Prajitura cu banane


Prajitura cu banane

Va propun sa incercati aceasta varianta vietnameza de “Banana Bread”, o prajitura cu banane deloc pretentioasa, foarte simplu de pregatit si nemaipomenit de aromata si gustoasa.
Fara legatura cu reteta in sine si mai mult legat de denumirea de ,,banana bread” o sa va marturisesc ca l-am servit pe pustiul unui amic venit in vizita cu aceasta prajitura. Un pusti mai mofturos de felul sau (cel putin asa spun parintii) care, dupa ce a intrebat de vreo cateva ori cu ce este si cum se numeste, a mancat cu mare pofta vreo doua bucati (spre marea fericire a maica-sii). La cea de a doua bucata a inceput sa dea ganditor din cap pana ce odata ne-am trezit cu a sa constatare: “asa trebuie sa fie si painea elfilor” LOOOL! Habar n-am cum a ajuns micul fan al Lord of the Rings la aceasta concluzie dar, desi eu nu-mi pot inchipui cum o fi lembas :) , trebuie sa va spun ca acest desert cu banane este departe de ceea ce v-ati astepta de la o ,,paine”.

Si acum… what are we waiting for :) ? Sa trecem la reteta!

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 700 g banane (700 g dupa ce le-ati decojit); 125 g faina; 1 ou; 80 g zahar; 60 ml smantana; 80 g nuci caju; 80 g fulgi de cocos.

Preparare prajitura cu banane: Macinati grosier nucile caju, dupa care transferati-le intr-un bol si lasati-le deoparte.

Puneti intr-un mixer oul si zaharul. Mixati la viteza mica pana ce se topeste zaharul, dupa care adaugati smantana si mixati in continuare, pana ce obineti omogenizarea compozitiei.
Adaugati si faina, putin cate putin, si continuati sa mixati. Odata ce toata cantitatea de faina a fost incorporata si ati obtinut un aluat cu o consistenta cremoasa, dar subtire (care curge usor), opriti mixerul.

Zdrobiti bananele cu o furculita, fara a le face insa piure, adaugati-le peste aluatul din mixer si amestecati. Adaugati nucile caju si fulgii de cocos, dupa care amestecati din nou.

Puneti hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 24 x 21,5 x 4,5 cm, turnati compozitia in tava si desertul este gata pentru a fi introdus in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa timp de 1 ora (pana ce capata o crusta rumena la suprafata).

Scoateti-o din tava, lasati-o sa se racoreasca un pic, dupa care puteti presara pe deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie. Portionati-o si se poate servi, atat calda cat si rece.

Preparare in imagini:

Va propun sa incercati aceasta varianta vietnameza de "Banana Bread", o prajitura cu banane deloc pretentioasa, foarte simplu de pregatit si nemaipomenit de aromata si gustoasa. Fara legatura cu reteta in sine si mai mult legat de denumirea de ,,banana bread" o sa va marturisesc ca l-am servit pe pustiul unui amic venit in vizita cu aceasta prajitura. Un pusti mai mofturos de felul sau (cel putin asa spun parintii) care, dupa ce a intrebat de vreo cateva ori cu ce este si cum se numeste, a mancat cu mare pofta vreo doua bucati (spre marea fericire a maica-sii). La cea de a doua bucata a inceput sa dea ganditor din cap pana ce odata ne-am trezit cu a sa constatare: "asa trebuie sa fie si painea elfilor" LOOOL! Habar n-am cum a ajuns micul fan al Lord of the Rings la aceasta concluzie dar, desi eu nu-mi pot inchipui cum o fi lembas :), trebuie sa va spun ca acest desert cu banane este departe de ceea ce v-ati astepta de la o ,,paine". Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 700 g banane (700 g dupa ce le-ati decojit); 125 g faina; 1 ou; 80 g zahar; 60 ml smantana; 80 g nuci caju; 80 g fulgi de cocos. Preparare prajitura cu banane: Macinati grosier nucile caju, dupa care transferati-le intr-un bol si lasati-le deoparte. Puneti intr-un mixer oul si zaharul. Mixati la viteza mica pana ce se topeste zaharul,
dupa care adaugati smantana si mixati in continuare, pana ce obineti omogenizarea compozitiei. Adaugati si faina, putin cate putin, si continuati sa mixati. Odata ce toata cantitatea de faina a fost incorporata si ati obtinut un aluat cu o consistenta cremoasa, dar subtire (care curge usor), opriti mixerul. Zdrobiti bananele cu o furculita, fara a le face insa piure, adaugati-le peste aluatul din mixer si amestecati.
Adaugati nucile caju si fulgii de cocos, dupa care amestecati din nou, pana se incorporeaza toate ingredientele. Puneti hartie de copt intr-o tava cu dimensiunile de 24 x 21,5 x 4,5 cm, turnati compozitia in tava dupa ce ati turnat compozitia in tava, introduceti tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade, unde o veti lasa timp de 1 ora (pana ce capata o crusta rumena la suprafata).
cand prajitura este gata, lasati-o sa se racoreasca si scoateti-o din tava, dupa care puteti presara pe deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie. Portionati-o si se poate servi, atat calda cat si rece    

Succes la preparare si Pofta Buna!

6 păreri.

  1. Emilia spune:

    Interesant si chiar ca simplu de facut. Neaparat trebuie incercata.

  2. Tavi spune:

    @Emilia – Sper sa o incerci si sa-ti placa. Noua ne-a placut, pustiului i-a placut :) , asa ca astept impresii si de la tine.

  3. crina spune:

    buna si foarte usor de facut, tare bine imi pare ca ti-am descoperit siteul
    ca sa nu mai zic ca si mofturoasei mele mai mici i-a placut, asa deci misiune indeplinita :)

  4. Tavi spune:

    @crina – Chiar este usor de facut si buna, iar daca unui al doilea mofturos i-a placut asta nu poate fi decat de bine :) . Multumesc de vizita.

  5. ioana spune:

    Caju sa fie neaparat nesarat?

  6. Tavi spune:

    @ioana – Neprajit si nesarat. Crud.

Spune-ţi părerea