Burrito


Burrito

De ceva vreme ma tot gandesc cu jind la un burrito home-made. Ca atare, am trecut la fapte si, in mai putin de 1 ora, mi-am astamparat pofta.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita, tocata; 450 g fasole boabe, rosie; 100 g mozzarella, taiata cuburi mici; 3 graunte de usturoi, tocate marunt; 2 lingurite pasta de chili; 1 ceapa rosie, tocata marunt; 1 ardei iute, verde, taiat rondele; 1/2 ardei gras verde, tocat cuburi; 1/2 ardei gras rosu, tocat cuburi; 100 g pulpa de rosii, tocata cuburi; cateva foi de salata verde; ulei; sare si piper; salsa de rosii (vezi ingrediente si mod de preparare aici); guacamole; foi de tortillas.

Preparare burrito: Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Puneti carnea la rumenit, la foc mediu, si condimentati-o cu un praf de sare si piper.

Cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugati ceapa si usturoiul si mai caliti 1-2 minute. Mai apoi, puneti in tigaie ardeiul iute si ardeiul gras, pulpa de rosii si amestecati. Acoperiti cu un capac si lasati sa se inabuse cca. 10 minute.

Intre timp, puneti fasolea boabe in mixer, adaugati 2 lingurite de pasta de chili si mixati pana ce obtineti o pasta omogena. Puneti pasta astfel obtinuta intr-un bol si lasati-o deoparte, alaturi de salsa si guacamole.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, luati capacul de pe tigaie si mai lasati inca 5 minute, fara capac, pentru a scadea tot sosul.

Odata ce in tigaie nu mai este sos deloc puteti adauga branza, pe care lasati-o sa se topeasca, amestecand din cand in cand, dupa care dati la o parte tigaia de pe foc.

Puneti o alta tigaie pe foc si incalziti foile de tortillas cca. 20 de secunde pe fiecare parte. Scoateti foaia pe o farfurie, ungeti-o cu pasta de fasole, dupa care adaugati, in mijloc, compozitie de carne. Completati cu salsa de rosii, guacamole, cateva frunzulite de salata verde, impaturiti si… se poate servi.


Preparare in imagini:

De ceva vreme ma tot gandesc cu jind la un burrito home-made. Ca atare, am trecut la fapte si, in mai putin de 1 ora, mi-am astamparat pofta. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 500 g carne de vita, tocata; 450 g fasole boabe, rosie; 100 g mozarella, taiata cuburi mici; 3 graunte de usturoi, tocate marunt; 2 lingurite pasta de chili; 1 ceapa rosie, tocata marunt; 1 ardei iute, verde, taiat rondele; 1/2 ardei gras verde, tocat cuburi; 1/2 ardei gras rosu, tocat cuburi; 100 g pulpa de rosii, tocata cuburi; cateva foi de salata verde; ulei; sare si piper; salsa de rosii (vezi ingrediente si mod de preparare aici); guacamole; foi de tortillas. Preparare burrito: Incingeti 1 lingura de ulei intr-o tigaie. Puneti carnea la rumenit, la foc mediu, si condimentati-o cu un praf de sare Cand carnea si-a schimbat culoarea, adaugati ceapa si usturoiul
si mai caliti 1-2 minute. Mai apoi, puneti in tigaie ardeiul iute si ardeiul gras, pulpa de rosii si amestecati. Acoperiti cu un capac si lasati sa se inabuse cca. 10 minute. Intre timp, puneti fasolea boabe in mixer, adaugati 2 lingurite de pasta de chili
si mixati pana ce obtineti o pasta omogena. Puneti pasta astfel obtinuta intr-un bol si lasati-o deoparte, alaturi de salsa, guacamole si foile de tortillas. Dupa ce au trecut cele 10 minute, luati capacul de pe tigaie si mai lasati inca 5 minute, fara capac, pentru a scadea tot sosul. Odata ce in tigaie nu mai este sos deloc puteti adauga branza, pe care lasati-o sa se topeasca, amestecand din cand in cand, dupa care dati la o parte tigaia de pe foc. Puneti o alta tigaie pe foc si incalziti foile de tortillas cca. 20 de secunde pe fiecare parte.
Scoateti foaia pe o farfurie, ungeti-o cu pasta de fasole, dupa care adaugati, in mijloc, compozitie de carne. Completati cu salsa de rosii,  guacamole, cateva frunzulite de salata verde, impaturiti si... se poate servi. Pofta Buna!

Succes la preparare si Pofta Buna!

3 păreri.

  1. brindusa atudorei spune:

    arata foarte bine,cu siguranta e si f. gustos,va spun maine …

  2. pansy spune:

    iata ceva hranitor si aromat ! si eu fac buritos,dar daca folosesc guacamole nu mai pun salsa de rosii.uite ca mi-ai facut pofta !

  3. Tavi spune:

    @pansy – E functie de cum iti place tie insa, prin restaurantele mexicane, guacamole si salsa de rosii se regasesc atat in umplutura, cat si suplimentar, in mici boluri, alaturi de burrito, pentru ca cei care doresc sa-si mai puna s-o poata face. Dar, asa cum le spun intotdeauna tuturor celor ce imi trec pragul bucatariei virtuale, nimic nu este batut in cuie. Ingredientele pot fi scoase sau adaugate intr-o reteta, astfel incat preparatul final sa ii fie pe plac celui/celor ce vor consuma acel preparat :) .

Spune-ţi părerea