul sa fac Harira, pe care insa n-am mai facut-o deoarece carnea de berbec si-a gasit alte intrebuintari :D). In concluzie, fara carne, naut si simplu de facut a avut ca rezultat falafel si hummus, ambele acompaniate de un sos de rosii picant. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g naut din conserva; 1 ceapa mare; 4 catei de usturoi mai mari; 1 lingurita chimen; o jumatate de lingurita boia de ardei iute; 4 linguri de faina; 3 linguri de patrunjel tocat; ulei; sare; piper. Preparare falafel cu sos de rosii picant: Puneti intr-un mixer toate ingredientele, in afara de ulei (adica nautul, ceapa, usturoiul, chimenul, boiaua de ardei, patrunjelul si faina), adaugati un praf de sare si piper dupa gust, dupa care procesati pana ce obtineti o pasta omogena. Din pasta obtinuta incepeti si formati mici chiftele pana ce terminati toata compozitia (vor rezulta cam 24 de chiftelute din cantitatile mentionate). Dupa ce aveti toate chiftelutele modelate, puneti ulei la incins intr-o tigaie.
Cand uleiul este bine incins puneti chiftelele la prajit. Odata ce s-au rumenit, scoateti-le intr-o strecuratoare si lasati-le sa se scurga de surplusul de ulei. Pentru ca n-am mai avut rabdare sa nu gust pana ce am facut sosul picant, am servit rapid cateva cu lipie si rosii. Insa, pe celelalte le-am savurat cu un sos picant de rosii (preparare sos picant de rosii) si cu o portie de hummus (preparare hummus). Delicios! Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. nina spune:

    imbietoare si apetisante se prezinta chiftelutele tale de naut, foarte frumos prezentat! chiar iti face pofta, mie cel putin mi-ai facut cu toate ca n-am incercat vreodata sa fac…. dar nu e timpul pierdut…

  2. Tavi spune:

    @nina – Incercarea moarte n-are :) . Asa cum bine zici, nu e timpul pierdut!

  3. ana spune:

    hummusul si falafelul sunt tare grele impreuna .mie personal nu prea imi plac. eu traiesc in israel si aici falafelul se consuma foarte mult .iar de hummusul nu mai spun e sport national,la orice masa hummus.dar vorbimid despre retelele tale sunt foarte bine prezentate si explicate fara cuvinte greoaie care sa te faca sa abandonezi reteta,si pozele te imbie sa incerci retetele chiar daca nu ai experienta:)),o sa fac si eu eclere dupa reteta ta.feliciatri pt ce faci.

  4. Tavi spune:

    @ana – Ce sa zic… mie nu mi se par grele impreuna, dar presupun ca asta tine de sensibilitatea fiecaruia. Multumesc pentru aprecieri, pentru felicitari, desi nu fac nimic deosebit – imi face placere sa gatesc pentru familie si prieteni si, mai presus de toate, imi place sa mananc :D .

Spune-ţi părerea