Vitel cu legume in sos picant


Vitel cu legume in sos picant

M-am gandit ca astazi sa va fac pofta de un vitel cu legume in sos picant. Pentru ca am acceptat invitatia celor de la Hapi-Hap de a participa la campania “Duelul din bucatarie”, am realizat si un clip video pe care il puteti sustine urmarindu-l pe canalul oficial al campaniei de pe YouTube.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pulpa de vitel, taiata in fasii subtiri; 1 vanata, taiata fasii subtiri; 2 cepe, taiate julien; 2 ardei grasi, taiati fidelute; 1 morcov, taiat fasii subtiri; 400 g pulpa de rosii, taiata cuburi; 3 linguri pasta de tomate; 2 lingurite pasta de chili; 2 graunte de usturoi, tocate marunt; 500 ml supa de legume; 2 linguri sos Worcestershire; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingurita pulbere de kaffir lime; ulei; 2 linguri de patrunjel verde, tocat.

Preparare vitel cu legume in sos picant: In primul rand, incepeti prin a taia carnea in fasii subtiri pe care, mai apoi, puneti-le intr-un castron.
Adaugati, peste carne, sosul Worchestershire, sosul de soia dulce si pulberea de kaffir lime, amestecati, dupa care lasati carnea la marinat timp de minim 1 ora.

Intre timp va puteti pregati legumele. Asadar, taiati ceapa julien, morcovul fasii subtiri, ardeiul gras fidelute, tocati marunt usturoiul, iar vanata taiati-o de asemenea in fasii subtiri.

Dupa ce a trecut minim 1 ora puteti trece la preparare, avand deja toate ingredientele pregatite si la indemana.

Puneti ulei intr-o tigaie, iar cand uleiul este bine incins adaugati in tigaie carnea, cu tot cu marinata. Rumeniti-o la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora tot sosul in care carnea a stat la marinat (va dura cca. 10 minute).

Odata ce in tigaie nu mai este sos, puteti adauga ceapa si usturoiul, amestecati si caliti 1 minut. Mai apoi continuati prin a adauga morcovul, mai sotati 1 minut, dupa care adaugati si vanata. Amestecati si mai caliti toate legumele inca 1 minut, amestecand din cand in cand.
La urma adaugati ardeiul gras si pulpa de rosii, amestecati, dupa care turnati supa de legume si lasati sa fiarba 15 minute din momentul in care da in clocot.

Dupa 15 minute, adaugati pasta de tomate si pasta de chili, amestecati si lasati sa mai fiarba 5 minute.

La final, adaugati patrunjel tocat si stingeti focul. Puneti in farfurie, mai presarati patrunjel proaspat dupa pofta inimii si serviti cu paine feliata Hapi-Hap.


Preparare in imagini:

M-am gandit ca astazi sa va fac pofta de un vitel cu legume in sos picant. Pentru ca am acceptat invitatia celor de la Hapi-Hap de a participa la campania "Duelul bucatarilor", am realizat si un clip video pe care il puteti sustine urmarindu-l pe canalul oficial al campaniei de pe YouTube. http://www.youtube.com/user/hapihaptoast#p/a/u/1/4sw6mt9k7b4/ Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g pulpa de vitel, taiata in fasii subtiri; 1 vanata, taiata fasii subtiri; 2 cepe, taiate julien; 2 ardei grasi, taiati fidelute; 1 morcov, taiat fasii subtiri; 400 g pulpa de rosii, taiata cuburi; 3 linguri pasta de tomate; 2 lingurite pasta de chili; 2 graunte de usturoi, tocate marunt; 500 ml supa de legume; 2 linguri sos Worcestershire; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingurita pulbere de kaffir lime; ulei; 2 linguri de patrunjel verde, tocat. Preparare vitel cu legume in sos picant: In primul rand, incepeti prin a taia carnea in fasii subtiri pe care, mai apoi, puneti-le intr-un castron. Adaugati, peste carne, sosul Worchestershire, sosul de soia dulce si pulberea de kaffir lime, amestecati
dupa care lasati carnea la marinat timp de minim 1 ora. Intre timp va puteti pregati legumele. Asadar, taiati ceapa julien, ardeiul gras fidelute, morcovul fasii subtiri, tocati marunt usturoiul, iar vanata taiati-o de asemenea in fasii subtiri. Dupa ce a trecut minim 1 ora puteti trece la preparare, avand deja toate ingredientele pregatite si la indemana.
Puneti ulei intr-o tigaie, iar cand uleiul este bine incins adaugati in tigaie carnea, cu tot cu marinata. Rumeniti-o la foc iute, amestecand din cand in cand, pana ce se evapora tot sosul in care carnea a stat la marinat (va dura cca. 10 minute). Odata ce in tigaie nu mai este sos, puteti adauga ceapa si usturoiul, amestecati si caliti 1 minut.
Mai apoi continuati prin a adauga morcovul, mai sotati 1 minut, dupa care adaugati si vanata. Amestecati si mai caliti toate legumele inca 1 minut, amestecand din cand in cand. La urma adaugati ardeiul gras si pulpa de rosii, amestecati,
dupa care turnati supa de legume si lasati sa fiarba 15 minute din momentul in care da in clocot. Dupa 15 minute, adaugati pasta de tomate si pasta de chili, amestecati si lasati sa mai fiarba 5 minute. La final, adaugati patrunjel tocat amestecati si stingeti focul
Puneti in farfurie, mai presarati patrunjel proaspat dupa pofta inimii si serviti cu paine feliata Hapi-Hap. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

Vizioneaza Clipul Video

Nu sunt păreri.

    Spune-ţi părerea