Hummus


Hummus

De multe ori mi s-a intamplat sa cumpar conserve de naut, chitit fiind sa fac un fel anume de mancare. Insa, indiferent ce mi-ar trece prin minte la magazin ca as vrea sa fac cu nautul, odata ajuns acasa intotdeauna am sfarsit prin a face falafel si hummus. Hummus-ul este o excelenta mancare de post.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g naut din conserva; 1 lingura pasta de susan (tahini); 2 catei de usturoi; 1 lingurita boia de ardei iute; sucul de la o jumatate de lamaie; 15 ml ulei de masline; sare.

Preparare hummus: Mai intai, eu am pus ceapa si usturoiul la masina de tocat (montand sita cea mai fina), am adaugat nautul si am procesat.

Deasupra pastei fine ce rezulta se adauga boia de ardei, sare, pasta de susan, zeama de lamaie si se amesteca pentru a se integra toate condimentele.

Mai apoi, incepeti si turnati uleiul, gradual, amestecand tot timpul pana ce reusiti sa incorporati toata cantitatea (puteti face aceasta operatiune si intr-un blender).
In cazul in care pasta este inca prea groasa, adaugati cate 1 lingura de apa din conserva (sau din apa in care ati fiert nautul), putin cate putin, amestecand permanent. Procedati astfel (adaugati cate 1 lingura de apa) pana ce obtineti o pasta pufoasa, care seamana cu fasolea batuta.

Odata ce ati ajuns la rezultatul dorit, hummus-ul se poate servi dupa pofta inimii (cu lipie, legume si salata, cu falafel).


Preparare in imagini:

De multe ori mi s-a intamplat sa cumpar conserve de naut, chitit fiind sa fac un fel anume de mancare. Insa, indiferent ce mi-ar trece prin minte la magazin ca as vrea sa fac cu nautul, odata ajuns acasa intotdeauna am sfarsit prin a face falafel si hummus. Hummus-ul este o excelenta mancare de post. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 400 g naut din conserva; 1 lingura pasta de susan (tahini); 2 catei de usturoi; 1 lingurita boia de ardei iute; sucul de la o jumatate de lamaie; 15 ml ulei de masline; sare. Preparare hummus: Mai intai, eu am pus ceapa si usturoiul la masina de tocat (montand sita cea mai fina), am adaugat nautul si am procesat. Deasupra pastei fine ce rezulta se adauga boia de ardei, condimentati cu un praf de sare
adaugati pasta de susan, si zeama de lamaie se amesteca bine pentru a se integra toate condimentele. Mai apoi, incepeti si turnati uleiul, gradual, amestecand tot timpul pana ce reusiti sa incorporati toata cantitatea (puteti face aceasta operatiune si intr-un blender). In cazul in care pasta este inca prea groasa, adaugati cate 1 lingura de apa din conserva (sau din apa in care ati fiert nautul), putin cate putin, amestecand permanent. Procedati astfel (adaugati cate 1 lingura de apa) pana ce obtineti o pasta pufoasa, care seamana cu fasolea batuta. Odata ce ati ajuns la rezultatul dorit, hummus-ul se poate servi dupa pofta inimii (cu lipie, legume si salata, cu falafel). Pofta Buna!    

Succes la preparare si Pofta Buna!

O părere.

  1. Un post frumos . Bravo !|

Spune-ţi părerea