Placinta cu varza acra si cabanosi


Placinta cu varza acra si cabanosi

Aceasta placinta cu varza acra si cabanosi, o placinta gustoasa si satioasa pe care o puteti servi la cina sau la micul dejun, a rezultat din faptul ca nu prea eram hotarat ce sa gatesc. Initial ma pornisem sa fac pizza si chiar am actionat in acest sens punand aluatul la facut. Pana si-a terminat insa masina de paine toata treaba… m-am razgandit si bine am facut, caci placinta chiar a fost o surpriza delicioasa.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g cabanosi, taiati felii subtiri; 500 g varza acra, tocata marunt; 1 ceapa, taiata julien; 4 cartofi fierti, taiati cuburi; 2 oua; 100 g mozarella, rasa; 200 ml smantana pentru gatit; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita verdeturi de Provence; ulei (50 ml + 1 lingura).

Pentru preparare aluat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g faina; 400 ml apa calduta; 2,5 linguri ulei de masline; 2,5 lingurite sare; 2,5 lingurite drojdie uscata.

Preparare placinta cu varza acra si cabanosi: In primul rand va trebui sa va preparati aluatul.
Odata ce aveti aluatul gata, totul devine simplu.

Incingeti 50 ml de ulei intr-o tigaie, in care puneti cabanosul la prajit. Cand carnatii s-au rumenit frumos, de va vine sa-i mancati chiar si-asa simpli, scoateti-i intr-o strecuratoare pentru a se scurge de surplusul de ulei.

In acelasi ulei in care ati prajit cabanosii, puneti varza la calit si lasati-o la foc mic,  amestecand din cand in cand, timp de aproximativ 15-20 de minute.

Cat sta varza la calit, incingeti 1 lingura de ulei intr-o alta tigaie, in care adaugati ceapa. Caliti-o, amestecand din cand in cand, pana ce devine aurie, dupa care puneti in tigaie si cartofii fierti. Amestecati si rumeniti cartofii, laolalta cu ceapa, cca. 2 minute. Mai apoi, adaugati in tigaie cabanosii, amestecati si stingeti focul.

Odata ce varza s-a inmuiat, capatand o culoare aurie, adaugati-i deasupra compozitia de cartofi, cabanosi si ceapa. Amestecati bine, stingeti focul si lasati compozitia la scurs, pana ce se racoreste.

Intre timp, puneti ouale intr-un bol si bateti-le spuma. Turnati smantana si continuati sa bateti pana ce smantana este incorporata. Adaugati boiaua de ardei si verdeturile si, bineinteles, amestecati.

Puneti compozitia aflata la scurs inapoi in wok (nu aprindeti focul! – puteti foarte bine sa folositi un castron mai mare, mie wok-ul mi-a fost la indemana), turnati deasupra amestecul de oua, smantana, verdeturi si condimente, dupa care amestecati bine pana ce se omogenizeaza totul.

Asezati aluatul intr-o forma rotunda (cu diametrul de 28 cm si inalta cam de 5 cm) si modelati-l usor cu mana, prin apasare usoara, pana ce il intindeti pe intreaga suprafata si reusiti sa il ridicati un pic si pe marginea formei. Turnati in forma compozitia, distributi-o uniform, dupa care presarati pe deasupra mozarella rasa.

Introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute.

Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca un pic, dupa care transferati pe un platou. Portionati si serviti cu mare pofta acest preparat delicios (va vand un pont: calda e bestiala, rece e si mai si).


Preparare in imagini:

Aceasta placinta cu varza acra si cabanosi, o placinta gustoasa si satioasa pe care o puteti servi la cina sau la micul dejun, a rezultat din faptul ca nu prea eram hotarat ce sa gatesc. Initial ma pornisem sa fac pizza si chiar am actionat in acest sens punand aluatul la facut. Pana si-a terminat insa masina de paine toata treaba... m-am razgandit si bine am facut, caci placinta chiar a fost o surpriza delicioasa. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 g cabanosi, taiati felii subtiri; 500 g varza acra, tocata marunt; 1 ceapa, taiata julien; 4 cartofi fierti, taiati cuburi; 2 oua; 100 g mozarella, rasa; 200 ml smantana pentru gatit; 1 lingurita boia de ardei dulce; 1 lingurita verdeturi de Provence; ulei (50 ml + 1 lingura). Pentru preparare aluat aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 800 g faina; 400 ml apa calduta; 2,5 linguri ulei de masline; 2,5 lingurite sare; 2,5 lingurite drojdie uscata. Preparare placinta cu varza acra si cabanosi: In primul rand va trebui sa va preparati aluatul http://www.all-food.ro/2010/03/15/aluat-de-pizza-pufos/ . Odata ce aveti aluatul gata, totul devine simplu.  Incingeti 50 ml de ulei intr-o tigaie, in care puneti cabanosul la prajit. Cand carnatii s-au rumenit frumos, de va vine sa-i mancati chiar si-asa simpli, scoateti-i intr-o strecuratoare pentru a se scurge de surplusul de ulei. In acelasi ulei in care ati prajit cabanosii, puneti varza la calit
si lasati-o la foc mic,  amestecand din cand in cand, timp de aproximativ 15-20 de minute. Cat sta varza la calit, incingeti 1 lingura de ulei intr-o alta tigaie, in care adaugati ceapa. Caliti-o, amestecand din cand in cand, pana ce devine aurie, dupa care puneti in tigaie si cartofii fierti. Amestecati si rumeniti cartofii, laolalta cu ceapa, cca. 2 minute. Mai apoi, adaugati in tigaie cabanosii,
amestecati si stingeti focul. Odata ce varza s-a inmuiat, capatand o culoare aurie, adaugati-i deasupra compozitia de cartofi, cabanosi si ceapa. Amestecati bine, stingeti focul Rasturnati totul intr-o strecuratoare si lasati compozitia la scurs, pana ce se racoreste. Intre timp, puneti ouale intr-un bol
si bateti-le spuma. Turnati smantana si continuati sa bateti pana ce smantana este incorporata. Adaugati boiaua de ardei si verdeturile de provence si, bineinteles, amestecati.  Puneti compozitia aflata la scurs inapoi in wok (nu aprindeti focul! - puteti foarte bine sa folositi un castron mai mare, mie wok-ul mi-a fost la indemana),
turnati deasupra amestecul de oua, smantana, verdeturi si condimente, dupa care amestecati bine pana ce se omogenizeaza totul. Asezati aluatul intr-o forma rotunda (cu diametrul de 28 cm si inalta cam de 5 cm) si modelati-l usor cu mana, prin apasare usoara, pana ce il intindeti pe intreaga suprafata si reusiti sa il ridicati un pic si pe marginea formei. Turnati in forma compozitia, distributi-o uniform, dupa care presarati pe deasupra mozarella rasa.
distribuiti branza cat mai uniform Introduceti in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 25 de minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se racoreasca un pic, dupa care transferati  placinta pe un platou. Portionati-o si serviti cu mare pofta acest preparat delicios (va vand un pont: calda e bestiala, rece e si mai si). Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

5 păreri.

  1. anca spune:

    nu mai pot de foame, ma tot uit la atatea bunatati si salivez!!! iar placinta asta m-a terminat definitiv, diseara ma duc la mama dupa varza murata :) .

  2. Tavi spune:

    @anca – :) , spor la bucatarit, sa ai pofta mare la masa!

  3. Gina spune:

    Excelent, chiar mai am niste varza acra si deja nu prea mai stiu ce sa mai fac cu ea. Sarmale am facut, mancare de varza facut, am mai facut-o salata la fripturi si cam atat. Buna idee, ms.

  4. Tavi spune:

    @Gina – N-ai pentru ce, e delicioasa si nu se face deloc greu. Toate cele bune!

  5. gabita spune:

    Buna seara!Duminica o sa o incerc cu siguranta ca arata super.

Spune-ţi părerea