Iepure in sos dulce-acrisor


Iepure in sos dulce-acrisor

Este prima oara cand mananc iepure in acest an si cum in zodiacul chinezesc este anul ureacheatului… am decis ca jumatate din el se va potrivi de minune cu un specific sos dulce-acrisor. In concluzie, am gatit un iepure in sos dulce-acrisor, marinat mai intai in sos de soia si otet din orez negru, ce s-a dovedit a fi un deliciu!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g carne de iepure, taiata in bucati de marime potrivita; 450 g ananas din compot (cu tot cu suc); 400 g pulpa de rosii, taiata cuburi; 1 ardei gras, taiat fasii subtiri; 1 morcov, taiat rondele; 1 ceapa rosie, taiata julien; 500 ml supa de legume; 50 ml sos de soia dulce + 1 lingura; 100 ml otet din orez negru + 1 lingura; 1 praf condiment chinezesc “5 arome”; 1 lingura amidon de porumb; ulei de orez.

Preparare iepure dulce-acrisor: Turnati peste carnea de iepure, 100 ml otet din orez negru si 50 ml sos de soia dulce. Amestecati si introduceti la frigider timp de minim 1 ora, timp in care va puteti pregati restul ingredientelor.

Dupa ce trece minim 1 ora, scoateti carnea din marinata si lasati-o un pic la scurs.

Incingeti 2 linguri de ulei de orez in wok, in care rumeniti bucatile de carne, la foc mediu, pana ce capata o frumoasa culoare caramel. Mai apoi turnati supa de legume si lasati sa fiarba timp de cca. 45 de minute, la foc mic, acoperind wok-ul partial cu un capac.

Dupa 45 de minute, in wok nu veti mai avea lichid deloc (nu va speriati, asa si trebuie), asa ca puteti adauga ceapa si morcovul. Sotati-le aproximativ 1 minut, la foc mediu (deci mariti un pic flacara fata de momentul la care ati fiert carnea), amestecand permanent. Adaugati si ardeiul gras, si mai sotati-l si pe acesta 1 minut.
Condimentati cu un praf de amestec de 5 condimente chinezesti, adaugati 1 lingura de sos de soia dulce si 1 lingura de otet din orez negru, amestecati si puneti in wok si pulpa de rosii.

Lasati sa fiarba 5 minute, la foc iute, dupa care adaugati cuburile de ananas (cu tot cu suc). Amestecati, lasati sa mai fiarba cca. 5 minute, tot la foc iute, dupa care stingeti focul.

Iepurele in sos dulce-acrisor este gata, deci puteti pune in farfurii pentru a-l servi cat este cald. Alaturati-i o garnitura de orez si savurati pe indelete gustul acestui iepure cu ananas.


Preparare in imagini:

Este prima oara cand mananc iepure in acest an si cum in zodiacul chinezesc este anul ureacheatului... am decis ca jumatate din el se va potrivi de minune cu un specific sos dulce-acrisor. In concluzie, am gatit un iepure in sos dulce-acrisor, marinat mai intai in sos de soia si otet din orez negru, ce s-a dovedit a fi un deliciu! Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g carne de iepure, taiata in bucati de marime potrivita; 450 g ananas din compot (cu tot cu suc); 400 g pulpa de rosii, taiata cuburi; 1 ardei gras, taiat fasii subtiri; 1 morcov, taiat rondele; 1 ceapa rosie, taiata julien; 500 ml supa de legume; 50 ml sos de soia dulce + 1 lingura; 100 ml otet din orez negru + 1 lingura; 1 praf condiment chinezesc "5 arome"; 1 lingura amidon de porumb; ulei de orez. Preparare iepure dulce-acrisor: Turnati peste carnea de iepure, 100 ml otet din orez negru si 50 ml sos de soia dulce. Amestecati si introduceti la frigider timp de minim 1 ora, timp in care va puteti pregati restul ingredientelor.
Dupa ce trece minim 1 ora, scoateti carnea din marinata si lasati-o un pic la scurs. Incingeti 2 linguri de ulei de orez in wok, in care rumeniti bucatile de carne, la foc mediu, pana ce capata o frumoasa culoare caramel. Mai apoi turnati supa de legume si lasati sa fiarba timp de cca. 45 de minute, la foc mic, acoperind wok-ul partial cu un capac.
Dupa 45 de minute, in wok nu veti mai avea lichid deloc (nu va speriati, asa si trebuie), asa ca puteti adauga ceapa si morcovul Sotati-le aproximativ 1 minut, la foc mediu (deci mariti un pic flacara fata de momentul la care ati fiert carnea), amestecand permanent. Adaugati si ardeiul gras, si mai sotati-l si pe acesta 1 minut. Condimentati cu un praf de amestec de 5 condimente chinezesti,
adaugati 1 lingura de sos de soia dulce si 1 lingura de otet din orez negru, amestecati si puneti in wok si pulpa de rosii. Lasati sa fiarba 5 minute, la foc iute, dupa care adaugati cuburile de ananas (cu tot cu suc). Amestecati,
lasati sa mai fiarba cca. 5 minute, tot la foc iute, dupa care stingeti focul. Iepurele in sos dulce-acrisor este gata, deci puteti pune in farfurii pentru a-l servi cat este cald. Alaturati-i o garnitura de orez si savurati pe indelete gustul acestui iepure cu ananas. Pofta Buna!        

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Superba reteta, m-am indragostit de ea. Eu sunt mare amatoare de iepure asa ca voi cumpara si voi testa reteta ta, spor in toate .

  2. Tavi spune:

    @Sylvia – Multumesc mult, Sylvia. Spor in toate si tie!

  3. pansy spune:

    m-ai inebunit cu iepurii astia! imi imaginez gustul mancarii asteia.5 spices e condimentul meu preferat.

  4. Tavi spune:

    @pansy – Ha, ha, ce sa fac daca imi place carnea de iepure?! :)

Spune-ţi părerea