Creme caramel


Creme caramel

Duminica am avut chef de un desert racoritor, insa vroiam unul care sa nu ma forteze sa ies din casa pentru a face cumparaturi si care sa se prepare si usor. Pana la urma am facut creme caramel, cu toate ca n-aveam nici macar lapte in casa si nici forme tocmai potrivite :D , insa crema caramel a iesit super buna chiar si in aceste conditii “vitrege”.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte de cocos; 2 oua; 2 pliculete zahar vanilat Bourbon; 1 lingurita esenta de vanilie; sirop de artar; un praf de sare.

Preparare creme caramel:
Puneti cele 2 oua intr-un castron, adaugati un praf de sare si bateti bine ouale. Dupa ce ati batut ouale spuma, adaugati zaharul vanilat Bourbon si esenta de vanilie. Continuati sa bateti ouale pana ce se dizolva zaharul.

Adaugati mai apoi laptele de cocos, continuati sa amestecati pana ce compozitia se omogenizeaza si… cam atat :) , puteti trece la umplerea formelor.

Turnati mai intai, in fiecare forma, sirop de artar (cam cat sa se acopere complet fundul formei). Puneti toate formele intr-o tava si adaugati compozitie in fiecare forma (nu umpleti formele pana sus, lasati spatiu cam 2 cm). Mai apoi turnati in tava apa, pana ce nivelul acesteia ajunge la jumatatea formelor.

In acest moment, puteti introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa pana in momentul in care daca introduceti o scobitoare in compozitie aceasta iese curata – incepeti si verificati cam dupa 40 de minute (eu asa am facut si am ajuns pana la 60 minute in final :) – dar e o chestiune de cuptor).

Scoateti tava din cuptor, lasati sa se raceasca, dupa care scoateti formele din tava si introduceti-le la frigider. Lasati crema la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi.

Cand doriti sa o serviti, scoateti formele de la frigider, rulati un cutit pe marginea formei pentru a ajuta la desprinderea cremei, dupa care asezati forma, cu gura in jos, pe o farfurie. Scuturati usor si aveti gata desertul.


Preparare in imagini:

Duminica am avut chef de un desert racoritor, insa vroiam unul care sa nu ma forteze sa ies din casa pentru a face cumparaturi si care sa se prepare si usor. Pana la urma am facut crema caramel, cu toate ca n-aveam nici macar lapte in casa si nici forme tocmai potrivite :D, insa a iesit super buna chiar si in aceste conditii "vitrege". Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 250 ml lapte de cocos; 2 oua; 2 pliculete zahar vanilat Bourbon; 1 lingurita esenta de vanilie; sirop de artar; un praf de sare. Preparare creme caramel: Puneti cele 2 oua intr-un castron, adaugati un praf de sare si bateti bine ouale. Dupa ce ati batut ouale spuma, adaugati zaharul vanilat Bourbon si esenta de vanilie.
Continuati sa bateti ouale pana ce se dizolva zaharul. Adaugati mai apoi laptele de cocos, continuati sa amestecati pana ce compozitia se omogenizeaza si... cam atat :), puteti trece la umplerea formelor. Turnati mai intai, in fiecare forma, sirop de artar (cam cat sa se acopere complet fundul formei). Puneti toate formele intr-o tava si adaugati compozitie in fiecare forma (nu umpleti formele pana sus, lasati spatiu cam 2 cm). Mai apoi turnati in tava apa,
pana ce nivelul acesteia ajunge la jumatatea formelor. In acest moment, puteti introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa pana in momentul in care daca introduceti o scobitoare in compozitie aceasta iese curata - incepeti si verificati cam dupa 40 de minute (eu asa am facut si am ajuns pana la 60 minute in final :) - dar e o chestiune de cuptor). Scoateti tava din cuptor, lasati sa se raceasca, dupa care scoateti formele din tava si introduceti-le la frigider. Lasati crema la frigider macar 1-2 ore inainte de a o servi. Cand doriti sa o serviti, scoateti formele de la frigider, rulati un cutit pe marginea formei pentru a ajuta la desprinderea cremei, dupa care asezati forma, cu gura in jos, pe o farfurie. Scuturati usor si aveti gata desertul.
Pofta Buna!            

Succes la preparare si Pofta Buna!

4 păreri.

  1. nikol spune:

    tavi siropul de artar se poate inlocui ms

  2. Tavi spune:

    @nikol – Da, cu zahar caramelizat.

  3. Ce bunaciune……….mmm.

  4. Tavi spune:

    @maria mihalache – Multumesc de vizita, Medi! Ma bucur ca iti place.

Spune-ţi părerea