Pad Kee Mao (Drunken Noodles)


Pad Kee Mao (Drunken Noodles)

Pranzul de astazi a constat intr-un stir-fry de pui cu taietei chinezesti, mai precis Drunken Noodles, numele sub care a devenit popular acest fel de mancare. Adica… taieteii betivului :) . Cum s-a ajuns la aceasta denumire nu se stie sigur, insa se fac presupuneri care au legatura cu latura hot a acestui fel de mancare. O iuteala pe care unii, cica, ar simti nevoia sa o stinga cu ceva mai multa bautura decat ar trebui, atat de multa incat dupa ce consuma Drunken Noodles sfarsesc prin a merge pe doua carari.
Nefiind un consumator de bauturi alcoolice n-as putea sa va spun daca este doar o legenda sau nu (in ceea ce ma priveste, a mers de minune un ceai de iasomie dupa), dar va invit sa incercati acest preparat, mai cu seama ca este delicios si se pregateste in maxim 20 de minute.

Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 200 g taietei chinezesti (cantitate masurata in taietei uscati, neinmuiati in apa); o jumatate de ardei gras (culoarea e la alegerea fiecaruia), taiat fasii subtiri; 1 ardei iute verde, taiat fideluta; 4 ardei chili, taiati marunt; 4 fire de ceapa verde, taiata rondele; 3-4 catei de usturoi, zdrobiti; 3 linguri sos de soia dark; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos de stridii; 1 lingura sos de peste; 1 lingura de busuioc proaspat, tocat; 2 linguri ulei de arahide; cateva felii de lime si frunze de busuioc intregi (pentru ornat).

Preparare Pad Kee Mao (Drunken Noodles): In primul rand, puneti apa la fiert pentru taietei, iar daca incepe sa fiarba in timp ce pregatiti restul ingredientelor lasati-o in continuare la foc foarte mic (pentru ca lucrurile decurg foarte rapid la preparare, veti stinge focul chiar inainte sa puneti taieteii la inmuiat).

Puneti, intr-un bol, sosul de soia dark, sosul de soia dulce, sosul de stridii si cel de peste, si amestecati.

Incingeti ulei in wok, adaugati fasiile de pui si rumeniti-le, la foc iute, pana ce isi schimba culoarea (cca. 3 minute).

Cand puiul este aproape gata, stingeti focul la apa pentru taietei si puneti taieteii la inmuiat (eu am rupt colacii in doua, pentru a putea sa amestec taieteii mai usor in wok, si i-am lasat la inmuiat 1 minut si jumatate, adica fix cat va mai dura pana ce le va veni randul sa fie pusi in wok).

Reintoarceti-va la puiul aflat in wok si, dupa ce faceti un pic de loc in mijlocul tigaii, adaugati ceapa verde, usturoiul si ardeii chili, ardeiul iute verde. Caliti 30 de secunde, dupa care adaugati ardeiul gras, amestecati bine pentru a se patrunde toate aromele, si mai caliti 1 minut.

Dupa ce ati pus ardeiul gras in wok si ati amestecat, scurgeti taieteii de apa si, daca a trecut 1 minut de cand ati pus ardeiul gras, adaugati taieteii in wok. Amestecati, dupa care turnati si sosurile. Amestecati din nou, astfel incat sosurile sa se integreze, si mai lasati 1 minut, amestecand din cand in cand.

La final, adaugati busuiocul tocat, amestecati si stingeti focul. Ornati cu felii de limeta si frunze de busuioc, dupa care serviti imediat.


Preparare in imagini:

Pranzul de astazi a constat intr-un stir-fry de pui cu taietei chinezesti, mai precis Drunken Noodles, numele sub care a devenit popular acest fel de mancare. Adica... taieteii betivului :). Cum s-a ajuns la aceasta denumire nu se stie sigur, insa se fac presupuneri care au legatura cu latura hot a acestui fel de mancare. O iuteala pe care unii, cica, ar simti nevoia sa o stinga cu ceva mai multa bautura decat ar trebui, atat de multa incat dupa ce consuma Drunken Noodles sfarsesc prin a merge pe doua carari. Nefiind un consumator de bauturi alcoolice n-as putea sa va spun daca este doar o legenda sau nu (in ceea ce ma priveste, a mers de minune un ceai de iasomie dupa), dar va invit sa incercati acest preparat, mai cu seama ca este delicios si se pregateste in maxim 20 de minute. Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 300 g piept de pui, taiat fasii subtiri; 200 g taietei chinezesti (cantitate masurata in taietei uscati, neinmuiati in apa); o jumatate de ardei gras (culoarea e la alegerea fiecaruia), taiat fasii subtiri; 1 ardei iute verde, taiat fideluta; 4 ardei chili, taiati marunt; 4 fire de ceapa verde, taiata rondele; 3-4 catei de usturoi, zdrobiti; 3 linguri sos de soia dark; 2 linguri sos de soia dulce; 1 lingura sos de stridii; 1 lingura sos de peste; 1 lingura de busuioc proaspat, tocat; 2 linguri ulei de arahide; cateva felii de lime si frunze de busuioc intregi (pentru ornat). Preparare Pad Kee Mao (Drunken Noodles): In primul rand, puneti apa la fiert pentru taietei, iar daca incepe sa fiarba in timp ce pregatiti restul ingredientelor lasati-o in continuare la foc foarte mic (pentru ca lucrurile decurg foarte rapid la preparare, veti stinge focul chiar inainte sa puneti taieteii la inmuiat). Puneti, intr-un bol, sosul de soia dark, sosul de soia dulce, sosul de stridii si cel de peste, si amestecati. Incingeti ulei in wok, adaugati fasiile de pui in wok si rumeniti-le, la foc iute, amestecand din cand in cand
pana ce isi schimba culoarea (cca. 3 minute). Cand puiul este aproape gata, stingeti focul la apa pentru taietei si puneti taieteii la inmuiat (eu am rupt colacii in doua, pentru a putea sa amestec taieteii mai usor in wok, si i-am lasat la inmuiat 1 minut si jumatate, adica fix cat va mai dura pana ce le va veni randul sa fie pusi in wok). Reintoarceti-va la puiul aflat in wok si, dupa ce faceti un pic de loc in mijlocul tigaii, adaugati ceapa verde, adaugati usturoiul si ardeii chili, si ardeiul iute verde. Caliti 30 de secunde, dupa care adaugati ardeiul gras,
amestecati bine pentru a se patrunde toate aromele, si mai caliti 1 minut. Dupa ce ati pus ardeiul gras in wok si ati amestecat, scurgeti taieteii de apa si, daca a trecut 1 minut de cand ati pus ardeiul gras, adaugati taieteii in wok. amestecati dupa care turnati si sosurile. Amestecati din nou, astfel incat sosurile sa se integreze, si mai lasati 1 minut, amestecand din cand in cand. La final, adaugati busuiocul tocat,
amestecati si stingeti focul. Ornati cu felii de limeta si frunze de busuioc, dupa care serviti imediat. Pofta Buna!          

Succes la preparare si Pofta Buna!

8 păreri.

  1. pansy spune:

    imi place denumirea si imi pace in mod definitiv si mancarea,inca una pe care trebuie s-o incerc !nu stiu unde o sa ajung,cu greutatea evident! nu a mea ,a familiei !

  2. Tavi spune:

    @pansy – E hot, deci accelereaza metabolismul :) . Weekend placut!

  3. dani spune:

    aici e de mine… imi plac de mor chestiile spicy. crezi ca ar mai merge pusi ardei sau e suficient? intreb f serios fiindca eu chiar mananc foarte condimentat

  4. Tavi spune:

    @dani – Bine ai venit in club :) . Acum depinde si cat de iuti sunt ardeii. Eu am patit-o o data, n-au fost foarte iuti si, cum deja mancarea era pe final, am completat rapid cu niste pasta de chili. De aceasta data insa… uh :D , am dat peste niste ardei super hot si chiar mi s-a parut a fi suficient. Dar, acum depinde si cat de iute iti place tie. Daca chiar iti place foarte-foarte iute, fa-o dupa al tau gust.

  5. Elenada spune:

    Am facut si eu in seara asta reteta asta. A iesit bestial. Super buna

  6. Tavi spune:

    @Elenada – Ma bucur ca ti-a placut!

  7. dani spune:

    okei… am facut, am pus cam cu 2 sau 3 ardei mai mult decat tine de mi s-a ridicat freza instant loolz. dar a fost bun, mai ales ca dupa aia a mers de minune o bere rece

  8. Tavi spune:

    @dani – :) Asa cum ti-am spus… alegerea a fost a ta, pe gustul tau.

Spune-ţi părerea