Ciorba de iepure


Ciorba de iepure

In aceasta ciorba de iepure a ajuns cealalta jumatate de urecheat despre care va spuneam la reteta de iepure in sos dulce-acrisor.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g carne de iepure, taiata in bucati de marime potrivita; 450 g mix de legume congelate (morcovi, mazare, fasole pastai, dovlecei, telina, conopida, praz); 450 g pulpa de rosii taiata cuburi; 3 cartofi mici, taiati cuburi; 2 l supa de legume; 1 lingurita tarhon uscat; 2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt; 2 linguri de bors concentrat; sare si piper dupa gust.

Preparare ciorba de iepure: Puneti carnea intr-o oala, turnati cei 2 l de supa de legume si lasati sa inceapa sa fiarba. Cand da in clocot, puneti un capac deasupra si lasati in continuare sa fiarba carnea (cca. 45 de minute).

Dupa 45 de minute puneti in oala legumele congelate si cartofii, si mai lasati sa fiarba 10 minute (10 minute din momentul in care da in clocot).

Cand au trecut cele 10 minute adaugati pulpa de rosii, amestecati, puneti si borsul concentrat si mai lasati sa fiarba 5 minute.

In final, adaugati tarhonul si patrunjelul proaspat, amestecati si stingeti focul.

Puneti ciorba in farfurii si puteti servi.


Preparare in imagini:

In aceasta ciorba a ajuns cealalta jumatate de urecheat despre care va spuneam la reteta de iepure in sos dulce-acrisor. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 600 g carne de iepure, taiata in bucati de marime potrivita; 450 g mix de legume congelate (morcovi, mazare, fasole pastai, dovlecei, telina, conopida, praz); 450 g pulpa de rosii taiata cuburi; 3 cartofi mici, taiati cuburi; 2 l supa de legume; 1 lingurita tarhon uscat; 2 linguri patrunjel proaspat, tocat marunt; 2 linguri de bors concentrat; sare si piper dupa gust. Preparare ciorba de iepure: Puneti carnea intr-o oala, turnati cei 2 l de supa de legume si lasati sa inceapa sa fiarba. Cand da in clocot, puneti un capac deasupra si lasati in continuare sa fiarba carnea (cca. 45 de minute). Dupa 45 de minute puneti in oala legumele congelate
si cartofii, si mai lasati sa fiarba 10 minute (10 minute din momentul in care da in clocot). Cand au trecut cele 10 minute adaugati pulpa de rosii, amestecati, puneti si borsul concentrat si mai lasati sa fiarba 5 minute. In final, adaugati tarhonul patrunjelul proaspat,
amestecati si stingeti focul. Puneti ciorba in farfurii si puteti servi. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. Sylvia spune:

    Excelent arata , tare imi place.

  2. vasilica pascu spune:

    unde se gaseste carne de iepure eu locuiesc intr-un sat de langa bacau va rog sa-mi raspundeti imi place carnea de iepure si ciorbita arata super buna si gustoasa.o zi buna va doresc.

  3. Tavi spune:

    @vasilica pascu – Langa Bacau n-as putea spune unde se gaseste… :) . In Bucuresti insa pot spune – se gaseste la supermarket. O zi buna asemenea!

Spune-ţi părerea