Chefal la cuptor


Chefal la cuptor

Chefalul este unul dintre pestii pe care ii mananc oricand cu placere, iar reteta pe care am pregatit-o, de chefal la cuptor, este una cat se poate de simpla si usor de facut. Simpla insa nu exclude delicios, fiindca exact asa a iesit acest peste la cuptor – aromat de ierburi si mirodenii care i-au pus in evidenta gustul.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: un chefal de aproximativ 650 g; 1 legatura de patrunjel; 2 crengute de cimbru; 1 foaie de dafin; cateva frunze de telina; 2 lingurite seminte de fenicul; 1 lamaie, taiata felii; 2 linguri ulei picant (ulei de soia aromat cu pasta de ardei chili – se gaseste in magazine sub denumirea de “Hot Chili Oil”); sare si piper.

Preparare chefal la cuptor:
Puneti intr-o tava o bucata de folie de aluminiu, suficient de mare asa incat sa puteti cuprinde pestele cu ea.
Asezati pestele pe folia de aluminiu si introduceti-i in burta jumatate din patrunjel, crengutele de cimbru, frunzele de telina si foaia de dafin.

Realizati cate 3 crestaturi pe fiecare parte a pestelui, dupa care condimentati cu un praf de sare si piper (pe ambele parti).
Turnati cam 2 linguri de ulei picant (cate 1 lingura pe fiecare parte) si, ajutandu-va de o pensula, intindeti bine uleiul pe ambele parti ale pestelui (insistati in zona crestaturilor).
Introduceti 2-3 felii de lamaie in burta pestelui, iar pe deasupra presarati, pe fiecare parte a pestelui, cate 1 lingurita de seminte de fenicul.

Asezati cateva felii de lamaie deasupra, presarati patrunjel proaspat tocat si treceti la sigilarea foliei de aluminiu (daca mai este nevoie de folie suplimentara nu ezitati sa o folositi, pentru ca folia nu trebuie sa fie lipita de peste, in partea aflata in sus).

Odata ce ati inchis folia de aluminiu, introduceti pestele in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute, scoateti pestele din cuptor, desfaceti folia de aluminiu, mariti temperatura la 220 de grade si mai lasati-l 20-25 de minute.

Scoateti chefalul pe un platou, alaturati-i o garnitura de cartofi natur si puteti savura.


Preparare in imagini:

Chefalul este unul dintre pestii pe care ii mananc oricand cu placere, iar reteta pe care am pregatit-o este una cat se poate de simpla si usor de facut. Simpla insa nu exclude delicios, fiindca exact asa a iesit acest peste la cuptor - aromat de ierburi si mirodenii care i-au pus in evidenta gustul. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: un chefal de aproximativ 650 g; 1 legatura de patrunjel; 2 crengute de cimbru; 1 foaie de dafin; cateva frunze de telina; 2 lingurite seminte de fenicul; 1 lamaie, taiata felii; 2 linguri ulei picant (ulei de soia aromat cu pasta de ardei chili - se gaseste in magazine sub denumirea de "Hot Chili Oil"); sare si piper. Preparare chefal la cuptor: Puneti intr-o tava o bucata de folie de aluminiu, suficient de mare asa incat sa puteti cuprinde pestele cu ea. Asezati pestele pe folia de aluminiu si introduceti-i in burta jumatate din patrunjel, crengutele de cimbru, frunzele de telina si foaia de dafin. Realizati cate 3 crestaturi pe fiecare parte a pestelui, dupa care condimentati cu un praf de sare
si piper (pe ambele parti). Turnati cam 2 linguri de ulei picant (cate 1 lingura pe fiecare parte) si, ajutandu-va de o pensula, intindeti bine uleiul pe ambele parti ale pestelui (insistati in zona crestaturilor). Introduceti 2-3 felii de lamaie in burta pestelui, iar pe deasupra presarati, pe fiecare parte a pestelui, cate 1 lingurita de seminte de fenicul. Asezati cateva felii de lamaie deasupra, presarati patrunjel proaspat tocat
si treceti la sigilarea foliei de aluminiu (daca mai este nevoie de folie suplimentara nu ezitati sa o folositi, pentru ca folia nu trebuie sa fie lipita de peste, in partea aflata in sus). Odata ce ati inchis folia de aluminiu, introduceti pestele in cuptorul preincalzit la 190 de grade, timp de 20 de minute. Dupa 20 de minute, scoateti pestele din cuptor, desfaceti folia de aluminiu, mariti temperatura la 220 de grade si mai lasati-l 20-25 de minute. Scoateti chefalul pe un platou, alaturati-i o garnitura de cartofi natur si puteti savura. Pofta Buna!  

Succes la preparare si Pofta Buna!

Spune-ţi părerea